Frogkiller |
|
|||||||||||
![]() Junior
![]() Dołączył(a): 22 lut N, 2015 10:53 pm Posty: 117 Lokalizacja: Wrocław/Czechowice-Dz Car that you have:: 205 XS |
ta Xsara też moja... ale wczoraj akurat nie było mnie w domu tak to był stała obok i oba auta by dostały.
|
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
simon3 |
|
|||||||||||
![]() Maniak
![]() Dołączył(a): 03 lis N, 2013 3:53 pm Posty: 1398 Lokalizacja: Wrocław Car that you have:: 205 XS 1.4 XY8 Leżak '88 |
A zaglądałeś już pod to drzewko?
_________________ Leżak, Monoblok, Suitcase... XY... |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Frogkiller |
|
|||||||||||
![]() Junior
![]() Dołączył(a): 22 lut N, 2015 10:53 pm Posty: 117 Lokalizacja: Wrocław/Czechowice-Dz Car that you have:: 205 XS |
Nic konkretnego nie widziałem, musiałem iść do pracy więc nie miałem za bardzo czasu wdzierać się do tego buszu.
|
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
nowak68 |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
![]() Dołączył(a): 12 sty N, 2014 11:19 pm Posty: 2370 Lokalizacja: Świętygród Car that you have:: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992 |
Coby więcej szkód nie poczynili Ci co będą to drzewo usuwać
![]() _________________ Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987 |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Frogkiller |
|
|||||||||||
![]() Junior
We wrocku tylko zgłoszeń jest że pewnie do jutra nikt nie przyjedzie tego usunąć.
|
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
simon3 |
|
|||||||||||
![]() Maniak
![]() Dołączył(a): 03 lis N, 2013 3:53 pm Posty: 1398 Lokalizacja: Wrocław Car that you have:: 205 XS 1.4 XY8 Leżak '88 |
Mogło być znacznie gorzej
![]() _________________ Leżak, Monoblok, Suitcase... XY... |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Frogkiller |
|
|||||||||||
![]() Junior
Służby uporały się z wydobyciem pudża spod drzewa zanim wróciłem z pracy.
Załącznik: Straty: Maska oberwała zdecydowanie najbardziej wgniecenie jest tak głebokie że aż przerwało mi przewód odmy :O Załącznik: Migacz stracił klosz: Załącznik: Poza tym autko wygląda jakby je ktoś wychłostał. Wszędzie rysy i obtarcia od gałęzi + 2 nowe wgniecenia jedno nieduże w dachu i podobne w nadkolu. Odpaliło i przeturlało się na nowe miejsce parkingowe bez większych problemów. Tyle po wstępnych oględzinach. Dodatkowo auto cięższe o kilo trocin które wpadły wszędzie gdzie była jakaś szpara. |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
nowak68 |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
![]() Dołączył(a): 12 sty N, 2014 11:19 pm Posty: 2370 Lokalizacja: Świętygród Car that you have:: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992 |
Wygląda jak po walce MMA
![]() _________________ Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987 |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Indjana |
|
|||||||||||
![]() Uzalezniony
Dołączył(a): 14 kwi Pn, 2014 1:53 pm Posty: 576 Lokalizacja: Wrocław Car that you have:: CJ |
Mogło być gorzej, a jakby co, to powiesz, że to ślady po OS ;p
|
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
simon3 |
|
|||||||||||
![]() Maniak
Gdyby to było OS'ie to nikogo by to nie dziwiło
![]() _________________ Leżak, Monoblok, Suitcase... XY... |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Frogkiller |
|
|||||||||||
![]() Junior
Kupie maskę z laminatu
![]() |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Frogkiller |
|
|||||||||||
![]() Junior
Tego ten. Od czasu nalotu drzewnego trochę się pozmieniało, aczkolwiek wiele jest jeszcze w planach.
Najpierw wjechała piękna nowa czerwona maska i lewy migacz ![]() Załącznik: Kolejnym elementem który musiałem wymienić były tylne bębny. Gwint pod śruby mocujące koło się skończył więc musiałem je wymienić. Kupiłem nieco szersze bębny z Xsary/ZX'a które pasują plug&play pod standardowe bebechy wąskich bębnów. Do tego nowe łożyska. Załącznik: Załącznik: Załącznik: Załącznik: Przy okazji aby zamontować poszerzenia które kiedyś kupiłem pod stare stalowe felgi kupiłem szpilki wkręcane w bębny/tarcze ułatwiające wymianę koła itp. Załącznik: Załącznik: Załącznik: Teraz pewnie sprawa która nie wszystkim się spodoba, ale niestety okazała się ona konieczna. Mianowicie przy zastosowaniu felg z gutmanna i standardowej budy, na ostrych zakrętach tylne opony tarły o krawędź nadkola, tym samym przecierając się z boku odpadały kawałki gumy co za pewne skończyło by się kapcami z obu stron. Dlatego podciąłem tylne nadkola i przyspawałem szerzej na kawałkach blachy. Następnie zrobiłem stelaż z spienionego pcb. Załącznik: Załącznik: Załącznik: Na to poszło włókno szklane z żywicą: Załącznik: Załącznik: Dalej szpachla z włóknem szklanym i pierwsze szlifowanie: Załącznik: Załącznik: I jeszcze trochę szpachli: Załącznik: Załącznik: Aktualnie wygląda to już prawie dobrze, było szlifowane jeszcze z 5 razy, ale wciąż wymaga niewielkich poprawek, coby było jak należy. Potem podkład lakier i klar może będzie to jako tako wyglądało. Z przodu też będę musiał nieco poszerzyć nadkola, bo opony wystają gdzieś z 3 cm z każdej strony i jeszcze mandat mogę zarobić albo dowód stracić ![]() Fotka z dzisiejszego treningu przed zawodami: Załącznik: Jak widać nowe oponki z przodu Toyo R1R funkiel nówki ![]() Oraz filmik : Jedyny problem jaki się objawia to wciąż wypadające biegi przy ostrych lub szybkich zakrętach w lewo ![]() Jakie plany na najbliższą przyszłość? Teaser: Załącznik: Załącznik: |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
szasz |
|
|||||||||||
![]() Uzalezniony
![]() Dołączył(a): 10 lip Cz, 2014 8:45 am Posty: 619 Lokalizacja: Gdańsk, miasto rodzinne Tomaszów Lubelski Car that you have:: XS '92 i Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI |
Fajne wszystko! Gratuluję pasji
![]() _________________ Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi.. |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
2mouse |
|
|||||||||||
![]() Peugeot 205 Master
Frogkiller napisał(a): Jedyny problem jaki się objawia to wciąż wypadające biegi przy ostrych lub szybkich zakrętach w lewo ![]() A poduszki silnika świeże? |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
Frogkiller |
|
|||||||||||
![]() Junior
2mouse napisał(a): Frogkiller napisał(a): Jedyny problem jaki się objawia to wciąż wypadające biegi przy ostrych lub szybkich zakrętach w lewo ![]() A poduszki silnika świeże? |
|||||||||||
Góra |
|
|||||||||||
|