Dalem, dalem!

Ale szybko zabralem bo do tej pory bysmy jechali
Co do jazdy Ferrari to bardzo sie ciesze, ze mialem taka mozliwosc. Po opuszczeniu muzeum czulem ogromny niedosyt i zaraz po wyjsciu zobaczylismy prywatne firmy wynajmujace Ferarri, Maserati i Lamborghini do jazdy po drogach i okolicznym torze.
Niestety tor byl zamkniety wiec w gre wchodzila tylko jazda po okolicznej miejscowosci Maranello. Do wyboru mialem ok 8 roznych modeli, Scuderia, Maranello, F458 i California.
Wybralismy Californie, namowilem zone zeby ze mna wsiadla i dostalismy samochod na 15 min

Facet z obslugi siedzial na fotelu pasazera, ja za kolkiem a zona strzelala zdjecia i krecila filmy z tylu (jakos sie zmiescila, nawet jest tam miejsce).
Pierwsze wrazenie bardzo pozytywne

nie bylem nerwowy nawet po podpisaniu papierka, ze bede winien 7000 euro w razie stluczki... Fotel jakbdyby sam sie podemnie dopasowal

rece same wskoczyly na kierownice, lusterek nie musialem poprawiac, od razu poczulem sie jakbym sie w tym samochodzie urodzil

To chyba przeznaczenie ! Zbieramy do skarbonki, moze kiedys beda tanie
Wybor skrzyni, full automat lub manetki za kierownica. Oczywiscie manetki, tryp ustawienia niestety tylko Comfort, nie dalo sie przekonac faceta z obslugi do przestawienia na tryb RACE

Powiedzial, ze RACE jest bez zadnej kontroli trakcji i mamy zabronione na tym jezdzic (moze to i lepiej

)
Jezdzi sie tym jak super szybkim Audi A4

zawsze sobie wyobrazalem Ferrari jako dosyc sztywny, ciezki do prowadzenia, wyzylowany sportowy samochod ! Tymczasem ku mojemu zdziwieniu autko prowadzi sie ultra lekko, kierownica kreci sie nawet jednym palcem, biegi wskakuja w ulamku sekundy, w zakretach jedzie jak po szynach i wcale nie jest taki twardy. (moze dlatego ze mielismy ten tryb Comfort)
Mialem okazje wyjechac z miasteczka, wjechac na kilka kilometrow na autostrade , pozniej nawrot ta sama autostrada i powrot przez miasteczko ta sama droga. Udalo mi sie strzelic ogniem pare razy z rury przy szybkiej redukcji na nizszy bieg

Wyprzedzic jakies autko startujac z 2 biegu na pelnym gazie do konca 3 (musialem po tym manewrze zmienic gacie

) zona do tej pory ma traume i powiedziala, ze zaluje ze wsiadla. Bardzo fajna opcja z ta skrzynia, niby jest to manual na manetkach, ale przy dojezdzie np do swiatel nie trzeba redukowac biegu w dol.
Jedyne do czego moge sie doczepic to ze czubek mojej glowy byl na lini dachu, cos czuje ze jakbym zamknal dach to nie zmiescilbym sie tam komfortowo. Facet z obslugi powiedzial, ze moglem sobie jeszcze fotel do dolu opuscic... wierze na slowo.
Jednym slowem BOMBA, polecam kazdemu fanowi 4 kolek. Wszyscy sie na nas patrzyli, przepuscili nas na rondach praktycznie za kazdym razem, ktos nam zrobil zdjecie na czerwonym swietle i wogole poczulismy sie jak milionerzy przez te 15 min

Super !
PS: Karta 16 GB odmowila posluszenstwa, prawie stracilismy wszystkie zdjecia i filmy. Programik do odzyskiwania danych mam i zeskanowalem karte, udalo sie odzyskac 99% zdjec, ale niestety wszystkie filmy poszly do kosza