Droga ekipo!
Potrzebuję super pomocy, bo sprawa rozgrywa się bynajmniej nie o przysłowiową marchewkę.
Potrzebuję informacji na temat porównania skrzyni BE3 z Mi16, a innych BE3, wizualne różnice, kwestie obudowy, mechanizmy różnicowe (czy są takie same przy wszystkich BE3/BE1)
Oczywiście wiem, że ta druga to mi16, ale z jakich aut jest ta pierwsza. Jakie były przełożenia: główne i poszczególnych biegów.
W jakich furach można było spotkać skrzynię BE3, czy były jeszcze inne fury wykorzystujące tą skrzynkę, ale np. o innych przełożeniach?
Naprawdę gorąco proszę o pomoc, wszelkie zdjęcia mile widziane,a wręcz porządane

Muszę spróbować udowodnić różnice pomiędzy tymi skrzynkami, między innymi naoczne, które można wykryć na pierwszy rzut oka. Za wyjątkiem podanych oznaczeń przełożeń głównych.
Oznaczenia na koronce przełożenia głównego
14-62 to Mi16
16-67 miały jakie Pugi ???
Nie mogę do końca rozłożyć tych skrzyń, które mam, ale naocznie przełożenie (zębatka) 5'tego biegu w mojej skrzyni Mi16 jest takie samo jak w drugiej, która jest niewiadomo z czego.
Generalnie rozchodzi się o to, że prawdopodobnie mam skrzynię od 1.6 GTI, która jest fajna i krótka, ale do końca nie wiem czy to jest to czego potrzebuję.
Z tego co czytałem to Kaktus ma skrzynkę od 1.6 z przełożeniem głównym 4.429 i skrzynka jest super krótka.
Kolejne pytanie: jak wygląda sprawa synchronizatorów, czy jest szansa, że synchro od 1.6 GTi będą pasowały do skrzyni z Mi16? W końcu to BE3 i to BE3?
Sprawa pilna i poważna...
Wierzę w Was