Medycyna - antybiotyki

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Medycyna - antybiotyki

Post autor: Pieraś »

Hej,

Czy ktos z Was zazywal antybiotyku o nazwie DALACIN C (300mg) ?
Pytam, bo dzis z takim wystartowalem po bolu gardla, lekarz powiedzial, ze gardlo wyglada jak przeddzień anginy.

Pytanie wiaze sie z faktem, iz mozliwe skutki uboczne jak czyta sie ulotke troche przerazaja, aczkolwiek wiem, ze
czasem cos dodadza ponadto ale mimo wszystko.

Jesli ktos stosowal i mial, badz nie mial jakichs niepozadanych objawow to prosze o info.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

Re: Medycyna - antybiotyki

Post autor: martinop »

Jest to lek przepisywany częściej przez stomatologów, ale widocznie na angine też.
Co do możliwych skutków ubocznych to w każdej ulotce antybiotyku są przerażające.
Munne
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 10090927

Post autor: Munne »

Zwykla klindamycyna nie masz sie czego obawiac, mam nadzieje ze dostales tez cos oslonowego aby uniknac sensacji ze strony uklady pokarmowego.
Kazda morda pasuje do Forda!
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

nie, nie dostalem ale biore triclac czy jakos tak w kapsulkach plus jogurt ... oczyw. w odstepach czasu.

EDIT:
gdyby nie ketonal to gardlo z bolu wywineloby mi sie na 2 strone, a jako ze z owego bolu spac nie moge zerknalem tutaj :W
niech to zacznie dzialac i dalej spac.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ODPOWIEDZ