cejot |
|
|||||||||||
![]() Forum Admin
![]() Dołączył(a): 23 kwi Pn, 2007 1:37 am Posty: 3934 Lokalizacja: Warszawa Car that you have:: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ... |
![]() ...czyli kolejny Peugeot 205! Takiego jeszcze nie miałem! Samochód pochodzi z pięknego, bogatego, czterojęzycznego kraju - Szwajcarii. Automatic został zakupiony w maju tego roku. Poprzednią właścicielką była ponad 90 letnia pani, która przejechała nim tylko 45000km. I to po wspaniałych, równych drogach! Razem z samochodem dostałem oryginalne etui na dokumenty, szwajcarską instrukcję obsługi, wyniki badań spalin i coś tam jeszcze. Jest też oryginalna instrukcja do radia. Natomiast panowie z garażu Peugeot, gdzie była serwisowana ta 205, przesłali mi historię serwisową z kilku lat wstecz. Muszę stwierdzić, że autko jest na prawdę doinwestowane. Informacje ogólne: Nadwozie 3-drzwiowe Kolor lakieru: beige mayfair (M0CN) Rok produkcji: 1991 Silnik 1.9 XU9J1/Z (DFZ) Szkrzynia biegów: 4-biegowa automatyczna (4HP14) Zawieszenie i hamulce jak w 1.6 GTI. Wyposażenie: Reflektory H4 Chromowane listwy w zderzakach Gumowe listwy boczne Przyciemniane na brązowo szyby Elektryczne przednie szyby Uchylne tylne szybki Wycieraczka tylnej szyby Spryskiwacz tylnej szyby Podgrzewana tylna szyba Centralny zamek Szyberdach panoramiczny Radio Panasonic E01 Wnętrze: Beżowa deska rozdzielcza Beżowa tapicerka z delikatną kolorową kratką Zegary z obrotomierzem Środkowe nawiewy Zamykany schowek Kilka zdjęć: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkie zaprezentowane tu zdjęcia, poza zdjęciem środka, wykonał Piotr Kubat. Serdeczne dziękuję! |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
cejot |
|
|||||||||||
![]() Forum Admin
![]() Dołączył(a): 23 kwi Pn, 2007 1:37 am Posty: 3934 Lokalizacja: Warszawa Car that you have:: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ... |
Na razie krótko, ale z czasem na pewno pojawi się więcej szczegółów i zdjęć.
|
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Lord Devil |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
![]() Dołączył(a): 26 mar Pt, 2004 1:44 pm Posty: 2717 Lokalizacja: Lublin Car that you have:: 205 CTi i 205 GTi Griffe |
Hmmm, PERELKA, to malo powiedziane. To jest prawdziwy rodzynek kolekcjonerski
![]() _________________ Car Valeting, Car Detailing. |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
MiceK |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
![]() Dołączył(a): 30 lip Pt, 2010 2:10 pm Posty: 2388 Lokalizacja: Warszawa/okolice Car that you have:: MG ZR 1.4 16v |
Nie no, Panie cejocie, wypas
![]() ![]() ![]() ![]() _________________ parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/ taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/ |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Orfister |
|
|||||||||||
![]() Moderator
![]() Dołączył(a): 06 wrz Śr, 2006 8:36 am Posty: 7207 Lokalizacja: Gostynin Car that you have:: Citroen Xsara VTS |
Janku - ja tak coś czułem, ze nas czymś zaskoczysz po tych wizytach w kraju Milki
![]() Jest przecudny - po prostu nie mam pytań...rozpływam się jak na niego patrzę. ![]() _________________ CTI , TSA ... i ja ![]() http://www.Orfister.peugeot205.pl |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
RafGentry |
|
|||||||||||
![]() Moderator
![]() Dołączył(a): 06 cze Śr, 2007 8:40 pm Posty: 7963 Lokalizacja: South West KRK Car that you have:: Gentry, GTI Griffe, GTI LeMans, CTI, XRD |
Wychodzi na to, że teraz muszę mocno spiąć poślady, żeby przebić CeJota. 45 000 przebiegu
![]() A wydawało mi się, że 71 000 w moim Gentry to niewiele... Nie ma to jednak jak auto od babci. Istna kapsuła czasu. Teraz tylko pytanie, czy zakładanie mu dokładki przedniej GTI z halogenami, to będzie profanacja? Mam nadzieję, że auto stoi w garażu pod kocem z puchu kozicy górskiej. Innej opcji dla niego nie widzę... _________________ Dołącz do ekipy 205 na Facebooku: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland Podglądaj mnie na Instagramie: http://www.instagram.com/peugeot205polska/ Syndykat Sępów Krakowskich ![]() |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
operatorbazooki |
|
|||||||||||
![]() Maniak
Dołączył(a): 11 lut So, 2012 3:08 pm Posty: 1439 Lokalizacja: Komorów pod W-wa Car that you have:: 205 xs |
dokładka GTI do niego? Rafał....
|
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Orfister |
|
|||||||||||
![]() Moderator
![]() Dołączył(a): 06 wrz Śr, 2006 8:36 am Posty: 7207 Lokalizacja: Gostynin Car that you have:: Citroen Xsara VTS |
Ciekawe gdzie znajdziesz brakujące pokrętło do regulacji wysokości świateł
![]() raf - ja bym nim jeździł jeździł i jeździł...auto stworzone jest do jazdy a nie do kiśnięcia w garażu ![]() _________________ CTI , TSA ... i ja ![]() http://www.Orfister.peugeot205.pl |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
operatorbazooki |
|
|||||||||||
![]() Maniak
Dołączył(a): 11 lut So, 2012 3:08 pm Posty: 1439 Lokalizacja: Komorów pod W-wa Car that you have:: 205 xs |
Orfi- w Warszawie był ostatnio diesel z takim wnętrzem do sprzedania, trzeba namierzyć i będzie pokrętło;D
A tak w temacie, naprawdę piękny samochód, wszystko poza automatem mi się w nim podoba ![]() |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Orfister |
|
|||||||||||
![]() Moderator
Właśnie miałem pisać o tych zdjęciach - pierwsza klasa - chylę czoła wprawnemu oku
![]() _________________ CTI , TSA ... i ja ![]() http://www.Orfister.peugeot205.pl |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
cejot |
|
|||||||||||
![]() Forum Admin
Pokrętła do regulacji świateł przy takiej desce bywały zarówno czarne, jak i beżowe. Co ciekawe ta zaślepka jest idealnie na wymiar, a pod maską mocowania reflektorów są z dźwigienką. Jak wygląda sprawa regulacji za pomocą pokrętła jeszcze nie sprawdzałem. Z czasem wszystko sprawdzę.
Samochód aktualnie nie stoi w garażu, nie jeździ na co dzień, ale swoje też przejechał. O tym kilka słów opowiem już niedługo (mam nadzieję). ![]() EDIT: Jak na razie wszystkie zaprezentowane zdjęcia, poza zdjęciem środka, wykonał Piotr Kubat. ![]() Powiem szczerze... ja nie przypuszczałem, że jazda 205 w automacie może być taka fajna. ![]() _________________ Jedź na biegu, żyj na luzie... ![]() ----- 205 '91 Automatic 205 '92 El Charro 205 '94 La Moisissure |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
andi_kamachi |
|
|||||||||||
![]() Uzalezniony
![]() Dołączył(a): 28 kwi Cz, 2011 1:58 pm Posty: 571 Lokalizacja: Warszawa (praca i mieszkanie), Trzcianka k. Wilgi (stąd pochodzę) Car that you have:: 205 1,4 Roland Garros, 205 1,8DT |
A mi coś fotki nie działają..
![]() |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
operatorbazooki |
|
|||||||||||
![]() Maniak
Piotr Kubat- pro
![]() Jest wielką tajemnicą ile Cię Cejocie taki piękny samochodzik kosztował z przyprowadzeniem do kraju? |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
grzesiek309 |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
Dołączył(a): 01 lis N, 2009 8:13 pm Posty: 6869 Lokalizacja: Białystok Points: 2 Car that you have:: Dużo 205 & Partner V6 |
Fotki, jak i to co prezentujÄ… sÄ… po prostu przezajebiste
![]() Masz w tym momencie chyba najładniejsze 205 w Polsce ![]() _________________ Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się! Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... ![]() Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ![]() |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
operatorbazooki |
|
|||||||||||
![]() Maniak
Może i najładniejsze, chociaż mamy na forum kilka pięknych sztuk:)Ale nie jest to auto z najmniejszym przebiegiem w naszym kraju, takie chyba stoi u mnie;)
|
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
|