Peugeot 107, Citroen C1, Toyota Aygo

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

a bo teraz w ogóle większość aut zaczyna wyglądać tak samo, ogólnie motoryzacja - przynajmniej ta łatwo dostępna idzie w nieco złym kierunku chociaż niektóre droższe marki też się popsuły (przykładem może być chociażby BMW), a Peugeot i Citroen to tak jakoś chyba zawsze do siebie ciągnęły, ale tak jakby porównywać auta Peugeota i Citroena, ale stylistycznie, bo technicznie chyba większość rzeczy jest podobna o ile nie ta sama, to Peugeot bije Citroena na głowę
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Ninja »

humve pisze:Ale mnie jedno dziwi że PEUGEOT i CITROEN wyglądają prawie idętycznie, rużnią się tylko lekko zderzakiem. Czyżby Cpołączyli się, a może za nie długo nie będzie już PEUGEOT i CITROEN i będzie się nazywał PEUCITRON :mrgreen: :mrgreen:
Dziwne troche. :?: :?: :?:
Humve... Peugeot i Citroen sa polaczone pod wspolnym szyldem PSA.
I to nie od dzis... :wink:
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

acha, to nie wiedziałem. Dzięki ninja.
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
Awatar użytkownika
afro
Maniak
Posiadany PUG: Green 92

Post autor: afro »

uuuu... bratanie sie z japoncami buuuuu co tam robi toyota :P
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

No wiesz...bratanie sie z japońcami nie jest takie złe! Przynajmniej bratanie się pod względem technicznym! Bo jak widać stylistycznie to nieudany eksperyment, ale gdyby niektóre części naszych wspaniałych 205 były robione w Japonii, nie mielibyśmy okazji tak bardzo ich poznać :mrgreen: Trzeba przyznać że pod tym względem nikt im nie dorównuje (w każdej klasie Toyota nalezy do najlepszych) :D
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
BubuPN

nom Toyoty ponoć uchodzą za mało awaryjne autka, niedawno moja matka kupiła nowego Yariska z silnikiem 1,4 VVTi i śmiga jak złoto :) ogólnie chyba o każdym japończyku można powiedzieć, że jest solidny i przy odpowiednim traktowaniu rzadko się psuje, ale jak już się zepsuje to lepiej brać kredyt na naprawę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony

Moja ciotka od 7 lat smiga Honda Civic (kupiona w salonie) i nie miala jeszcze zadnej naprawy poza tymi "eksploatacyjnymi" (plyny, klocki itp.) no i tymi ktore sama spowodowala (wymiana przedniego zderzaka i reflektorow, klepanie maski, wymiana pogietej felgi :mrgreen: )
I dodam ze nie wiem ile kilometrow przejechala ale napewno jezdzi sporo.
Nie przepadam za Japoncami, ale pod wzgledem bezawaryjnosci bija Francuzow. Wlasciwie to bija cala Europe.

Jest - VW ;)
Awatar użytkownika
afro
Maniak
Posiadany PUG: Green 92

Post autor: afro »

no tak... ale ja jako fan francuskiej mysli technologocznej dzialam jak rasista
Dragon

Post autor: Dragon »

w sumie miedzy citroenem a peugotem nie ma zadnej ruznicy chyba najladniejsza jest tojotka ale i tak zadne mi sie nie podoba
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony

Bylem wczoraj w delegacji w zakladach Toyoty w Walbrzychu. Na kużni widzialem jak odkuwaja korbowody, waly korbowe i kola zebate do skrzyn biegow wlasnie dla Puga 107, Citroena i tej smiesznej Toyoty. Samochody nie mialy jeszcze oficjalnej premiery a panowie w Walbrzychu pelna para tluka skrzynie i 3 cylindrowe silniczki diesla dla nich :D

Jest - VW ;)
BubuPN

na poznańskiej giełdzie już pewno można je skompletować :lol: :mrgreen:
Janek_A_S
Junior
Kontakt:

Re: Peugeot 107, Citroen C1, Toyota Aygo

Post autor: Janek_A_S »

Jakos niedlugo bede wprowadzal to na rynek :))) (szkolenie produktowe toyoty z tego produktu) dla chetnych osob z wawy mozliwosc ogladniecia tego jak dostane do jezdzenia (bede mial i Puga do porownania :P )
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

No jak dla mnie to też jeszcze najdładniej z tego wygląda Toyota ale i tak żadnego bym nie chciał :):) Jakieś to takie nie bardzo
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
ODPOWIEDZ