Umowa kupna-sprzedaż

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
trekpio88
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
Numer Gadu-gadu: 4204075

Umowa kupna-sprzedaż

Post autor: trekpio88 »

Mam pytanko: Chce kupic ramę do motocykla od kolesia z allegro z drugiej części polski. Rama ta jest zarejestrowana i ubezpieczona. Problem jest z tym iż musielibyśmy spisac umowe kupna-sprzedaży żebym go mógł zarejestrowac u mnie tylko jak to zrobic żeby nie jechac tam osobiście? czy kurier da rade załatwic taką sprawe?? Jak według was najlepiej to załatwic żeby ktoś mnie czasem ''nie wydymał'' :wink: ??
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D

Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)

FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654

VW Obrazek GOLF
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Umowa kupna-sprzedaż

Post autor: babelo »

Proste, koleś pisze umowę w dwóch egzemplarzach, wpisuje swoje dane )sprzedającego) wysyła do Ciebie obydwa egzemplarze wraz z ramą, ty wypełasz pole kupującego i odsyłasz !

Sprzedającemu, tak samo będzie zależało żeby spisać umowę, inaczej będzie dalej właścicielem "ramy" i będzie płacił ubezpieczenie, bez ramy raczej nikt mu tego nie zezłomuje !

Albo można jeszcze zrobić tak że, wysyła Ci te umowy, dowód i ubezpieczenie jedną paczką, a ramę tym samym kurierem za pobraniem, przejeżdża kurier i ma dla Ciebie 2 paczki! Podpisujesz i otwierasz , sprawdzasz czy wszystko gra z papierami, następnie płacisz i odbiersz ramę, jak nie gra z papierami to rama wraca do gości a papiery mu odsyłasz i dziękuję !

Dość złożona sprawa ale możesz też założyć że koleś Cię nie wykiwa i nie dostaniesz ramy bez papierów i płacisz z góry :)
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Post autor: minta »

niech zgadnę... ubezpieczenie ??

Od niedawna niektóre ubezpieczalnie przestały honorować zniżki nabyte na motorowerach na samochody. :|
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
trekpio88
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
Numer Gadu-gadu: 4204075

Post autor: trekpio88 »

nie, nie chodzi o ubezpieczenie a konkretnie potrzebuje tą rame do motocykla bo moja nie jest zbyt prosta no i problemy z papierami do niej.
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D

Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)

FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654

VW Obrazek GOLF
ODPOWIEDZ