Bio paliwa?!

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

DJPreZes pisze:Dlatego XM zlopie ON z Neste A24 ;]
to juz bym wolal opal :twisted: :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Czemu? ;] 405 tez tam tankowal i mu sluzylo ;) Raz zatankowalem jak wracalem z zajec na jakiejs stacyjce w stylu "u pana Henia za rogiem, taniej o 10gr" i nie szedl w ogole. Po tankowaniu na Neste odzyskal moc. Od tego czasu nigdzie indziej nie zdarza mi sie tankowac.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

moj odzyskal moc jak przestalem tankowac na neste, u prywaciarzy nie leje wcale =]

czepiam sie, bo skoro jestes zdania ze jak kogos nie stac na ON to niech sprzeda auto, to czemu oszczedzasz 15-20gr na litrze tankujac kiepskie ON ? =]
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
golas9
Junior
Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4

Post autor: golas9 »

nawet firmowe stacje mogą sprzedawac gowniane paliwo, nie ma reguły...
jak tankuje zazwyczaj za 50 zł to zalewam na shellu, bo jeszcze nigdy nie narzekałem, lub na Jet jesli zalewam do pełna ( bo taniej)

gdyby ktoś wreszcie przeprowadził rzetelne badania jak wyglada silnik auta po 50k czy 100k to bym lał bio paliwo, i co to do cholery jest biopaliwo? ile ma dodatków roslinych? 2 , 5 czy 50% bo jakoś nikt tego nie wie.
w Argentynie robia silniki, które jadą na wszystkim, w Polsce dilerzy sie odgrażali, że cofną gwarancje na silniki, co prawda mi to nie grozi ale widocznie cos musi byc nie tak z tym paliwem...
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator

Cheatoss, ale czemu Neste jest niby kiepskie? Na neste nie ma kasjerek, sklepu do utrzymania, itd. i z tego sa oszczednosci. No chyba, ze czegos nie wiem :P
Obrazek
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

kiedys slyszalem ze neste w szczecinie ma paliwo shella, ale przez to ze nie ma pracownikow etc jest taniej. jak w to wierzylem to tankowalem tam. pozniej pare osob mnie przestrzegalo i powiedzialo taka rzecz: "pokaz mi jednego taryfiarza ktory tankuje na neste" no i w sumie, zadnego nigdy nie widzialem, a lali na shellu 50m dalej =]

sa tez inne minusy, nie kupisz sobie browca po tankowaniu na przyklad :D
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator

U nas w Gdyni jest Neste obok Makro i jeszcze jednej stacji(nie pamietam jakiej) i czasami sa kolejki bo tankuje na raz 10 taksowek, wiec jakos inaczej niz u was :P Mi tam odpowiada to paliwo (fakt, V-Power Diesel lepsze, ale o ile drozsze (aha - lepsze, bo sprawdzone "namacalnie" ;]))
Obrazek
ODPOWIEDZ