zwroty na allegro ...

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

zwroty na allegro ...

Post autor: Pieraś »

Hej.
Sluchajcie mam taki temat. Sprzedalem babce na allegro dywanik FLOKATI, ktorego stan jak i on sam byl przedstawiony na zdjeciach. Specjalnie przed sprzedaza zostal wyprany w pralni hemicznej. Kobieta go kupila na mojej aukcji, nie zadawala zadnych pytan, nie chciala dodatkowych zdjec, a po otrzymaniu paczki twierdzi, ze jest zniszczony i ze chce go oddac. Napisalem jej, ze wpierw chce by zrobila zdjecia przedmiotu bo chce miec pewnosc, ze np. sama go nie zalala czyms itp. Jej odpowiedzi sa monotonne, ze przedmiot jest zniszczony i zada zwrotu, jakby nie czytala co ja do niej pisze i czego chce aby zwrot przyjac.
Na aukcji zaznaczylem, ze przedmiot jest uzywany. Nie napisalem (tu moj blad), ze zwrotu nie przyjmuje. Czy jest jakis paragraf w prawie handlowym, ktory mowi, ze mam obowiazek przyjac zwrot ????????????????

Link do zakonczonej aukcji:http://allegro.pl/item255909366_flokati ... ecam_.html
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Re: zwroty na allegro ...

Post autor: Banita »

Powiedz jej krotko -'pucuj sie' i tyle. Zwrot to tylko Twoja dobra wola, ktorej okazywac nie musisz.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

Zaczela mnie irytowac swoimi mailami, nie czytajac co do niej sie pisze. Wiec powiedzialem, ze zwrotu nie przyjmuje i koniec. Jutro dzwonie dodatkowo do PIHu zapytac jak wyglada to od strony prawa. Jesli nie musze sie niczym martwic to powiem jej jak sprawa wyglada i nie bede z nia wiecej pisac maili.

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Post autor: minta »

Najwyżej da Ci negatywa...
a reszta ?? przecież to był produkt używany czego można oczekiwać za 50zł NIECH SIĘ BUJA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ty wysłałeś, ona zapłaciła i tyle, wyraźnie jest napisane produkt ze zdjęcia, przecież wysłałeś jej ten sam dywanik.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

no ale wez jej wytlumacz.

Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Post autor: minta »

Nie odpisuj... nie odbieraj telefonu. Szkoda psuć sobie nerwy.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Dokładnie chłopie, nie stresuj się...widziały gały co brały...
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

Teraz dodalem opis do zakladki O MNIE. Zeby nie bylo niejasnosci i gdyby nawet ktos chcial mnie PIHem straszyc czy cos. Kto kupi to znaczy, ze akceptuje warunki itp.

Ta babka ma ponad 300 pozytywow i 0 negatywow ... ciekawe w jaki sposob to osiagnela ??? Trujac ludziom dupe ???

Awatar użytkownika
MATUSIK-Z
Nowicjusz
Posiadany PUG: Color Line
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: MATUSIK-Z »

Pieraś.
Olej to. Kupiłem na Allegro telefon z dodatkową słuchawką dla moich teściów. Raz, że nie znalazłem nigdzie instrukcji do niego, nawet po angielsku, to jeszcze na dodatek jak się chce rozmawiać przez bezprzewodową słuchawkę, to rozmowy słyszą wszyscy, którzy mają ustawiony telewizor na kanał pierwszy TVP. Zrobiłem interes, że ..............., jednym słowem jestem w plecy na paredziesiąt złotych. Tak jak pisze Orfister, widziały gały co brały.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ