MichalKowalski |
|
|||||||||||
![]() Uzalezniony
![]() Dołączył(a): 04 lut Cz, 2010 10:58 am Posty: 501 Lokalizacja: Hamburg / Warszawa Car that you have:: 205 cabriolet '94 (TU3MC/Z), 205 Gentry manual '90 (XU9J1), 205 Roland Garros '90 (TU3M) |
dzikson napisał(a): dzikson napisał(a): Niestety, z wpięciem się przy żółtej kostce nie było już tak lekko, paliły siłę kolejne bezpieczniki ![]() Dlatego podłączyłem alternatywnie: Moje 3 grosze po montażu w ostatni weekend: 1) mi się udalo spalić tylko jeden bezpiecznik: przed jakimikolwiek próbami należy wymienić siłownik master w drzwiach szofera! W skrajnych pozycjach jest on zwarty, więc musi palić bezpieczniki nowego sterownika. 2) mechanicznie p'n'p pasują siłowniki w kształcie jak na załączonym (ukradzionym z sieci) obrazku. Jeśli siłownik nie domyka, bo mu brakuje 1mm to należy zsunąć gumową harmonijkę i odpowiednio skrócić plastikową tulejkę która ogranicza ruch w położeniu zamknięty. Załącznik: 78_1251237170.jpg [ 18.82 KiB | Przeglądane 4128 razy ] |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
kojot662 |
|
|||||||||||
![]() Junior
![]() Dołączył(a): 25 gru Śr, 2013 2:16 am Posty: 380 Lokalizacja: Gorlice Car that you have:: 205 xs |
czargosia napisał(a): Jeśli ktoś zakupi centralkę z wyjściem na kierunki to podłączyć się trzeba do kabli biegnących ze skrzynki bezpieczników do włącznika awaryjnych. Z której strony to już jak kto woli gdzie mu będzie łatwiej. Odnajdujemy biały przewód z numerem 49 najprawdopodobniej odpowada za lewy kierunek i przewód błękitny jasno niebieski z numerem 48 odpowiada najprawdopodobniej za prawy kierunek. Piszę najprawdopodobniej bo to na pewno te kable ale już nie pamiętam który to prawy a który lewy ale kolory i numery są poprawne. Jeśli centralkę umieścimy jak Grzegorz przedstawił to i do skrzynki bezp. i do włącznika awarylnych jest podbna odległość. Zdjęcia mam i dodam jak będę przed kompem. Pozdrawiam ![]() Troszkę odświeżę ![]() A co W przypadku , jeżeli od centralki biegnie jeden brązowy przewód do kierunkowskazów, i podłączenie się do nich ,skutkuje tym że przy zmianie kierunku mrugają obydwa ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ![]() _________________ peugeot 205 1.4 xs |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
czargosia |
|
|||||||||||
![]() Uzalezniony
![]() Dołączył(a): 26 sty N, 2014 10:44 pm Posty: 685 Lokalizacja: Olsztyn --- WARMIA I MAZURY Car that you have:: 205 CTI 91-gutek, 205 Rallye 1,9 , 205 Automatic 1,9b+g 5D 89r, |
Ten przewód na kierunki wychodzi z centralki pojedynczy a za nią rozchodzi sie na dwa wiec jak podłączysz do kierunków ( osobno prawy i osobno lewy to masz sygnał podwójny i przy pracy centrali zapalają sie oba kierunki.
_________________ Peugeot 205 CTI zielony - Jak dorosnę będę JAGUAR-em |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
kojot662 |
|
|||||||||||
![]() Junior
![]() Dołączył(a): 25 gru Śr, 2013 2:16 am Posty: 380 Lokalizacja: Gorlice Car that you have:: 205 xs |
czargosia napisał(a): Ten przewód na kierunki wychodzi z centralki pojedynczy a za nią rozchodzi sie na dwa wiec jak podłączysz do kierunków ( osobno prawy i osobno lewy to masz sygnał podwójny i przy pracy centrali zapalają sie oba kierunki. ... Tak, ale jednocześnie kiedy włączam kierunek przy skręcie to też mi migają oba ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka _________________ peugeot 205 1.4 xs |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
grzesiek309 |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
Dołączył(a): 01 lis N, 2009 8:13 pm Posty: 6896 Lokalizacja: Białystok Points: 2 Car that you have:: Dużo 205 & Partner V6 |
Bo na rozwidleniu muszą być diody półprzewodnikowe. Inaczej masz zwarcie między lewym i prawym
![]() _________________ Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się! Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... ![]() Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ![]() |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
kojot662 |
|
|||||||||||
![]() Junior
grzesiek309 napisał(a): Bo na rozwidleniu muszą być diody półprzewodnikowe. Inaczej masz zwarcie między lewym i prawym A gdzie to można kupić ? Jakiś link do sklepu czy coś ... byłbym wdzięczny , bo nie bardzo w elektryce jestem ogarnięty :-\![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka _________________ peugeot 205 1.4 xs |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
grzesiek309 |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
Dołączył(a): 01 lis N, 2009 8:13 pm Posty: 6896 Lokalizacja: Białystok Points: 2 Car that you have:: Dużo 205 & Partner V6 |
Każdy sklep z drobną elektorniką. Koszt kilkadziesiąt groszy
_________________ Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się! Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... ![]() Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ![]() |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
kojot662 |
|
|||||||||||
![]() Junior
Dzięki
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka _________________ peugeot 205 1.4 xs |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
|