NAtknąłem się na coś takiego i mnie to powaliło... spójrzcie sami
engine off -> wszystko przygasa na czerwono.
engine on -> przechodzi z czerwonego na niebieski
Włączone tylko światła:
Silnik wyłączony:
Silnik włączony:
Rev1:
Rev2:
Elektryka:
słaby ze mnei elektronik wiec moze jakies mądre głowy napiszą jak to sie dzieję i co nam potrzeba...
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
to możesz sobie wykombinować wedle uznania...nie musi być kolorowo
Schemat nikomu nie pomoże
Widać prosty mikrokontroler pewnie '51 i kilka elementów wykonawczych - tranzystory sterujące pewnie zwykłymi diodami - w sumie 12 więc prawdopodobnie tyle diod i w sumie się zgadza na każdy wskaźnik po diwe: czerw i nieb
Ktoś tak zaprogramował i tak działa, cała tajemnica.
Sama elektronika raczej nieskomplikowana.
Takie rozwiąznie daje możliwość dowolnej konfiguracji efektów a nawet zrobienie sobie kilku przełączanych "map"
Taki efekt można też uzyskać bez programowanej elektroniki, wszystko możnaby zmieścić w samych zegarach.
W zegarach Vegila wskazówki są przeroczyste.
W Jaegerach można zrobić z góry diody na wskazówki i też jest efekt ok - prócz mocno świecącej wskazówki świecą troche też cyfry.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
znowu na coś trafiłem...tym razem cyfrowy obrotomierz