Ceny paliw - spisek

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
robson
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Ceny paliw - spisek

Post autor: robson »

Był taki film Mad Max ,będziemy walczyć o krople paliwa. :evil:
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Zywik pisze:
Franczyza, lub ajent - to samo. I tak ten "pan kierownik" czeka z rana na instrukcje (czyt. po ile ma paliwo sprzedawać) więc nie chrzań mi tu Banita, że łączy ich tylko umowa :)
Taa, czerwony telefon do Haywarda.
Litości.
Ropy moze u nas nie ma za wiele, ale za to jest szansa ze staniemy sie swiatowym potentatem w wydobyciu gazu.
Pewnie... Chyba z tyłka wieloryba. 8)7
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

Tok, nigdzie nie napisałem że zaprzestano wydobycie, chodzi o odkryte złoża i tak jak mówisz opłacalność wydobycia.

Niestety problem jest bardzo złożony i nawet jeśli uda nam się wpłynąć teraz na obniżenie ceny ropy, ostatecznie pójdzie ona radykalnie w górę.

Pozostaje mieć optymistyczne nastawienie do życia i wierzyć że coś przez te najbliższe 10-20 lat wydarzy się i uchroni nas przed krachem.
Always look on the bright side of life 8)
Awatar użytkownika
tok
Junior
Posiadany PUG: 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 8405207

Post autor: tok »

Zgadza się zawsze trzeba mieć dobre, optymistyczne nastawienie do życia.
A co do bojkotu BP, to dzieje się to poza naszymi plecami samo. Akcje stoją tak nisko, że podobno BP może zostać wykupione przez Chińczyków (taki plotki było słychać w poniedziałek 8)7 ).
Nie wiem już co gorsze.
" Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje!"...
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Nawet motodziennik się zainteresował

http://moto.pl/MotoPL/10,90142,8051180, ... paliw.html
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Kamkiler
Maniak
Posiadany PUG: 205 TCTi
Numer Gadu-gadu: 3470719

Post autor: Kamkiler »

Jako, że pracuje na stacji BP pozwolę sobie wtrącić swoje parę groszy i zacznę od ciekawostki .. prawdopodobnie nie zdajecie sobie sprawy, że paliwo które tankujecie w większej częsci Warszawy czy to na Statoilu ,Shellu czy na Neste ,Auchan czy tym bardziej BP nie pochodzi wcale z koncernu BP Shell itd ... Paliwo pochodzi z rozlewni innego koncernu(którego nie mogę wymienić -ale moze się domyślicie) a takie paliwa jak Ultimate czy vpower racing itp które lejemy na różnych stacjach powstają po dolaniu okreslonej ilości dodatków podczas tankowania cystern .
Różnice w jakości paliw zależą tylko i wyłącznie od jakości(czystości) zbiorników na danej stacji, ich szczelności oraz częstym badaniom zawartości wody.

Co do cen ,są jakie są, wg mnie jest drogo na BP ,ale z kolei 20-30 gr wiecej za rygorystyczne kontrolowanie jakości paliw to nie dużo .
Kolejna sprawa większość stacji utrzymuje się ze sprzedaży towarów ze sklepu ....

Czytałem niedawno pismo od zarządu BP odnośnie wycieku w zatoce , przede wszystkim napisali ,że władują całą kasę by ograniczyć wyciek i starać się doprowadzić zatokę do "życia" ,w to pierwsze jestem w stanie uwierzyć , w to drugie jest mi cieżko ,pod koniec napisali ,że historii niestety nie cofną z czym się zgadzam ....

Wracając do cen paliw myslę ,że nadal najwiecej kasy z naszych kieszeni zabiera nam Rząd , akcyzą ,opłatą drogową itp .Bo paliwo samo w sobie nie jest drogie .
P.S. Pamiętajcie ,że mamy jedno z najtańszych paliw z Europie ......
Osobiście nie tankuję jak nie muszę na BP Shellu , Statoilu itp ,wolę jeździć ekonomicznie .....tankuję tanio .
pzdr
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

No ja kiedys slyszalem wlasnie ze wszystkie stacje oprocz Shella maja paliwa z tej samej rozlewni, zdaje sie ze od Orlenu. Ktos mi mowil ze Shell jako jedyny ma swoje zbiorniki, rozlewnie czy cos takiego. No ale moge sie mylic, albo ktos mogl mnie wprowadzic w blad.
Awatar użytkownika
levis
Uzalezniony
Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450

Post autor: levis »

Ja tam tankuję na bliskiej i nie narzekam :)

Zmieniając trochę temat, to wg mnie powinni wprowadzić jakieś samochody klasy B do jazdy miejskiej, które do prędkości 20km/h używałyby silnika elektrycznego. W ten sposób, ja jadąc do pracy 10 km, z tego 5km w korkach, spalałbym połowę paliwa mniej :)

Tak na marginesie to jeżdżę albo rowerem, albo motorem, który też lubi swoje wypić...
Twój serwis motocyklowy:

http://www.motofreak.waw.pl/
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

Wszystkie koncerny w Polsce mają paliwo z Orlenu - informacja sprawdzona i potwierdzona. Co nie znaczy że część paliwa nie może być dostarczana z jakiś własnych środków, ale większość zaopatrzenia pochodzi od 'naszego' dostawcy.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Jarmarek pisze:Wszystkie koncerny w Polsce mają paliwo z Orlenu - informacja sprawdzona i potwierdzona.
Lotos chyba do tego się nie zalicza bo oni mają raczej swoją rafinerię
Zywik
Maniak
Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
Numer Gadu-gadu: 10911568
Kontakt:

Post autor: Zywik »

Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

zeby chociaz to co ma isc na podatek drogowy z paliwa faktycznie na to szedl w 100%
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ODPOWIEDZ