Zamierzam kupic puga 205 HELP!!!LONG STORY :)

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
fabryk

Zamierzam kupic puga 205 HELP!!!LONG STORY :)

Post autor: fabryk »

Witam wszystkich!

ehh nidy nie lubie poczatkow ale jakos zaczne!Jestem z wawy do tej pory jezdze oplem corsa B tutaj jej fotki jakby kto tam byl zainteresowany :Dhttp://www.fabryk.future-net.pl/klubowicze/index.html i Nie zamierzam jej sprzedawac 8) 8) 8)

W niedlugim czaseie-to jest styczen luty moze marzec chcialbym kupic Puga GTI!Ale juz teraz zaczynam sie interesowac!
No i teraz mam pare prosb do Was!

1.Czy jest taka opcja zebym z ktoryms z Was sie gdzies umowil na miescie oblokal sobie jego Puga i zobaczyl co chce kupic???

2.Czy jakies wskazowki oprocz tych na stronie apropo kupowania macie dla mnie????

Ja i tak wychodze z zalozenia ze jak znajde GTI to pewnie bedzie lekko skatowany....no chyba ze rzeczywiscie mi sie poszczesci!

3.Aha i czy budzet w wysokosci 7tys wystarczy zeby kupic juz cos porzadnego???

4.Wiem ze zagazowywanie to zlo ale zagazowal kto jakiegos GTI???jak tak to jakie wrazenia???(gorzej lepiej??)

No to wszystko przepraszam za marudzenie na dzien dobry i zycze szerokiej drogi!
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Re: Zamierzam kupic puga 205 HELP!!!LONG STORY :)

Post autor: Para »

fabryk pisze:Wiem ze zagazowywanie to zlo ale zagazowal kto jakiegos GTI???jak tak to jakie wrazenia???(gorzej lepiej??)
GTI nie do zagazowania :twisted:
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
niuszka

Post autor: niuszka »

Para przecież ty sam masz gaz :twisted: :twisted: :twisted:
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: WINKiel »

fabryk pisze: 1.Czy jest taka opcja zebym z ktoryms z Was sie gdzies umowil na miescie oblokal sobie jego Puga i zobaczyl co chce kupic???!
Zapraszamy na zlot do Poznania 19.10.2003 :)
fabryk pisze: 2.Czy jakies wskazowki oprocz tych na stronie apropo kupowania macie dla mnie????
Jest ich mnóstwo, ten temat był juz poruszany, powiem tylko że nie kupisz auta w idealnym stanie, pytanie jak bardzo zaniedbane.
fabryk pisze: Ja i tak wychodze z zalozenia ze jak znajde GTI to pewnie bedzie lekko skatowany....no chyba ze rzeczywiscie mi sie poszczesci!
Jeżeli auto bedzie kupwane u nas w kraju i ma juz jakas praktyke na naszych drogach to nie liczylbym na rewelacje.
fabryk pisze: 3.Aha i czy budzet w wysokosci 7tys wystarczy zeby kupic juz cos porzadnego???
Ja kupiłem 1989 za 8 tys. i na dobry początek włożyłem w niego 2 tys. Jak bedziesz go sprawdzal to upenij sie, ze odpala bez zarzutu, ze sie nie dusi, ze dobrze wchodzi na obroty, niestety stukajace zawieszenie musze uznac za normalke do porawki, sprawdz koniecznie zbieznosc... Na kanale powiedza Ci czy auto jest zdrowe, czy jego czas przemija...
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

No ja niestety "zagazowałem". PAli mniej więcej 2 litry więcej. Ale staram sie jeździć na beznzynce bo szkoda autka
Megane Coupe 1.4
Obrazek
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

fabryk pisze: 3.Aha i czy budzet w wysokosci 7tys wystarczy zeby kupic juz cos porzadnego???

4.Wiem ze zagazowywanie to zlo ale zagazowal kto jakiegos GTI???jak tak to jakie wrazenia???(gorzej lepiej??)
AD3. 7 tys wystarczy...jednak polecam za poszukaniem autek "do zrobienia" czyli 5 tys i zakladasz ze 2 tys wlozysz...
Inna sprawa, auto pewnie bys chcial 1.9 - a to wysokie stawki w pzu...masz kase na 1000zeta OC? O tym ludzie zapominaja kupujac samochod...
Szukaj cierpliwie...czasem zdazaja sie okazje (np. igla 205GTI 1.6 za 3500 - niedawno w bydgoszczy poszedl)

AD4. Gaz jest do zrobienia, gdy silnik jest w dobrym stanie...w przeciwnym wypadku przyspieszysz jego remont (gaz wyplukuje nagary - rozszczelnia wiekowe silniki). Zawsze bedzie gorzej, bo przy instalacji pierwszej i drugiej generacji na dolocie jest zwezka - potrzebna do dzialania instalacji. Jednoczesnie ogranicza ilosc powietrza dochodzacego do silnika (z srednicy 50mm do 30mm) - auto nawet przelączone na benzyne bedzie slabsze...
Reasumujac moc 130konnego gti zagazowanego szacuje na gazie na ok 90 KM, a na benzynie na ok 100-110.
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Mav309 pisze:

Zawsze bedzie gorzej, bo przy instalacji pierwszej i drugiej generacji na dolocie jest zwezka - potrzebna do dzialania instalacji. Jednoczesnie ogranicza ilosc powietrza dochodzacego do silnika (z srednicy 50mm do 30mm) - auto nawet przelączone na benzyne bedzie slabsze...
Reasumujac moc 130konnego gti zagazowanego szacuje na gazie na ok 90 KM, a na benzynie na ok 100-110.
Chyba że zamontujesz instalacje trzeciej generacji, wtedy moc powinna nawet wzrosnąć.
Megane Coupe 1.4
Obrazek
Janek_A_S
Junior
Kontakt:

Post autor: Janek_A_S »

Czy my juz sie nie spotkalismy na jakims forum ??? hmmm... :-) :lol:

Jesli chcesz to mozemy sie gdzies umowic na jakims cosrodowym spotkaniu TKKF Stolyca i mozesz nawet zrobic jazdy probne moim autkiem

Pozdrawiam.
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

Para... pisze: Chyba że zamontujesz instalacje trzeciej generacji, wtedy moc powinna nawet wzrosnąć.
Przy trzeciej nie spadnie moc bo nie ma zwezki, ale spadnie od niskiej kalorycznosci gazu w jednostce objetosci. Mozna to poprawic planujac glowice i wyprzedzajac zaplon.
Lepiej jest przy czwartej generacji - wtrysk fazy cieklej gazu - rozprezajac sie dodatkowo mieszanka sie schladza zyskujac tym samym spora przewage nad benzyna...
No ale instalka kosztuje tyle co GTI w dobrym stanie :(
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
WF33912

Post autor: WF33912 »

Fabryk! Jutro (środa) spotykamy sie o 21.00 na parkingu pod Rawarem na Pradze Płd (skrzyżowanie Ostrobramskiej i Grenadierów). Będzie nas 4 czy może 5 GTI. Będziesz mógł sobie "oblukać" furki i uczciwe pogadać z użytkownikami.
Pozdrawiam!
niuszka

Post autor: niuszka »

no raczej niech wpada człowiek jutro, zobaczy nasze maleństwa :twisted: poza tym niech każdy warszawiak z 205 zajedzie 8)
Piasek
Junior

Post autor: Piasek »

Każda 205-tka mile widziana, żeby nie mówić, że obecność OBOWIĄZKOWA
205XS (leżaczek) - hamulce już zrobione - teraz gaźniki a potem... kto wie co wyjdzie potem
fabryk

Post autor: fabryk »

WF33912 pisze:Fabryk! Jutro (środa) spotykamy sie o 21.00 na parkingu pod Rawarem na Pradze Płd (skrzyżowanie Ostrobramskiej i Grenadierów). Będzie nas 4 czy może 5 GTI. Będziesz mógł sobie "oblukać" furki i uczciwe pogadać z użytkownikami.
Pozdrawiam!
nie dam rady teraz bo mam pracy sporo i szkole!ale chetnie sie kiedys spotkam!tez glupi napisalem ze chetnie oblookam(bo chetnie) ale czas nie pozwala!Janek A S pewnie ze sie z TKKFu znamy i ustawimy sie na jakims spocie ale jeszcze nie wiem kiedy!dzieki chlopaki za pomoc!musze wszystko przemyslec poszukac i poogladac mam sporo czasu a pozniej ta wazna decyzja nastapi :D

pozdrawiam wszystkich i zycze gumowych drzew
ODPOWIEDZ