Ano pije się Coca Cole ale ze względu na jej wyżej wymienione właściwości sie to odradza . Coca Cola to jest to podstawowy napój Mc Donalda hehe Jej wyżej wymienione właściwości pasują do właściwości jedzenia w Mc Donaldzie. No dobra ale koniec tych wywodów na temat coca coli bo to w końcu forum techniczne. Osobiście uważam że WD 40 to bardzo przydatny środek przydał sie zwłaszcza przy rozbieraniu czerwonego 205.
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
eee tam ... nie ma to jak zimna Cola ... przynajmniej kamienie rozpusci w żołądku
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
WD-40 czasem zadziala, czasem nie. Ja raz chcialem odkrecic zardzewiala srube w przeplywomierzu (to nie byl przeplywomierz w pugu tylko w instalacji wodnej starego generatora) i d...pa - pol puszki WD wypsikalem a sruba nawet nie drgnela.
Mam to samo, nawet dobre kombinerki nie pomagaja :/ niewiem co robic
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
spróbować "żabką", jak to nie pomoże to klucze"torx". Na śrubę 6kątną nabijasz "torx" wewnętrzny, na śrubę typu imbus "torx" zewnętrzy. Ważne jest, żeby pożądnie wbić klucz, aby nie objechał. Często mam z takimi sytuacjami doczynienia w pracy i jeszcze nigdy śruba ze mną nie wygrala
Para pisze:eee tam ... nie ma to jak zimna Cola ... przynajmniej kamienie rozpusci w żołądku
co wiecej jak ma sie niestrawnosc to tez potrafi pomoc, tak samo przy wymiotkach
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Pytanie podstawowe co to za gazetka ?
Aby test był wiarygodny musieli by mieć np. 10 śrub identycznie przyrdzewiałych do gwintu, aby moment potrzebny do odkręcenia był identyczny.
Ciekawe jak to zrobili ???
Bo ja mogę zrobić podobny test na gdzie wygra np. WD40.
Wystarczy dla WD40 wziąć śrubę najmniej zardzewiałą i stawiający najmniejszy opór.
Zresztą zamiast coli lepiej dać rozcieńczony fosol, bo tez zawiera kwas ortofosforowy
koval pisze:najlepszy zestaw do odkrecania srub to klucz + dluga rura
I to nie zawsze zdaje egzamin. Miałem przypadek, że przedłużka o długości ok 2m nie dawała rady. Pomocny był wtedy solidny klucz + młotek 5kg + jakiś preparay WD40 podobny za 11zł za 500ml.
pamietam jak moj tata skladal dosyc dawno temu jakies rowery i nie mogl odkrecic srubki jakiejs to uzyl coca - coli troszke odczekal i srubki odkrecaly sie bez problemu:P