Cos dla MAV'a :)

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Ninja pisze:
DJPreZes pisze:Od przodu do konca drzwi, to moze byc...reszta...hm...odpuszcze dalsze komentarze...
Czemu tyle osob na tym forum jest tak surowych dla 309? W swoich czasach byl ladniutkim autkiem. Pewnie ze 205 GTI ze swoimi dokladkami, obnizonym zawieszeniem, nadkolami, listwami i speedline'mi wyglada conajmniej efektownie, ale 309 GTI tez nie byl brzydki.
Auto odpowiadalo trendom epoki i bylo ladne, tak 205 jak i 309.
Jak nieraz gadam z ludzmi ktorzy pugiem nie jezdza i przyjdzie im sie wypowiedziec o walorach wygladu 205-tki to kreca nosem - poprostu im sie nie podoba. Ja szczerze mowiac tez znam wiele ladniejszych aut. "Zwykly" 205 bez wyzej wspomnianych listew, dokladek GTI i felg poprostu mi sie nie podoba (bez urazy dla posiadaczy tych autek, zreszta sam jezdze "cywilnym" 205 :wink: ) wiec nie rozumiem czemu mialby byc ladniejszy od 309.

Ale podobno o gustach sie nie dyskutuje :D
Ale ja nie jestem surowy dla 309!! ;) Nie mam nic przeciwko posiadaniu takiego samochodziku ;) Kiedys...dawno temu...za czasow jak 405 przeszla w rece mojego ojca...jak dla mnie byla cudem,a nie samochodem...to jak spojrzalem na 309 to smiac mi sie chcialo,ze to taka niedorobiona 405 ;) A teraz zmienilem zdanie...porzadnie sie przyjrzalem...i...jestem pod wrazeniem...309 jest ladna...a na moj gust ta na zdjeciu w tym temacie do ladnych nie nalezy ;)
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Ninja »

Nie przejmuj sie to nie bylo do ciebie :wink:
Poprostu duzo ludzi jakos uwaza 309 za "niedorobione 405" albo "zj...ana przez Wlochow 205" i sie glosno zastanawiam czemu :)
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Post autor: Piweł »

IMO bardzo fajna jest ta 309 - jedyne co bym zmienił to dał jakieś większe otwory w przednim zderzaku albo halogeny, bo teraz wygląda trochę ciężko ten przód (swoją droga ciekawe, że wystarcza to co jest do chłodzenia tego potworka :shock: ). Poza tym MIÓD, nawet biały kolor mi nie przeszkadza :wink:

No i to o czym pisze Mav - ten samochód mógłby być nawet zielony w pomarańczowe ciapki i ze skrzydłem wielkości boiska do siatkówki z tyłu - to ma zapie...ać a nie służyć do podrywania lasek.

Pozdro
Piweł
Ex 205 GTi...
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

Ninja pisze:Nie przejmuj sie to nie bylo do ciebie :wink:
Poprostu duzo ludzi jakos uwaza 309 za "niedorobione 405" albo "zj...ana przez Wlochow 205" i sie glosno zastanawiam czemu :)
Ninja...309 to zj...na przez _francuzow_ 205 (pininfarina robil 205 i 405 a francuzy chcieli poprawic pininfarine modelem 309 - z watpliwym skutkiem :D)
205 jest ladna, bo jest zwarta i tyle.
A prawda jest taka ze 309 bylo odpowiedzia na wszelkie krytyczne opinie o 205tce (ze nie ma bagaznika, ze jest nerwowa w prowadzeniu)
To dlatego 309 jest szersza o 1.5cm na strone na wachaczach i belce (i budzie tez)
Zastanawialiscie sie dlaczego silnika 16v seryjnie do 205tki nie wlozono, a do 309 tak?
Po prostu 309 miala podwozie ktore jeszcze to znosilo.
Nikt nie chcial by poszla fama ze 205 Mi16 jest zabojcze.

I pomyslec ze kiedys za takie slowa dostawalem bana... :D
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Awatar użytkownika
Demo84
Junior
Numer Gadu-gadu: 3082188
Kontakt:

Post autor: Demo84 »

Uwielbiam takie samochody, juz nie długo ja bede miał OŚKE "zapierdalacza" Twardy zawias i (narazie) 180 koni :D
Wielbiciel: Peugeot 205
Właściciel: Lancia Delta HF Turbo "MARTINI"

--< http://www.ITC.yoyo.pl >--
--< http://www.Demo.Peugeot205.pl >--
ODPOWIEDZ