"ekzekucja" umowy kupna z allegro

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

"ekzekucja" umowy kupna z allegro

Post autor: woocash »

witam...
zakupiłem coś takiego :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=113091021

no i teraz tak.... jak to ugryżć od strony prawnej, co by "odzyskać" choć tę należną ustawowo część "utraconej korzyści". a w najlepszym wypadku przedmiot kupna. koleś jest handlarzem, więc majątek jakiś ma.

ktoś zechce mnie jakoś pokierować, lub wesprzeć pomocą :) ??

pozdrawiam
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

moglbys troche dokladniej opisac temat? wplaciles kase i nic?

podejrzewam ze koles sie po prostu rozmyslil i nie chce ci go sprzedac za 49 zl =]

jak tak, to negatyw jemu, a on pewnie tobie i tyle na temat. jak umowisz sie z kims na kupno auta, a on potem powie ze jednak nie chce, to pozwiesz go do sadu? za straty moralne? na szczescie to jeszcze nie stany, nie ma takich cyrkow.
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

no.... szczerze to tylko spodziewam sie takiego obrotu rzeczy.. bo jeszcze nic nie odpisał a aukcja zakończyła sie dzisiaj :D ale kupiłem już chyba ze 4 silniki za łączną kwote max 100 zł i jakoś nikt (nie wiedzieć dlaczego 8)7 ) nie kwapił sie ze sprzedażą...

a straty nie są moralne... tylko wynikające z niewywiązania sie z umowy...
mam dość kolesi, którzy nie potrafią dać minimalnej, albo kup teraz, albo liczyć od wyższej kwoty (nie obrażając tego sprzedającego, bo jeszcze nic nie wiadomo :P) wystawiają coś, nawet kulturnie nie napiszą, że to ogłoszenie, albo nie zaznaczą kwoty w treści że np za 2000 czy coś, tylko aukcja a potem idź sie wypchaj
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

woocash pisze:albo nie zaznaczą kwoty w treści że np za 2000 czy coś, tylko aukcja a potem idź sie wypchaj
jahu_21 pisze:CENA JAKA MNIE INTERESUJE TO 2000 Zł
:?:

w kazdym razie, taki opis to lamanie regulaminu. jak chcesz mozesz sie pobawic =] koles moglby ci napisac, ze niestety wczoraj wielki niedzwiedz zrobil wielka kupe na silnik i musial go zezlomowac, a nie mial dostepu do neta zeby o tym poinformowac kupujacych =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

wiesz....
ostatnio... był jeden koleś.. w sumie JESZCZE jest...
wystawia kuupe części do pugów, wszystko od złocisza, i zawsze podaje cene jaką chce uzyskać, więc ja, i kilka osób z klubu :P licytowaliśmy te części, jak miał np 2 pompy hamulcowe, to licytowałem 2 :> i co... wszystko mu się popsuło :D brakuje mi jeszcze dni.. by zablokowali chamowi konto

kurde.. kiedy ludzie sie nauczą, że internet/telefon/gazeta/sygnały dymne to też realny świat, jeśli można beknąć za groźby karalne przez sms, to może wreszcie przydałby się precedensowy wyrok egzekucji takiej umowy.
Ferguss

Post autor: Ferguss »

woocash a pamiętasz jak tak właśnie licytowaliśmy części jednego kolesia?

Załatwiłem go prosto: wylicytowałem chyba z 10 różnych części za 2-3zł, tuż przed zakończeniem aukcji wszystkie aukcje wycofał pisząc :uszkodzone:. Napisałem do allegro i nast. dnia miał konto zablokowane :D.

Podobnie zrób teraz... silnika i tak pewnie nie kupisz, ale wskazując ewidentne łamanie regulaminu koleś będzie miał bloka konta :).
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Dokladnie! To jest czyste chamstwo, ze robia sobie z allegro tablice ogloszeniowa, a nie zwykle aukcje. Szkoda im kasy na prowizje, czy wystawienie ceny minimalnej, to won z allegro. Na ebayu maja za darmo ;]
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

no Ferguss... właśnie mu odblokowali po raz drugi... jeszcze zostało jedno podejście..
Ferguss

Post autor: Ferguss »

daj link do jego aukcji, bo zapomniałem jego nick'a - załatwi się go ponownie :twisted:
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Post autor: minta »

Okropni jesteście :D:D:D aczkolwiek macie racje. Ja kiedyś też licytowałam w aukcji cena była 49,99 czyli można się domyślić (tak mi się wydawało) że o taką kwotę chodziło sprzedającemu a w końcu okazało się że chce 100zł.
Ja nie straciłam tylko on musiał zapłacić prowizję.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

widzę, że macie jakieś kompleksy. Bo ja to myślę, że koleś uprawia przestępczość zorganizowaną, wprowadzając allegrowiczów w błąd, dając im wygrywać pochopnie wystawione aukcje. Woocash, wystaw mu negatywa i idź na podwórko pochwalić się kolegom ... Aha. I nie zapomnij wstawić nowego tematu na forum jak to go wychujałeś
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Ale czemu taki koles ma placic powiedzmy za przedmiot za ktory dostanie 2000zl jakies 4zl prowizji zamiast 20zl?? Niech kazdy ma rowne prawa i tyle.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Post autor: minta »

DJPreZes pisze:Ale czemu taki koles ma placic powiedzmy za przedmiot za ktory dostanie 2000zl jakies 4zl prowizji zamiast 20zl??
No troche więcej niż 20zł, zapłaciłby jakieś 45 zł. Najlepiej wystawiać przedmioty na otomoto, przede wszystkim efekt ten sam i nie ma dzieciaków licytujących dla zabawy.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

Dice

Post autor: Dice »

Szkoda gadać na takich ludzi naprawde i włanie przeż takich ludzi , internauci zniechęcają sie do Allegro :!: :!: :!:
ODPOWIEDZ