Zakup Wii vs. Xbox 360 kinect vs. Playstation3 move

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
klekocix
Uzalezniony
Posiadany PUG: Junior

Zakup Wii vs. Xbox 360 kinect vs. Playstation3 move

Post autor: klekocix »

Podpowiedzcie proszę,

którą z tych konsol wybrać?

Sprzęt ten ma tylko służyć do "ruchomej" rozrywki czyli ma spowodować, żeby człowiek wieczorem i na imprezie ruszył się z kanapy :)

Nie interesuje mnie jakość grafiki czy ceny gier - ma być max zabawa.

Bawiłem się dziś w markecie Wii w baseball, fajna zabawa
Bawiłem się kilka dni temu również w markecie Xbox 360 z Kinect'em - zabawa również fajna - grałem w piłkę nożną, kręgle i rzut dyskiem.
Nigdy nie miałem możliwości bawić się Playstation 3 z Move.

Miałem natomiast przez weekend Playstation 3 z trzema grami, GTA4, Dragonball Raging Blast i Ojciec Chrzestny 2. Niestety - bawiłem się tymi grami po 15 minut, jakoś nie jestem w stanie wkręcić się na dłużej. Mam laptopa już niezbyt nowego i do gier, które lubię mi wystarczy.

Pytanie więc - co kupić?
Wii nowa kosztuje ok. 600zł z jedną grą
Xbox360 + kinect z jedną grą kosztuje bodajże 1200zł
Playstation3 slim z dyskiem 160GB z jedną grą + Move kosztuje ok. 1100zł

Mam też możliwość kupna Playstation3 Fat z dyskiem 80GB z trzema grami(tymi co powyżej pisałem) + dodatkowo Move za ok. 800zł. Czy to się opłaci?
"Mężczyzna jest panem w swoim domu... ale garaż to jego sanktuarium" :)
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Numer Gadu-gadu: 1958447
Kontakt:

Re: Zakup Wii vs. Xbox 360 kinect vs. Playstation3 move

Post autor: Florek2b »

każda konsola ma swoje plusy i minusy :)
Jeżeli chodzi o party game to wg mnie Kinekt (bo nie potrzebuje kontrolerów)

PS3 z Move powstał raczej (oczywiście wg mnie) z myślą o grach typu killzone itp, czyli dokładne celowanie itd, oraz imitowanie pola walki w własnym salonie ( fajna zabawa ale mało w tym ruchu )

Wii, gorsza wersja kinekta bo wymaga jednak trzymania kontrolerów, no i gorsza grafika

Reasumując jako pary game kinekt, do strzelanek move, a Wii bym odpuścił

A jeżeli chodzi o sam zestaw Move to kosztuje 150-180pln (kamera i kontroler, czyli niezbędne minimum), nie wiem skąd ta cena 800 pln za move

i na koniec trochę humoru na temat 8)7
http://s1.wgrane.com/download.php?file=108059
Awatar użytkownika
klekocix
Uzalezniony

Florek2b pisze:każda konsola ma swoje plusy i minusy :)
Jeżeli chodzi o party game to wg mnie Kinekt (bo nie potrzebuje kontrolerów)

PS3 z Move powstał raczej (oczywiście wg mnie) z myślą o grach typu killzone itp, czyli dokładne celowanie itd, oraz imitowanie pola walki w własnym salonie ( fajna zabawa ale mało w tym ruchu )

Wii, gorsza wersja kinekta bo wymaga jednak trzymania kontrolerów, no i gorsza grafika

Reasumując jako pary game kinekt, do strzelanek move, a Wii bym odpuścił

A jeżeli chodzi o sam zestaw Move to kosztuje 150-180pln (kamera i kontroler, czyli niezbędne minimum), nie wiem skąd ta cena 800 pln za move

i na koniec trochę humoru na temat 8)7
http://s1.wgrane.com/download.php?file=108059

Humor super :)

Odnośnie kwoty 800zł to może źle napisałem.
Mam możliwość kupienia Playstation3 80GB z trzema grami i jednym oryginalnym padem za 600zł. Do tego liczę Move z grą za 200zł co daje razem 800zł - i pytanie czy te 600zł za tego Playa3 to dobra cena? Sprzęt 2 letni, sprawdzony, od znajomego z pracy, pierwszego właściciela.

Do tego jest problem. Od początku kanapy do regału mam ok. 170cm odległości. Telewizor jest zawieszony na ścianie ok. pół metra dalej. Czy w tym przypadku nie dyskwalifikuje to Kinect'a z powodu małej odległości kanapa<->TV?
Awatar użytkownika
Młody
Junior
Posiadany PUG: 405
Numer Gadu-gadu: 1947816

Post autor: Młody »

klekocix pisze:Podpowiedzcie proszę,

Sprzęt ten ma tylko służyć do "ruchomej" rozrywki czyli ma spowodować, żeby człowiek wieczorem i na imprezie ruszył się z kanapy :)

Bawiłem się kilka dni temu również w markecie Xbox 360 z Kinect'em - zabawa również fajna - grałem w piłkę nożną, kręgle i rzut dyskiem.

Miałem natomiast przez weekend Playstation 3 z trzema grami, GTA4, Dragonball Raging Blast i Ojciec Chrzestny 2. Niestety - bawiłem się tymi grami po 15 minut, jakoś nie jestem w stanie wkręcić się na dłużej. Mam laptopa już niezbyt nowego i do gier, które lubię mi wystarczy.

Pytanie więc - co kupić?

Mam też możliwość kupna Playstation3 Fat z dyskiem 80GB z trzema grami(tymi co powyżej pisałem) + dodatkowo Move za ok. 800zł. Czy to się opłaci?
Mam w domu Wii i każda impreza opiera sie na zabawie :) "Plejka" czy "iksboks" to typowe konsole do gier. A jeśli masz lapka na gry to dla całej zabawy polecam jak najbardziej Wii...
Obrazek
Awatar użytkownika
klekocix
Uzalezniony

Młody pisze:
klekocix pisze:Podpowiedzcie proszę,

Pytanie więc - co kupić?

Mam w domu Wii i każda impreza opiera sie na zabawie :) "Plejka" czy "iksboks" to typowe konsole do gier. A jeśli masz lapka na gry to dla całej zabawy polecam jak najbardziej Wii...

Coś mnie ciągnie w kierunku Nintendo Wii :)

Tylko czy mógłbyś mi nakreślić czym się różni kontroler z motion plus od tego bez motion plus w normalnych grach?
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Numer Gadu-gadu: 1958447
Kontakt:

Post autor: Florek2b »

ja myślę ze 1,70 powinno wystarczyć do zabawy kinectem, a xbox ma to do siebie ze jest w sumie niezła konsola

ja osobiście wybrał bym xboxa z kinectem, a głównym argumentem jest to, ze nie potrzeba żadnych kontrolerów, po prostu stajesz i grasz, nawet przedszkolaki bez problemów radzą sobie z kinectem :P

a co do playa za 600 to chyba niezła cena :)
ale nie wiem czy nie lepiej kupić nowa konsole na raty na 12miesiecy po 100 pln :P
Ostatnio zmieniony 13 paź czw, 2011 5:09 pm przez Florek2b, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
Numer Gadu-gadu: 1295187
Kontakt:

Post autor: MiceK »

Teraz jest promocja i to spora. W Media Markt PS3 kosztuje 800 zł, a w Saturnie tyle samo Xbox z Kinectem.

Osobiście używanej konsoli bym nie kupił, nigdy w życiu. Powód ? PSy po dwóch latach normalnego użytkowania często się sypały. Wiem to z autopsji. 4 na 5 kumpli po zakończeniu okresu gwarancyjnego nagle zaczęło narzekać na wiele rzeczy. Ja mam Xa, co prawda bez Kinecta, już ponad 2 lata (jak dorwę jakąś grę to katuję ile mogę :P i nic się z nią nie dzieje...kompletnie nic.
parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/
taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/
Awatar użytkownika
klekocix
Uzalezniony

MiceK pisze:Teraz jest promocja i to spora. W Media Markt PS3 kosztuje 800 zł, a w Saturnie tyle samo Xbox z Kinectem.

Osobiście używanej konsoli bym nie kupił, nigdy w życiu. Powód ? PSy po dwóch latach normalnego użytkowania często się sypały. Wiem to z autopsji. 4 na 5 kumpli po zakończeniu okresu gwarancyjnego nagle zaczęło narzekać na wiele rzeczy. Ja mam Xa, co prawda bez Kinecta, już ponad 2 lata (jak dorwę jakąś grę to katuję ile mogę :P i nic się z nią nie dzieje...kompletnie nic.
Muszę się do Saturna wybrać jak tam Xbox360+kinect kosztuje 800zł. Toż to prawdziwa okazja, sam Kinect bez konsoli kosztuje bodajże 630zł...
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: skola »

xbox only
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

mimo że jestem fanem PS3 to do ruszania lepszy jest XBOX - też zamierzam nabyć - świetna rozrywka
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
zen81
Uzalezniony
Posiadany PUG: Clio

Post autor: zen81 »

xbox miałem 4 dni i sie znudził, ps ok miesiaca wii nie miałem ale kiedys u qmpla zawsze przy browarku było granie właśnie na wii i polecam :mrgreen:
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
ODPOWIEDZ