Ponad 5000 km 205tką - nasza podróż poślubna
Re: Ponad 5000 km 205tką - nasza podróż poślubna
Michał proponuje pieszą wycieczkę na górę Gellerta,widok jest piękny na cały Budapeszt
Jest jeszcze piękna Synanoga i bazylijka św.Stefana i Hungaroring - Węgry - Tory F1

- janczi
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.3 rallye
- Numer Gadu-gadu: 4209036
Boooze jak zazdroszcze
) Co najwazniejsze gratulacje! Sam osobiscie chcialem sie wybrac w taka podroz , ale autostopem. Po tym jak zaczalem czytac Twoja fotorelacje chyba jednak zdecyduje sie na samochod
Powiedz mi jesli nie jest to tajemnica jakie sa koszta takiej podrozy : >

...
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Czekam na relacje z Hvaru 

Car Valeting, Car Detailing.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
O kosztach powiem później, bo wszystko skrupulatnie zapisywaliśmy. Opłaty za paliwo, noclegi, autostrady, nawet parking. Od razu powiem, że za paliwo zapłaciliśmy mniej niż za noclegi co dla mnie było niespodzianką
Sorki za brak relacji dzisiaj, ale byłem zajęty. Zerknijcie do mnie do tematu z projektem to zobaczycie czym

Sorki za brak relacji dzisiaj, ale byłem zajęty. Zerknijcie do mnie do tematu z projektem to zobaczycie czym

-
- Maniak
- Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
- Numer Gadu-gadu: 10911568
- Kontakt:
Michał!!! Gratsy, gratsy! Ewa była w szoku! Jak to Para - ślub? Do tego taka podróż poślubna... Niesamowite zdjęcia!
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Dzięki !
Dzień 3 - Budapeszt - Krk (Chorwacja) - 526 km
Granice z Chorwacją przekroczyliśmy bezproblemowo ok 16:00 , po jakimś czasie ukazały nam się piękne widoki adriatyku i widok na wyspe KRK gdzie mieliśmy zarezerwowany kamping na 2 dni. Dojazd na wyspę jest płatny 5euro przez most. Drogi w Chorwacji są bardzo dobre i można pędzić. Na KRK już nie było tak kolorowo.
Kamping w miejscowości Klimno powalił nas na kolana
mieliśmy dostęp dosłownie do wszystkiego. Wi-fi, restauracja, sklep - bar, plaża, czysto miło i przyjemnie. Ludzie przemili, jedyny minus jak dla mnie to wszechobecni niemieccy turyści i ich campervany. WAS IS LOSSSS
Samo Klimno to mała, malownicza wioska z dziesiątkami łódek zaparkowanymi przy brzegu. Miejsce poprostu śliczne na romantyczne spacery
Jak później odkryliśmy na tej samej wyspie istnieją 2 światy, nasze Klimno i turystyczne, pełne życia miasteczko Baśka o którym wspomnę później.
Nasz kamping będe polecał każdemu, zapłaciliśmy grosze a bawiliśmy się wyśmienicie. Wieczorne imprezy z chorwacką muzyką i świeżymi rybkami z grilla, przemili okoliczni mieszkańcy, wspaniała atmosfera, kryształ woda i brak tłumów to był wypoczynek wsam raz dla nas.
Dzień 3 - Budapeszt - Krk (Chorwacja) - 526 km
Granice z Chorwacją przekroczyliśmy bezproblemowo ok 16:00 , po jakimś czasie ukazały nam się piękne widoki adriatyku i widok na wyspe KRK gdzie mieliśmy zarezerwowany kamping na 2 dni. Dojazd na wyspę jest płatny 5euro przez most. Drogi w Chorwacji są bardzo dobre i można pędzić. Na KRK już nie było tak kolorowo.
Kamping w miejscowości Klimno powalił nas na kolana

Samo Klimno to mała, malownicza wioska z dziesiątkami łódek zaparkowanymi przy brzegu. Miejsce poprostu śliczne na romantyczne spacery

Nasz kamping będe polecał każdemu, zapłaciliśmy grosze a bawiliśmy się wyśmienicie. Wieczorne imprezy z chorwacką muzyką i świeżymi rybkami z grilla, przemili okoliczni mieszkańcy, wspaniała atmosfera, kryształ woda i brak tłumów to był wypoczynek wsam raz dla nas.
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Zajefajnie ze w koncu mieliscie okazje zrobic taki wyjazd 205tka i to swiezo wylizana prosto od lakiernika, cos jak ja i Kasia w 2010:) Ziveli!!!!! Dvesta pet rzadzi:)
Kazda morda pasuje do Forda!
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Dzień 4 - zwiedzamy KRK / Baśka
Na żywo wygląda to jeszcze lepiej
Na żywo wygląda to jeszcze lepiej

- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Krk jest swietny. Po odlaczeniu sie od eurotripa '09 spedzilismy tam z Ula chyba 3 dni. Raz nawet udalo mi sie lamiac przepisy wjechac samochodem prawie pod samo betonowe molo na plazy:

Fajne masz te zdjecia, juz czlowiek teskni za konczacym sie latem...

Fajne masz te zdjecia, juz czlowiek teskni za konczacym sie latem...
Ostatnio zmieniony 27 sie pn, 2012 4:04 pm przez Fox, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
W Chorwacji jestem zakochany bez pamieci, cudne miejsce. Cos mi sie wydaje, ze zrobi sie jakis wspolny wyjazd pugami 

- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Dzień 5 - Krk - Zadar - Hvar (Jelsa) - 430km
Po drodze na prom do miasteczka Split zatrzymaliśmy się w Zadarze. Nie wiedzieliśmy zbyt wiele o mieście i zaskoczenie było ogromne. Bardzo dużo turystów, skwar z nieba i fantastyczne rzymskie atrakcje do zwiedzania. Stare miasto jest warte do odwiedzenia, czym dalej od centrum tym więcej opuszczonych budynków i walących się fabryk.
Jesteśmy bardzo zadowoleni, że zatrzymaliśmy się w Zadarze na obiad mimo, że czekaliśmy ponad 30 min na jedzenie. Było warto bo nie ma to jak świerze rybki prosto z Adriatyku
Po szybkim zwiedzeniu miasta ruszyliśmy dalej w trase, to był najgorętszy dzień jaki do tej pory mieliśmy i upał w aucie był poprostu nie do wytrzymania. Autostrada praktycznie przez pustkowie, sporo pożarów. Żałujemy, że nie mieliśmy klimatyzacji w aucie, dziś naprawdę by się przydała. Wypiliśmy chyba ze 4 litry wody i zjedliśmy po 5 lodów
Po drodze na prom do miasteczka Split zatrzymaliśmy się w Zadarze. Nie wiedzieliśmy zbyt wiele o mieście i zaskoczenie było ogromne. Bardzo dużo turystów, skwar z nieba i fantastyczne rzymskie atrakcje do zwiedzania. Stare miasto jest warte do odwiedzenia, czym dalej od centrum tym więcej opuszczonych budynków i walących się fabryk.
Jesteśmy bardzo zadowoleni, że zatrzymaliśmy się w Zadarze na obiad mimo, że czekaliśmy ponad 30 min na jedzenie. Było warto bo nie ma to jak świerze rybki prosto z Adriatyku

Po szybkim zwiedzeniu miasta ruszyliśmy dalej w trase, to był najgorętszy dzień jaki do tej pory mieliśmy i upał w aucie był poprostu nie do wytrzymania. Autostrada praktycznie przez pustkowie, sporo pożarów. Żałujemy, że nie mieliśmy klimatyzacji w aucie, dziś naprawdę by się przydała. Wypiliśmy chyba ze 4 litry wody i zjedliśmy po 5 lodów

- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Po Zadarze dojechaliśmy do Splitu, gdzie czekał na nas prom na wyspę Hvar gdzie spędziliśmy aż 4 dni których nigdy nie zapomniemy.
Zdjęcia z miasteczka Split o którym wspomne później, odwiedziliśmy ten port 2 razy. Za kilka dni wyruszymy stąd promem do Włoch.
Zdjęcia z miasteczka Split o którym wspomne później, odwiedziliśmy ten port 2 razy. Za kilka dni wyruszymy stąd promem do Włoch.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Zazdroszczę wyprawy
Ach jak bym sobie teraz popływał w ciepłym morzu...
Lordzie, wspólna wyprawa to świetny pomysł. Jak będzie mnie na to stać, chętnie się z Wami wybiorę

Lordzie, wspólna wyprawa to świetny pomysł. Jak będzie mnie na to stać, chętnie się z Wami wybiorę

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko
https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...

Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko

- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Wbrew pozorom to nie nie musi byc droga wyprawa, tylko musze miec jezdzaca 205, Krzys aktualnie ma fantazje - zero kontaktu, ale bez OT.