Tak czy inaczej, nie ma dostepnych żadnych uszczelek do Cabrio
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Jeżeli Cabrio ma w bagażniku boczne kieszenie i jest w nich woda to leje się przez tylne lampy a szczeliny odpływowe są zatkane.
Szczeliny są wąskie. Do przepchnięcia najlepiej użyć stalowego drutu śr 0,8 mm.Sprawdzony patent to gałązka ze sztucznego kwiatka i usunięta izolacja. Lokalizacja szczelin widoczna po wyczyszczeniu tylnych zakoli od strony kół.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
Moje doświadczenia z wężem wykazały, że leje się ewidentnie od dolnego przedniego narożnika dachu, tam gdzie dokręcony jest mały kawałek plastiku. Z jednej strony dach już jest naderwany w tym miejscu, od otwierania i zamykania, bo to miejsce dość mocno pracuje. Co ciekawe leje się znacznie mocniej z drugiej stronu :-O
W przyszły weekend szukam rozwiązania, mam już 2 pomysły.
Potem jeszcze naprawa podłogi bagażnika,bo przez wiele lat przecieków dostała trochę kość.
Niestety przecieki to także przypadłość 309. Dziś zaobserwowałem że przeciekają mi boczne tylne szyby. Jutro będę z tym walczył.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Ja na Twoim miejscu zadzwonilbym do http://www.cabriolety.pl/ popros Slawka Cebule powiedz ze Munir polecil Ci firme i ma byc dobrze. Chlopcy teraz nie szyja z szablonow ktore maja do danego modelu tylko kazdy dach jest robiony pod dane auto.
PrezesBednarz pisze:No jak dorwę tylko szybę jadę do tapwida po nowy dach...
Wymieniaja Ci tylko czesc zew i montuja, zostawiasz rano odbierasz pod wieczor i wracasz do domu. Jak zawsze chodzi o pieniadze zadzwon i pogadaj ze Slawkiem niech Ci zrobi nice price 4 u my friend, jak nie to mu czarni na chate wjada mozesz mu przekazac:)
No więc po dzisiejszym grzebianiu stwierdziłem - na skraju dachu i tylnych bocznych szyb jest mała rynienka i są odplywy. Znajduje się to za tym kawałkiem plastiku co jest na zewnątrz. Woda, która się tam dostaje, a będzie dostawać się zawsze, bo od składania dach pęka i przeciera się w tym miejscu powinna płynąć pod tylną szybę lub do tej rynienki i do odpływu. U mnie były drożne (prowadzą gdzieś pod próg), jednak odklejona końcówka uszczelki szyb powodowała, że woda spływała za rynienkę a nie do niej.
Końcówki uszczelek szyb bocznych dokręcone do tego plastiku co jest na zewnątrz, a rynienka na wszelki wypadek podwyższona poxiliną.
Powinno być OK.