Prośba o wycenę

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: Prośba o wycenę

Post autor: grzesiek309 »

Jeśli dysponujesz kwotą pięciocyfrową z 2 z przodu, dasz radę :Y
Nie piszę tego złośliwie, po prostu musisz się nastawić na takie wydatki. Wielu już było pwenych swego i szybko wymiękli.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
cienki
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 6928887

Post autor: cienki »

Jak dla mnie mocno przesadziłeś, ale to pewnie zależy też od stanu faktycznego wozu.
Sprzedam dużo części do skrzyń biegów BE1/BE3 (dzwony, korpusy, koła zębate, dyferencjały itd)
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Kontakt:

Post autor: grzesiek309 »

Bądźmy realistami a nawet pesymistami :wink: Zacznijmy od tego, że auto nie ma silnika i skrzyni, skompletowanie osprzętu i remont i już nalatuje 2-3k. Remont zawieszenia i hebli nawet 2-3k. Jeśli buda wymaga lakierowania dolatuje kolejne min. 3-4k za fachowe malowanie. Zostaje jeszcze kupa pierdół, których nie bierze się początkowo pod uwagę a nabijają koszta. Jeśli wszystko robi się samemu to w 10k można się wyrobić.
W swoje 309 wsadziłem już prawie 10k a nie mam jeszcze opon, amorów na tył i wielu pierdół a wszystko oczywiście robię sam :Y
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
cienki
Junior

Może inaczej można kupić np silnik ze skrzynią za 2 tysiące a można i za 500 złotych. To wszystko zależy jak szukamy. Można utopić 5 koła i nie mieć nic dalej, a można wydać te 5 tysięcy sensownie i mieć już sporo gratów.
Sprzedam dużo części do skrzyń biegów BE1/BE3 (dzwony, korpusy, koła zębate, dyferencjały itd)
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Panowie, koszta remontu i części to jedno, a brak dokumentów to drugie.
Oby tylko starczyło zapału, bo misja jest trudna... Tym bardziej, że to Twoje pierwsze GTI...

Jeśli chcesz, żeby ten samochód był coś wart, to musisz go zrobić z dbałością o każdy detal. Fuszerka w przypadku Griffe nie wchodzi w grę. To forum Ci tego nie wybaczy 8)
Awatar użytkownika
yogurt
Uzalezniony
Posiadany PUG: THP
Numer Gadu-gadu: 3691207

Post autor: yogurt »

cienki pisze:Może inaczej można kupić np silnik ze skrzynią za 2 tysiące a można i za 500 złotych. To wszystko zależy jak szukamy. Można utopić 5 koła i nie mieć nic dalej, a można wydać te 5 tysięcy sensownie i mieć już sporo gratów.
fail
cienki
Junior

Możesz rozwinąć swoją myśl.
Awatar użytkownika
yogurt
Uzalezniony

jezeli chcesz zrobic renowacje auta to nie licz na cuda i okazje z szopy. prawda jest taka ze nawet jezeli kupisz cos okazyjnie to zeby to zamontowac i tak musisz zregenerowac (no chyba ze wyznajesz zasade ze cos kupisz to wrzucasz do auta i jakos to bedzie) taka kompleksowa (podkreslam - kompleksowa) renowacja pochlania kupe kasy i czasu. jezeli liczysz ze zrobisz to zamykajac sie w kwocie 20kk to musze rozwiac twoje marzenia...nawet jezeli robisz wiele rzeczy wlasnymi rekoma...
cienki
Junior

Kompleksowa - masz racje.
Ale jeżeli chce żeby auto mu jeździło i to całkiem nieźle to nie potrzebuje dwóch worków złota.
Nie potrzebuje przecież każdego elementu wypiaskowanego, malowanego na nowo i do tego każdy ze znaczkiem peugeota.
Nie zniechęcajcie chłopaka.
Awatar użytkownika
yogurt
Uzalezniony

problem polega na tym ze wyjsciowa cena 1000 PLN nie jest proporcjonalna do faktu ile bedzie to kosztowac w sumie, ale probowac zawsze moze i do tego goraco zachecam !
Awatar użytkownika
Młody
Junior
Posiadany PUG: 405
Numer Gadu-gadu: 1947816

Post autor: Młody »

to są puzle, i bez urazy ale nie widzę tego, i zakonczy sie pewnie na doprowadzenie auta do stanu bdb i tyle... Nie od razu trzeba rozkłądać do każdej śrubki, i monotonnie składać. A silnik? Mozna wyjąć z jeżdzącego auta, zalać nowymi płynami, rozrząd, mycie zewnętrzne, i tez źle nie będzie :) jak na moje zeby nie robic z niego fabryki to w 10k sie zmiesci...
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotrek86
Junior
Numer Gadu-gadu: 8866480

Post autor: Piotrek86 »

Ale Panowie spokojnie, nigdzie mi się nie śpieszy żeby od razu w szybkim tępie go składać. Nie mam żadnego parcia że auto musi na jakiś termin być zrobione, jeśli będzie to trwało 2 lata to bedzie fajnie, a niech trwa i 5 lat to nic się nie stanie. Mam garaż gdzie może sobie spokojnie stać i mogę przy nim dłubać, a równocześnie szukać części. Uwielbiam pracę przy samochodach, robie to zawodowo codziennie w pracy i od dłuższego czasu chodziło mi po głowie żeby kupic jakiś samochód do remontu i dłubania przy nim. Tylko chciałem żeby było takie auto coś w przyszłości warte, a skoro mówicie że to fajna wersja więc lepiej mi się nie mogło trafić. A niech to kosztuje ile chce, tyle ile ten samochód będzie wymagał to tyle sie włoży w niego.Przecież to wyszystko bedzie stopniowo sie działo a nie wszytko naraz więc nie bedzie aż taka ogromna kupa kasy do wydania naraz.
Tak więc nie ma co się przegadywać na ten temat.
Póki co cieszę sie że udało sie go kupić i bede powoli kompletować i mam gorącą prośbę jak ktoś sie natknie na coś potrzebnego mi, tzn. o jakieś charakterystyczne elementy griffe albo silnik ze skrzynią z gti, albo najlepiej jakieś gti po wypadku to dajcie znac prosze :)
Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90

Post autor: krzyska »

Widzę że chęć posiadania Griffe wzięła górę nad rozsądkiem. Będzie dobrze i ...drogo.
GTI_Efekt Masy Obrazek
Awatar użytkownika
Maro.wow99
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI, Forester 2.0, 206 Gt 2225

Post autor: Maro.wow99 »

Fajne fajne wszystko do uratowanie szkoda tylko że z tymi papierami jakaś dziwna sprawa
Awatar użytkownika
karpik
Nowicjusz
Posiadany PUG: 405 Mi16 , 205 Gti6
Numer Gadu-gadu: 4582512

Post autor: karpik »

Papiery mam Silnik mam ;D czekam na propozycje !
Zablokowany