...... a chciałem sobie hamulce wyczyścić :P

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

...... a chciałem sobie hamulce wyczyścić :P

Post autor: Pieraś »

ja tu sciagam kolo, zawleczki przy zacisku i sprezynki wybilem klin, chce sie chwytac za sruby od uchwytu 3majacego klocki a tu kupa - sruba 5 katna :?
kurde i tyle bylo roboty. musze klucz skolowac :/

EDIT:

bylbym zapomnial .... jak zacisk trzyma sie na 2 stubach (jedna na dole druga u gory) to przy wykrecaniu ich trzeba na cos uwazac ??? bo te prowadnice sie na nich chyba 3maja co ?? chcialbym sprawdzic jak zacisk na tym chodzi po zdjeciu klockow i ewentualnie go zdjac i posmarowac prowadnice.
Ostatnio zmieniony 22 sie pn, 2005 8:01 pm przez Pieraś, łącznie zmieniany 1 raz.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
invictus

Post autor: invictus »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Nie dostaniesz -chyba ze masz znajomych w serwisie -mozna tez uzyc szlifierki i pozniej dac inne sruby :wink:
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

uuuu :? a wiesz jakie to sruby ?? tzn srednica i jaki skok gwintu .... bym ewentualnie kiedys tam je odcinajac np. nie musial z kapcia isc do sklepu po druga :P

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
invictus

Nie wiem -ja urwalem 2 od mojego zacisku i trzyma sie na srubach od kola od malucha :wink:
Ciagle zapominam nowych kupic :roll:
Nawet jak zeszlifujesz troche to potem i tak ich znow uzyc mozna jakby co :)
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

albo klucz sobie kup na allegro - nasadka pięciokątna
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Post autor: Michal »

jak zacisk trzyma sie na 2 stubach (jedna na dole druga u gory) to przy wykrecaniu ich trzeba na cos uwazac ???
Uwazaj zeby odkrecac w dobra strone :D

Ja tam zdjalem zaciski bez problemow, nie mam zadnego lba pieciokatnego przy prowadniach ani z lewej ani z prawej... Smarowalem wszystko tydzien temu...
invictus

Michal pisze: Uwazaj zeby odkrecac w dobra strone :D
Dobre -wlasnie dlatego mam 2 urwane :> Kumpel mi pomagal ja poszedlem do garazu i jak wracalem to widze ze sie meczy i niewiele sie zastanawiajac dopchnalem noga 8)

Ja mialem 5-katne w dieslu

W GTi sa normalne
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

Post autor: Yahoo »

u mnie pięciokątne są ...
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

a orientujecie sie czy w sklepie ze srubami taka akurat beda tez mieli ?? skok, srednica, dlugosc

ODPOWIEDZ