Mnie też to auto nie powala.
A najgorsze co może w nim być to silnik. Jeżeli faktycznie najmocniejszy motor ma mieć tylko 180KM, to dla mnie to jest porażka
Niestety zabija go to ze za bardzo przypomina 308 :/ A szkoda..szkoda.. Ciekawy jestem jaka cena no i jak sie bedzie prowadzil bo moze powalac
Czym wiecej zdjec ogladam, tym bardziej mi sie podoba
Załączniki
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Jednym z najpopularniejszych sposobów na zachęcanie do zakupu pojazdów emitujących niewielkie ilości gazów cieplarnianych jest zwalnianie ich nabywców z podatku drogowego. Można będzie na to liczyć w przypadku najnowszego Peugeota 207 Economique. Miejskie auto z lwem na masce dysponuje 90-konnym dieslem 1.6 HDi. Inżynierowie ograniczyli się do przeprogramowania komputera sterującego pracą silnika, wydłużyli przełożenia skrzyni biegów oraz obniżyli zawieszenie o pięć milimetrów. Zastosowano także zderzaki o nowym kształcie, inne progi, kołpaki oraz dodatkowe osłony podwozia. Seryjne opony zostały zastąpione energooszczędnym ogumieniem firmy Michelin. Peugeot 207 Economique ma spalać średnio zaledwie 3,8 l/100km.
P1u70 pisze:Mnie się podoba, w szczególności to spalanie
- powiem wam - fajna rzecz takie spalanie - żonka śmiga C2 1.4 HDI - co prawda na mieście pali 5,5 ropy przy normalnej (spokojnej) jeździe to na trasie udało nam się zejść do właśnie 3,8 litra - (trasa w sumie 250 km), niestety prędkości nie były oszałamiające 70-90 przy czym poniżej 4 pali przy 70dziesięciu - jechaliśmy z psem w bagażniku więc to usprawiedliwia prędkość
"To cos" dla odwaznych indywidualistow, ja siebie kompletnie w tym aucie nie widze. Swoja droga porownanie tego Peugeot'a z rowerem jest co najmniej smieszne. Niewiem co spece od marketingu chcieli tym osiagnac.
Kto z was chcialby miec taka kierownice ?
P1u70 pisze:Mnie się podoba, w szczególności to spalanie
- powiem wam - fajna rzecz takie spalanie - żonka śmiga C2 1.4 HDI - co prawda na mieście pali 5,5 ropy przy normalnej (spokojnej) jeździe to na trasie udało nam się zejść do właśnie 3,8 litra - (trasa w sumie 250 km), niestety prędkości nie były oszałamiające 70-90 przy czym poniżej 4 pali przy 70dziesięciu - jechaliśmy z psem w bagażniku więc to usprawiedliwia prędkość
Ja jak na wakacje jechałem to za 150zł (35 litrów) zrobiłem 700 km, zatankowałem gdy rezerwa sie zaswieciła, a na rezerwie robie 100 km (nie ważne czy miasto czy trasa) wiec tez mało spalił. Gdy wracałem to za 100zł tankowałem i dojechałem z Dałowa do Lubina i jeszcze po Lubinie posmigałem. Wiec tez dużo nie spalił
P.S. Jechałem z prędkością 110km/h i na ekspesowych 130km/h.