Niestety ani google ani bing nie pozwala na dodanie wystarczajacej ilosci punktow na trasie aby przygotowac szczegółowe mapy. Nawet samej części azjatyckiej nie udało mi się przedstawić dokładnie.
O ile więc można śmiało założyć że pierwsza część wyprawy zajmie tyle ile wskazuje google (2300) to azjatycką część trzeba zaokrąglić przynajmniej do 2000km bo sporo punktów musiałem pominąć.
Powrót jest wielką niewiadomą. Wybrałem Sozopol i Nessebar jako potencjalne miejsce na postój w Bułgarii bo wiem że tam jest dość ładnie. Reszty Bułgarii ani trochę nie znam więc jeśli ktoś ma jakieś propozycję to proszę śmiało się dzielić z resztą. Obowiązkowym punktem wyprawy jest oczywiście transfogaraska. Dalej już jest powrót najkrótszą drogą.
Raf:
Zapytaj tego kolegę o jakieś fajne miejscówki z których moglibyśmy zrobić jakieś nocne zdjęcia z panoramą miasta albo mostu bosforskiego w tle. Co do parkingów to tak dokładnie planujemy jak napisałeś. Przy porcie jest duży parking na którym można parkować całą dobę. Jego koszt dorzuciłem do listy wydatków już jakiś czas temu.
Dowiedziałem się wczoraj że mój assistance jest ważny tylko w europejskiej części Turcji. W razie awarii po stronie azjatyckiej trzeba będzie improwizować.