jak wam się widzą tak zmienione zegary gti (znaczy obrotomierz konkretnie ). Coś takiego zaczyna mi z wolna chodzić po głowie + shift-light gdzieś na daszku, przesunięcie skali i obroty "czerwone" oczywiście zależnie od tego, co mi hamownia pokaże
fakt - wygląda dziwnie, bo wskazówki na zerze nie są równolegle, ale jak siędzę na fotelu kierowcy i mam zegary przed nosem, wskazówki są raczej w innym niż zero miejscu, nawet stojąc na światłach, z obrotami rzędu 1500, powinno być miodzio
tja.. biorąc pod uwagę to, że zazwyczaj wskazówki w pozycji pionowej u góry są w optymalnych położeniach (np 4000 w gti, tam chyba jest max moment) no to widze że mierzysz w optimum w jakiś... 6250 no ciekawe co pokaże hamownia
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Marin205 pisze:no właśnie - jeśli przeskalujemy zegar by zmieściło się na nim 300 km/h to jak zmusić wskazówkę by pokazywala prawidłowo prędkość
przesuwasz cala skale. na przyklad zero w kierunku przeciwnym do ruchu wskazowek zegara o jakies 30 stopni. przesuwasz tez wskazowke. i wszystko dziala jak nalezy. a powstale wolne miejsce na koncu skali wypelniasz 240 260 280.