205 GTI Euro Road Trip 2009
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Re: 205 GTI Euro Road Trip 2009
Kurde, namawiałem go kilka razy by napisał coś od siebie..ale kurka wyszedł bardzo wartościowy poemat .. dziękuje 

- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
Bardzo fajnie to napisałeś ...myśle ,że pare osób powinno sie przekonać do tego wyjazdu .
4000 Km ,ile to jest ?? w jakim czasie przejeżdzamy taki odcinek normalnie ? miesiąc ? odpalając co chwile samochód , jezdzac do pracy po dziurach, niejednokrotnie stojąc w korkach ,myśle ,że taki wyjazd to nic strasznego ,szczególnie po ładnych drogach , przy okazji wypalimy wode z baku paliwa i paliwo z oleju które sie gromadzi jak jezdzimy 4km do pracy a silnik sie w tym czasie nie dogrzewa właściwie.Jest sporo pozytywów,dlatego warto.
4000 Km ,ile to jest ?? w jakim czasie przejeżdzamy taki odcinek normalnie ? miesiąc ? odpalając co chwile samochód , jezdzac do pracy po dziurach, niejednokrotnie stojąc w korkach ,myśle ,że taki wyjazd to nic strasznego ,szczególnie po ładnych drogach , przy okazji wypalimy wode z baku paliwa i paliwo z oleju które sie gromadzi jak jezdzimy 4km do pracy a silnik sie w tym czasie nie dogrzewa właściwie.Jest sporo pozytywów,dlatego warto.
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Ja tyle robię w pół roku zazwyczaj i przeważnie ze dwa razy w tym czasie coś naprawiam:) Mam wielką nadzieję że awarię w tym aucie nie zależą od przebiegu tylko od czasu:) Ale fakt faktem - zawsze jak mi się coś poważnego psuło to pod domem. Na trasie zdarzają się awarie, ale auto zawsze do tej pory z nich wracało o własnych siłach i mam nadzieję że tak będzie i teraz.
Do listy przydatnych rzeczy dodałbym jeszcze taśmę do awaryjnego łatania przewodów od chłodnicy. Kiedyś mi się jedna rura ocierała o blok silnika i w końcu się przetarła po drodze a nie miałem czym załatać i od tego czasu wożę taką w bagażniku
Do listy przydatnych rzeczy dodałbym jeszcze taśmę do awaryjnego łatania przewodów od chłodnicy. Kiedyś mi się jedna rura ocierała o blok silnika i w końcu się przetarła po drodze a nie miałem czym załatać i od tego czasu wożę taką w bagażniku
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Wazna rzecz napisal Fox. Mieszkam w Lublinie a studiowalem we Wrocławiu, to co prawda "tylko" 430km a nie 4000km, ale pokonujac ta trase 205 GTi przytrafilo sie pare razy - defekt przewodu plynu chlodzacego. Zazwyczaj te auta jezdza sporadyczne odcinki wlasnie po miescie albo nad jeziorko lub inne krotkie wypady. Jadac kilka godzin, nawet spokojnym tempem silnik pracuje, temperatura sie utrzymuje i do tego dochodzi cisnienie w ukladzie chlodzenia, czesto wlasnie stara guma tego nie wytrzymuje i puszcza, dobrze by bylo przed wyjazdem przyjrzec sie im. Polecam rowniez przeplukanie ukladu, zalanie nowym plynem i odpowietrzenie - troszke powietrza w ukladzie potrafi platac niemile niespodzianki.
Pamietajcie takze o plynie hamulcowym, warto go zmienic jak ostanio tego nie robiliscie jazda po serpentynach jest fajna ale z dobrymi heblami.
Pamietajcie takze o plynie hamulcowym, warto go zmienic jak ostanio tego nie robiliscie jazda po serpentynach jest fajna ale z dobrymi heblami.
Car Valeting, Car Detailing.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Dzis wyslalem list do redakcji polskiej edycji magazynu Top Gear, mam nadzieje ze odpisza z ciekawa propozycja. Z tego co wiem od Jarmarka, Peugeot dalej milczy a Orlen nas zbyl kryzysem gospodarczym 

-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
Dzięki Para za przekazanie, miałem straszny młyn wczoraj... młyn to mało powiedziane - zarwanie podłogi pod nogami... no, ale nie ważne.
Jest tak jak piszesz, Pani która przedstawiła się "sponsoring, to ja jestem sponsoring" w Orlenie powiedziała żebym się nawet nie trudził wysyłając jej maila bo i tak nic z tego nie będzie...
Natomiast P. Eliza z Peugeot Polska powiedziała mi że pytała kilkakrotnie osób decyzyjnych co z nami, ale ciągle brak decyzji i powiedziała żeby raczej nastawić się na odmowę... powiedziałem jej że mimo to ciągle czekamy z nadzieją, ale myślę że czas przejżeć na oczy... nikt nas nie chce...
Jest tak jak piszesz, Pani która przedstawiła się "sponsoring, to ja jestem sponsoring" w Orlenie powiedziała żebym się nawet nie trudził wysyłając jej maila bo i tak nic z tego nie będzie...
Natomiast P. Eliza z Peugeot Polska powiedziała mi że pytała kilkakrotnie osób decyzyjnych co z nami, ale ciągle brak decyzji i powiedziała żeby raczej nastawić się na odmowę... powiedziałem jej że mimo to ciągle czekamy z nadzieją, ale myślę że czas przejżeć na oczy... nikt nas nie chce...
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
To niezly z niej sponsoring skoro nic nie zaoferowalaJarmarek pisze:
Jest tak jak piszesz, Pani która przedstawiła się "sponsoring, to ja jestem sponsoring"
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Nic nie dadza, my ich samochody kupujemy , pielegnujemy , czcimy i wielbimy , zakladamy fan kluby , kupujemy ich czesci w serwisie i jeszcze wydajemy kupe kasy zeby uczcic jeden z najlepiej sprzedajacych sie modeli ich marki a oni maja to gdzies.
Bojkot Peugeot'a czas zaczac !
Bojkot Peugeot'a czas zaczac !
-
- Maniak
Myślałem nad tym chwilę i doszedłem do wniosku że w sumie MY nie jesteśmy ich klientami...
Jedynie jakieś duperele kupujemy bo aut to my nie kupujemy ich...
kupujemy trupy które już dawno wyszły z produkcji - myślę że tak do tego może podchodzić zarząd.
Pozatym w przypadku Polskiego Peugeota prawdopodobnie sytuacja jest bardzo podobna jak w Orange (TP s.a.) mój braciszek pracuje tam na jakimś drektorskim stanowisku i zasadniczo stwierdził że jeśli chcemy cokolwiek załatwić dla nas to żeby iść bezpośrednio do centrali(orange jest francuskie) bo zarząd w Polsce boi się podiąć nawet najmniejszą decyzję - po prostu oni wszyscy są pionkami które ustawia centrala - nic pozatym... ide o zakład że tak samo to wygląda w Peugeot Polska
Jedynie jakieś duperele kupujemy bo aut to my nie kupujemy ich...
kupujemy trupy które już dawno wyszły z produkcji - myślę że tak do tego może podchodzić zarząd.
Pozatym w przypadku Polskiego Peugeota prawdopodobnie sytuacja jest bardzo podobna jak w Orange (TP s.a.) mój braciszek pracuje tam na jakimś drektorskim stanowisku i zasadniczo stwierdził że jeśli chcemy cokolwiek załatwić dla nas to żeby iść bezpośrednio do centrali(orange jest francuskie) bo zarząd w Polsce boi się podiąć nawet najmniejszą decyzję - po prostu oni wszyscy są pionkami które ustawia centrala - nic pozatym... ide o zakład że tak samo to wygląda w Peugeot Polska
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 mi 16
- Numer Gadu-gadu: 563294
chcecie powiedzieć ze to z Francuzami trzeba negocjować
ja tu mieszkam już trochę Moze w ten wekend napisze jakies pismo tylko narazie nie wjem gdzie
na znaczek jeszcze mnie stac
Wydaje mi sie ze to by praktycznie trzeba bylo do reki Dyrektora podac zeby sie tym zainteresowali bo sekretarki
Kto jest główna głowa Puga??

ja tu mieszkam już trochę Moze w ten wekend napisze jakies pismo tylko narazie nie wjem gdzie

Wydaje mi sie ze to by praktycznie trzeba bylo do reki Dyrektora podac zeby sie tym zainteresowali bo sekretarki

205 MI16
-
- Maniak
Prezes Peugeot Polska: Stefano Casadio (na 99% jego mail: stefano.casadio@peugeot.com )
Prezes PSA we Francji (szef wszystkich szefów): Jean-Martin Folz
Niemniej obawiam się że wysyłając nasze zapytania do tego typu osób w ten sposób na 100% stracimy możliwość ubiegania się o sponsoring...
Prezes PSA we Francji (szef wszystkich szefów): Jean-Martin Folz
Niemniej obawiam się że wysyłając nasze zapytania do tego typu osób w ten sposób na 100% stracimy możliwość ubiegania się o sponsoring...
-
- Nowicjusz
wiec co macie zamiar zrobić ?? W naszej firmie mamy same auta z puga jeśli się zobaczę się z dyrektorem jutro to się spytam go czy nie ma tam znajomych ??Moze 

205 MI16
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
ziochmenNie pisze:chcecie powiedzieć ze to z Francuzami trzeba negocjować![]()
Wydaje mi sie ze to by praktycznie trzeba bylo do reki Dyrektora podac zeby sie tym zainteresowali bo sekretarki![]()
Wydaje mi sie ze po to mamy oddzial w POLSCE zeby tutaj sie zwracac o pomoc, jezeli te gamonie z polskiego oddzialu nie moga nic wywalczyc to tylko im pogratulowac.
-
- Nowicjusz
he he Okey i tak sie spytam z ciekawosci
O co chcecie sie starac wogule ??
Darmowy wjazd do muzeum
serwis za friko ??, paliwo??,Noclegi tak jak wcześniej pisaliście ??
O co chcecie sie starac wogule ??
Darmowy wjazd do muzeum

205 MI16