Czy ktoś zna się bardzo dobrze na sprzęcie audio ???

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Właśnie dziś odsłuchiwałem Onkyo....mmrrr....zamruczał kotek hehehee..miód malina dla mojego ucha...
chyba zaczne szukać Onkyo... :mrgreen:
Dickten0

Post autor: Dickten0 »

Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

Dickten0 pisze:and more... :P
http://maria-sharapova-sucks-balls.info ... red/316634
regards, Dickten0
Łot a fak .... :twisted: :evil:

Wykasować tego spamera ...
BARON-DEMON

Post autor: BARON-DEMON »

najtaniaj wyjdzie Ci kupno zaestawu głosników do kompa CREATIVE 5.1
5 głośników wysoko tonowy i jeden subufer, gra pięknie dzwięk jest czysty i jak sobie rozprowadzisz reszte głośników w każdym koncie pokaju to jest dopiero efekt. A dozestawu podłąćz zwykle radyjko na CD.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

no i czasem odbiera ruskie radia, poza tym, przy gorszej jakosci instalacji elektrycznej w domu potrafi zrobic 'pyk' raz na kilkanascie minut 8)
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

Wogóle mnie nie przekonuja takie komputerowe zestwy..
Żeby uzyskac dobry dźwięk musi byc duży głośnik, a podkręcanie na maxa małych głośników kończy sie tym, że krótko zyja, graja znosnie jak sa nowe, a co najważniejsze grają głośno a nie dobrze...a mi zalezy na cichym 'plumkaniu", na sączeniu sie idealnych dźwieków a nie ryczeniu by yło słychac w sąsiednim bloku... 8)7
Z tymi małymi głośnikami to jest tak jak z rasowaniem samochodów...krócej żyja i sa raczej na pokaz niz do dlugiego cieszenia sie nimi..
Sprzetu jeszce nie zakupiłem..cały czas szukam czekos w obrebie ONKYO i kolumn Tonsil'a.
Ostatnio piekne kolumienki sprzedaje gośc na Allegro - likwidacja zakładów Tonsila...
Co do modeli CD i wzmacniaczy..moze ktos poleci jakieś konkretne modele ONKYO?
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

Post autor: Lord Devil »

Polecam ONKYO z całą odpowiedzialnością. Zaznaczam z góry, że nie biorę od nich prowizji :lol:
Posiadam z kolei już drugi zestaw tej firmy i jestem bardziej niż zadowolony, a ucho mam raczej wyczulone. Teraz jest kino domowe z kolumnami JBL, wcześniej był zestaw tylko słuchania muzyki na kolumnach DALI.
Car Valeting, Car Detailing.
krzycho

Post autor: krzycho »

a ja polecam Matikowi zeby sie przestał bać amplitunerów bo nie pozna różnicy w dobrym sprzęcie :-) a pokoju sobie nie zagraci i pilotów bedzie mniej...

Dodano po 6 minutach:

i troszeczke sie zmieniło w technologii głośników. Dziś kolumna z głośnikiem 6,5 cala (niskotonowy) może Cie zabić jakoscią i potęgą dźwięku i basem schodzącym poniżej 40 Hz. Tak wiec nie pekaj i nie kupuj wielkich potworów bo to trzeba gdzieś postawić i nie zawsze estetycznie wygląda.
A zestaw Bose Acoustomatic z supermalutkimi głośnikami do dzis gra pięknie i potęznie i kosztuje nawet używany że hoho. Głosniki to nie samochód - tak szybko sie nie psują. Klarowność dźwięku z kolumienek z głosnikiem 5 cali jest też przepiękna i napewno lepsza niż z głosnika 8 cali. Małe kolumienki wspomożone subem to naprawde nie jest złe rozwiązanie tylko trzeba kupić właściwy zestaw.

Sprawa nie w wielkości tylko w jakości....

Dodano po 2 minutach:

polecam stronke z moimi ulubionymi głosniczkami - najlepsze nisko-średniotonowe głośniki tej firmy to srednica 15 cali (Revelator) - spójrzcie na parametry. Z tego sie robi malutkie monitory w obudowie 6-15 litrów a grają tak ze odruchowo szukacie po pokoju suba

http://www.akustyk.com.pl
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

No nie wiem...ja tam audiofilem nie jestem, ale jakoś mi te małe zestawy nie podchodzą...
chyba musimy sie kiedyś Krzycho wybrać do jakiegoś porzadnego sklepu audio i odsłuchać co i jak..
Nie zaprzeczam istnieniu dobrej jakosci głośników małej srednicy, jdnak twierdze, ze bas z głośnika o większej powierzchni zabrzmi l;epiej niz z mniejszej średnicy.
Pomoijam tu oczywiscie suby..
Tylko świnia nie zmienia poglądów wiec jestem otwarty na zmianę opinii..ale musze sobie pewne rzeczy sam udowodnic..taki juz jestem niewierny Mat.. 8)7
krzycho

Post autor: krzycho »

oj musimy musimy\
w nastepną sobote jak bedziemy na gokartach to mozemy podskoczyć na odsłuch scan-speaków ;-)
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

Jestem za...szczególnie ze lubie se posłuchać...
Awatar użytkownika
Bartuś
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 GR 1.1 TU1M Magneti Marelli 1992
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Bartuś »

Wzmacniacz Diory i Altusy:P
A małe głośniczki mogą mieć fajny basik ale czegoś mu brakuje... W dużych kolumnach ten bas jest taki bardziej głuchy, jakoś lepiej wytłumiony. Nie ma to jak wiatr z głośnika, który cię przewraca przy każdym basie :D
No ale to tylko moja opinia...
205 GR 1.1
TU1M Magneti Marelli
1992
ODPOWIEDZ