![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
przejechać się na weekend choć takim staruszkiem -kamperem.
więc wypożyczyłem odpowiedni rocznik szyby mówią 1991 /sericebox mówi że 20.12.1991 - pewnie już myśleli o świętach
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
wysokość to jakieś 3,4m... szerokość nie pamiętam ale 2.5 metra chyba czy coś.. nie wiem, ale w cholerę dużo, w połączeniu z długością sprawia, że moje zdanie o swoich umiejętnościach musiałem troszkę zweryfikować, patrzeć w lusterka i przewidywać o kilometr do przodu /zarówno hamowanie, wyprzedzanie - choć wyprzedzałem śpiącego chyba kierowcę w subaru imprezie - jechał 80 km/h i kilka innych samochodów, z czego najtrudniej wyprzedzać rowerzystów na jednopasmówkach.... ten samochód ledwo się mieści na pasie - jest jakieś pół metra zapasu.
widać, że ten samochód to tylko z nazwy peugeot... dźwignia skrzyni biegów w kierownicy chodzi zaskakująco precyzyjnie, po prostu super precyzyjnie w porównaniu z każdym pugiem którego miałem - włączając w to wszystkie 205 i 807
silnik... naprawdę.. jak na jakieś 3 tony ciezaru to żwawo się rozpędza do prędkości przelotowej - tj 70 km/h potem już jest gorzej.... choć 110 jechałem i tym samochodem to jest przeżycie groźne
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)
jakby tylko mogło być ciszej.... hałas to najgorsza rzecz w tym samochodzie, przy 80 km/h nie da się rozmawiać tak napieprza silnik.. przy 110 nie słychać przelatującego pasem obok myśliwca. spalanie przy średniej prędkości 80 km/h jakieś 8 litrów/100 więc dramaty nie ma, w sumie jak na ten ciężar to bardzo dobrze.
drugi raz juz się nie wybiorę takim wynalazkiem, po przesiadce do espace zakochałem się w nim prawie /znacyz espasie - na zasadzie "kup pan kozę"