Czy jest jakiś tak wspaniały samochód jak 205 ??
- bipi
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Czy jest jakiś tak wspaniały samochód jak 205 ??
uzmysłowiłem sobie ostatnio jedną rzecz: Peugeot 205 był produkowany w latach 1983 do 1996, czyli 13 lat bez żadnych konkretnych zmian w wyglądzie (tylko migacze z przodu i lampy z tyłu). nie było żadnego faceliftingu nawet.
czy jest jakiś taki samochód z istniejącyh jeszcze ?? nie mówię o serii tak jak honda civic czy ford fiesta, tylko o jednym egzemplarzu.
czy jest jakiś taki samochód z istniejącyh jeszcze ?? nie mówię o serii tak jak honda civic czy ford fiesta, tylko o jednym egzemplarzu.
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Hej!
205 przechodzila FaceLifting!! I powstalo 309!! Zaprojektowane przez PiniFarine czy jak to sie tam pisze
205 przechodzila FaceLifting!! I powstalo 309!! Zaprojektowane przez PiniFarine czy jak to sie tam pisze

http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
hmmmm.... VW Garbus
w Meksyku do dzisiaj go produkują
ale ani Garbusa ani 205 nie nazwałbym autem idealnym, generalnie myślę, że sprawa idealnego auta to jest kwestia gustu, dla jednego będzie to jakiś model Volkswagena, dla innego Peugeot'a, a dla jeszcze innego yyyy powiedzmy Chryslera zakładając oczywiście, że mamy na myśli auta dostępne dla normalnego portfela, a nie rzeczy typu Maseratti, Ferrari czy Porsche

- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
noooo a trabant ?
trabi 601 byl jakos do 90 roku a zaczeto przed 70 

Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Chciałbym zauważyć, że 205 miała jednak wprowadzane pewne pokaźne zmiany, choćby w 1987 r. (niektórzy wiedzą o co mi chodzi
) no pamiętny rok 1991, po którym już nic nie było takie samo w 205
. A że nie było odświeżane nadwozie - tym lepiej, zrobili je raz a dobrze, to po co było przy nim grzebać (nawet dzisiaj, po 20 latach, wygląda ładnie przy tych wszystkich obłych paskudztwach
).
Pozdro 1900
Piweł

Pozdro 1900
Piweł
Ex 205 GTi...
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
106 i 205 to to samo!! A to ze zmienili nazwe na 106 nie wiem czym bylo podyktowane.
Zobaczcie sobie jak wygladaly pierwsze 106! Nawet elementy deski rozdzielczej mialy niektore takie same jak 205.
A co do 309, to wlasnie tak bylo, ze Francuzi chcieli zrobic nieco wieksza 205, a dokladniej to 205 sedan i wyszlo piekne 309.
309 nie byl samochodem ktory powstal u kogos w glowie i zostal stworzony, byl projektowany w oparciu o 205.
Zobaczcie sobie jak wygladaly pierwsze 106! Nawet elementy deski rozdzielczej mialy niektore takie same jak 205.
A co do 309, to wlasnie tak bylo, ze Francuzi chcieli zrobic nieco wieksza 205, a dokladniej to 205 sedan i wyszlo piekne 309.
309 nie byl samochodem ktory powstal u kogos w glowie i zostal stworzony, byl projektowany w oparciu o 205.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.