chwila grozy

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
miketd

chwila grozy

Post autor: miketd »

dziś przezyłem chwile grozy,przy 120km/h otworzyła mi się maska, troche się pogieła .a to wszystko z mojej głupoty bo zapomniałem ją domknąć.przestrzegam aby zawsze sprawdzać
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: samer »

:shock:

Dobrze ze nic nie zaslonila ,np kogos na drodze

Masz mozliwoes zrobienia fotek maski ? Jestem ciekaw jakie to pogiecia wystapily :)
BubuPN

Post autor: BubuPN »

holy shit, niezła akrobacja, dobrze, że się nie urwała, bo było by raczej niewesoło
Awatar użytkownika
misiek22
Junior

Re: chwila grozy

Post autor: misiek22 »

miketd pisze:dziś przezyłem chwile grozy,przy 120km/h otworzyła mi się maska, troche się pogieła .a to wszystko z mojej głupoty bo zapomniałem ją domknąć.przestrzegam aby zawsze sprawdzać
ja miałem taką samą przygodę w czerwcu :oops: otworzyła mi się na Modlińskiej w Wawce cztery pasy ja na środkowym i nagle ciemno przed oczami (dobrze że została mała szczelina na samym dole :) )

ps. jak otworzyła Ci się maska przy 120 to pewnie urwał Ci się patyk podtrzymujący maskę i zawiasy poszły się j...ać :wink: jak szybka cała :?:

pozdro
Michał
Peugeot 205
1.9GTI
Awatar użytkownika
HERO
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: HERO »

ja miałem to samo. Ale moja tak bez mojej winy sie twarła , tyle ze jechałem wolniej. Mojemu koledze też sie tostało wiec to pewno "normalne" w naszychc pugach
Peugot 205 Lacoste
Awatar użytkownika
misiek22
Junior

Post autor: misiek22 »

HERO pisze:ja miałem to samo. Ale moja tak bez mojej winy sie twarła , tyle ze jechałem wolniej. Mojemu koledze też sie tostało wiec to pewno "normalne" w naszychc pugach
nie wiem ja miałem ostry start a później szybką zmianę pasu, jak mną bujnęło na głębokiej koleinie tak już miałem maskę na szybie :?
Peugeot 205
1.9GTI
axelus

Post autor: axelus »

no to ladnie ---- zaraz zrobie niezle w pory --

wlasnie jechalem teraz 500 km po niemieckiej autostradzie z przywiazana maska bo byl lekko pukniety i nie zamykala sie ----
i zrobilem juz wszystko na gotowo --- ale mam troszeczke nadlamane ta czesc ktora wchodzi do zamka iii stad pytanie

nie mam juz zamiaru wracac jak jechalem 90 ale minimum 120 ----
czy znowu moze mi sie ot tak z niczego otworzyc

bo przyznam ze nie chce sie tak bawic na niemieckiej autostradzie
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Post autor: Michal »

Zamontuj zapinki ;)
Moj profil -> http://www.Michal.205.pl
Automobilklub Galicyjski -> http://www.agalicyjski.pl
miketd

ja jej poprostu nie zamknąłem a wcześniej coś robiłem.maska poszła sie je..... puściły zgrzewy od wzmocnienia ale zawias i szyba cała pewnie dzięki pałąkowi do otwierania więc to raczej nie jest typowa usterka 205tek
miketd

fotki zrobie ,w nocy wyglądała nawet nieżle ale w dzień to już kiepsko,na górze się wgieła a z prawej gdzie puściła listwa wzmacniająca poszła do góry.teraz szukam nowej a narazie śmigam autobusem
ODPOWIEDZ