sprzeciw rosnącej cenie paliw razem mozemy cos zdziałać
- ramzes123
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205 D 1.8 czerwony 5-cio drzwiowy
- Numer Gadu-gadu: 5193928
sprzeciw rosnącej cenie paliw razem mozemy cos zdziałać
Gdzie nie gdzie w Polsce ceny paliw doszły już 4,70zł za litr Pb95. Z niepokojem obserwujemy wzrosty cen i zadajemy sobie pytanie kiedy przyjedzie nam zapłacić 5zł za litr. Dlatego przyjrzyjmy się pomysłowi przedstawionemu poniżej:
Pomysł ten ma więcej sensu niż akcja niekupowania paliwa w określonym dniu, która miała miejsce w kwietniu i maju. Korporacje paliwowe śmiały się z Nas wiedząc, że długo siebie nie będziemy krzywdzić odmawiając zakupu paliwa, bo przecież podróżować jakoś musimy.
Tego typu akcja przysporzyła więcej kłopotu nam samym niż potentatom paliwowym.
Niemniej jednak, ktoś wymyślił inny sposób (bezbolesny na klientów), który rzeczywiście ma szanse odnieść oczekiwany skutek.
Proszę przeczytać i przyłączyć się!
Na dzień dzisiejszy Kampanie Paliwowe i OPEC utrzymywały nas w przekonaniu, że wysokie ceny paliw są nieuniknione... w porządku, zatem nie pozostaje nam nic innego jak przystąpić do działania by pokazać im, że to KLIENCI kontrolują rynek a nie sprzedawcy.
Ponieważ ceny paliwa rosną niemalże z dnia na dzień, my klienci musimy zacząć działać. Jedynym sposobem na obniżenie cen paliwa jest uderzenie po czyjejś kieszeni poprzez zaprzestanie kupowania u niego paliwa. I możemy tego dokonać bez krzywdzenia samych siebie.
Oto pomysł:
Do końca tego roku NIE KUPUJ żadnego paliwa na stacjach paliw największych potentatów paliwowych na świecie jakimi są obecnie ESSO oraz BP.
Jeśli oni nie będą sprzedawać żadnego paliwa, tym samym będą zmuszeni do obniżenia jego cen. Jeśli obniżą ceny wówczas inne stacje będą musiały pójść ich śladem. Aby tego jednak dokonać musimy dotrzeć do milionów klientów stacji Esso i BP na całym świecie.
Nie zniechęcaj się teraz... czytaj dalej a zobaczysz jak łatwo dotrzeć do milionów ludzi.
Obecnie wysyłam tę wiadomość do wielu adresatów. Jeśli każdy z Was prześle tę wiadomość do kolejnych dziesięciu osób (30 x 10 = 300) i jeśli każda z tych 300 osób wyśle wiadomość do kolejnych dziesięciu (300 x 10 = 3,000) i w ten sposób szósta generacja Naszej „piramidy” dotrze do ponad TRZECH MILIONÓW klientów!!! Kolejne liczby to 30 milionów a następnie 300 milionów klientów!!!!
Przypominam, jedyne co musisz zrobić to przesłać treść tej wiadomości do 10 ludzi I samemu zaprzestać kupować paliwo na stacjach ESSO i BP. Jeśli każdy z Nas prześle tę wiadomość do minimum 10 osób w ciągu jednego dnia od jej otrzymania już po 8 dniach ponad 300.000.000 osób przeczyta o tym pomyśle.
Działając wspólnie jesteśmy w stanie coś osiągnąć. Jeśli wierzysz, że ten plan ma sens prześlij tę wiadomość dalej.
PROSZĘ WSTRZYMAĆ SIĘ AŻ DO KOŃCA ROKU LUB DO ZNACZNEGO OBNIŻENIA CEN!!!!
To jest na prawdę łatwe. Przesilj maila dalej i tankuj na stacjach Shell, Asda, Tesco, Statoil, Elf itp. Bojkotujmy BP i Esso.
Pomysł ten ma więcej sensu niż akcja niekupowania paliwa w określonym dniu, która miała miejsce w kwietniu i maju. Korporacje paliwowe śmiały się z Nas wiedząc, że długo siebie nie będziemy krzywdzić odmawiając zakupu paliwa, bo przecież podróżować jakoś musimy.
Tego typu akcja przysporzyła więcej kłopotu nam samym niż potentatom paliwowym.
Niemniej jednak, ktoś wymyślił inny sposób (bezbolesny na klientów), który rzeczywiście ma szanse odnieść oczekiwany skutek.
Proszę przeczytać i przyłączyć się!
Na dzień dzisiejszy Kampanie Paliwowe i OPEC utrzymywały nas w przekonaniu, że wysokie ceny paliw są nieuniknione... w porządku, zatem nie pozostaje nam nic innego jak przystąpić do działania by pokazać im, że to KLIENCI kontrolują rynek a nie sprzedawcy.
Ponieważ ceny paliwa rosną niemalże z dnia na dzień, my klienci musimy zacząć działać. Jedynym sposobem na obniżenie cen paliwa jest uderzenie po czyjejś kieszeni poprzez zaprzestanie kupowania u niego paliwa. I możemy tego dokonać bez krzywdzenia samych siebie.
Oto pomysł:
Do końca tego roku NIE KUPUJ żadnego paliwa na stacjach paliw największych potentatów paliwowych na świecie jakimi są obecnie ESSO oraz BP.
Jeśli oni nie będą sprzedawać żadnego paliwa, tym samym będą zmuszeni do obniżenia jego cen. Jeśli obniżą ceny wówczas inne stacje będą musiały pójść ich śladem. Aby tego jednak dokonać musimy dotrzeć do milionów klientów stacji Esso i BP na całym świecie.
Nie zniechęcaj się teraz... czytaj dalej a zobaczysz jak łatwo dotrzeć do milionów ludzi.
Obecnie wysyłam tę wiadomość do wielu adresatów. Jeśli każdy z Was prześle tę wiadomość do kolejnych dziesięciu osób (30 x 10 = 300) i jeśli każda z tych 300 osób wyśle wiadomość do kolejnych dziesięciu (300 x 10 = 3,000) i w ten sposób szósta generacja Naszej „piramidy” dotrze do ponad TRZECH MILIONÓW klientów!!! Kolejne liczby to 30 milionów a następnie 300 milionów klientów!!!!
Przypominam, jedyne co musisz zrobić to przesłać treść tej wiadomości do 10 ludzi I samemu zaprzestać kupować paliwo na stacjach ESSO i BP. Jeśli każdy z Nas prześle tę wiadomość do minimum 10 osób w ciągu jednego dnia od jej otrzymania już po 8 dniach ponad 300.000.000 osób przeczyta o tym pomyśle.
Działając wspólnie jesteśmy w stanie coś osiągnąć. Jeśli wierzysz, że ten plan ma sens prześlij tę wiadomość dalej.
PROSZĘ WSTRZYMAĆ SIĘ AŻ DO KOŃCA ROKU LUB DO ZNACZNEGO OBNIŻENIA CEN!!!!
To jest na prawdę łatwe. Przesilj maila dalej i tankuj na stacjach Shell, Asda, Tesco, Statoil, Elf itp. Bojkotujmy BP i Esso.
Peugeot 205 1.8D TZW. Czerwona Prła :)hehe:) 5 drzwiowy
Re: sprzeciw rosnącej cenie paliw razem mozemy cos zdziałać

Myslisz, ze to jest paliwo ich produkcji? Jest z tych samych magazynow, co kazde inne.
Poza tym, ok 50% to podatki. sama akcyza, to prawie 1,7zl
Dodatkowo udzial osob prywatnych w sprzedazy, to maly %.
Keep dreamin'
- ramzes123
- Nowicjusz
tak tylko gdy koncern zacznie zauważać ze jednak ma straty w klientach to zaczną ich ściągać atrakcyjnymi cenami paliw i może zaczną działać aby obniżyć polską akcyzę na paliwko
moje zdanie jest takie ze nic nie stracimy bo stacji benzynowych jest dożo a gdy informacja zacznie dopływac do ludzi do "mas" to jednak coś z tego wyjdzie
moje zdanie jest takie ze nic nie stracimy bo stacji benzynowych jest dożo a gdy informacja zacznie dopływac do ludzi do "mas" to jednak coś z tego wyjdzie
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
ja w to na pewno nie wchodze, raz tankowałem na jakiejś byle jakiej stacji to zamiast 100km zrobilem 80
- ramzes123
- Nowicjusz
panowie ale jest jeszcze orlen tez maja dobre paliwa jest shell ja tez nie jestem przekonany do jakiś lipnych przydrożnych stacji no ale do końca roku poświecę sie stracę jedynie kilkadziesiąt punktów na BP 
nie będę nikogo zmuszał oczywiście akcja ta była rozpoczęta już jakiś czas temu i to nie w Polsce podkreślam jest to sprawa międzynarodowa

nie będę nikogo zmuszał oczywiście akcja ta była rozpoczęta już jakiś czas temu i to nie w Polsce podkreślam jest to sprawa międzynarodowa
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Ta sama akcja toczy sie w Irlandii. Dostalem pare spam maili z podobnymi pomyslami, pomysl dobry jezeli ludzie sie zmobilizuja.
They call that the power of one.
They call that the power of one.
- koval
- Junior
- Posiadany PUG: PUG 205 Forever, 1,9 D
- Numer Gadu-gadu: 0
ja od zawsze tankuje na auchanie wiec juz od dawna popieram 

- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
hmm jak to tylko raz było to niepotwierdzona informacjaKuKiTa pisze:ja w to na pewno nie wchodze, raz tankowałem na jakiejś byle jakiej stacji to zamiast 100km zrobilem 80

Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? 
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207

http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
Lepsza jest chyba akcja o której było głośniej pare miesięcy temu.
Chodzi o robienie sztucznej kolejki przy wybranych stacjach np. orlen czy BP. Umawia się grupka ludzi i ustawiają się w kolejke pod stację i powoli tankują za małą kwotę np. 10gr, myją szyby itd.
Blokują w ten sposób stację np. na pół dnia
Chodzi o robienie sztucznej kolejki przy wybranych stacjach np. orlen czy BP. Umawia się grupka ludzi i ustawiają się w kolejke pod stację i powoli tankują za małą kwotę np. 10gr, myją szyby itd.
Blokują w ten sposób stację np. na pół dnia

-
- Junior
- Posiadany PUG: :( ni mo :(
- Numer Gadu-gadu: 2667907
heh ja podobnie jak koval 
odkad na BP > 4,50 ( wcale nei tak dawno tylko w marcu ) tankuje sobie na arge , jecie , lub neste.
Wcale nei czuje zeby sie gorzej jezdzilo ...
98 leje
raz racinga 99+ sprobowałem - osiagi jesli lepsze to nieuchwytne dla stopera:D No chyba zeby zaplon podkrecic:)

odkad na BP > 4,50 ( wcale nei tak dawno tylko w marcu ) tankuje sobie na arge , jecie , lub neste.
Wcale nei czuje zeby sie gorzej jezdzilo ...
98 leje
raz racinga 99+ sprobowałem - osiagi jesli lepsze to nieuchwytne dla stopera:D No chyba zeby zaplon podkrecic:)
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
ja generalnie mam koncerny w d... - tankuje tam gdzie mam najbliżej , i zastanawiam się co tu zrobić by więcej zarabiać by stać mnie było na tankowanie i nie stresować się - bardziej martwi mnie to że ma to zgubny wpływ na gospodarkę - z reguły i tak jeżdżę skodą na gaz - więc mogę pozwolić sobie na ten luxus że do PUGA tylko paliwko leję
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- Kwiecien
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI '94 & 306 cabrio 2.0
- Numer Gadu-gadu: 982322
- Kontakt:
Ja tam swojego poje v-powerem i hasa dobrze.gres pisze:
Bo raz jak zalejesz to nie czuć. Tylko kilka razy. Jak ciężarówką jezdziłem to lałem tylko Lotosa Dynamic - i dopiero po 3 tankowaniach było czuć różnice - tankowaniach po 350 litrów. Spalanie spadło z 19 do 18-17,5.
Więc jednorazowe tankowanie nić Ci nie da - szału nie bedzie.
- NtaV
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Nimo :(
- Numer Gadu-gadu: 2693689
- Kontakt:
Ps. Coś o paliwach, u mnie to nie ma gdzie tankować normalnego paliwa, najbardziej normalne jest na BP. Inne stacje mają albo syf w zbiornikach lub jest ochrzczone krystaliczną wodą jak to robią na Shellu.
Ceny troszkę spadły ostatniego czasu.
Ceny troszkę spadły ostatniego czasu.
-
- Junior
- Posiadany PUG: :( ni mo :(
- Numer Gadu-gadu: 2667907
ale czemu , mam pusty bak czyli z 5 litrow , zalewam 40 litrami v powera wiec oktany powinny wzrosnąćKwiecien pisze:Ja tam swojego poje v-powerem i hasa dobrze.gres pisze:
Bo raz jak zalejesz to nie czuć. Tylko kilka razy. Jak ciężarówką jezdziłem to lałem tylko Lotosa Dynamic - i dopiero po 3 tankowaniach było czuć różnice - tankowaniach po 350 litrów. Spalanie spadło z 19 do 18-17,5.
Więc jednorazowe tankowanie nić Ci nie da - szału nie bedzie.
dawniej jezdzilem tylko na bp , potem przesiadlem sie na bliska/ neste - bez roznicy a tu mam wielokrotne tankowania