Przymiarki do nowego auta
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Re: Przymiarki do nowego auta
V40 jest dobre i jakoś daje rade w dieslu
mazde 626 miałem w beznynie 2.0 przez 3 lata i jest jeszcze lepsza niż to volvo-polecam
mazde 626 miałem w beznynie 2.0 przez 3 lata i jest jeszcze lepsza niż to volvo-polecam
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Polecam Ci bardzo v40 a 2 litry to już wogole, fakt częci nie są bardzo tanie ale awaryjność też mała, a i jechać jest czym, 140 kucy naprawde daje sobie rade z tym samochodzikiem znakomicie, wiadome spalanie nie małe jak sie ma ciezkom noge ale naprawde polecam mój brat ma takie w kombiaku, a i sam troche zrobiłem nim kilometrów tak więc znam ten samochód imo sam bym sobie takiego sptawił gdyby mnie fundusze puściły pozdro.
-
- Junior
- Posiadany PUG: na razie szukam gentry....
- Numer Gadu-gadu: 2046824
no to może by nie robić burdlu to się przyłącze do tematu
potrzebuje jakieś większe autko i padło na peugeota 406 wersje przed liftem , to już będzie 3 peugeot na podwórku no ale co zrobić jakoś szkoda pozbywać się 205-tek
w sumie wiem jakie auto ale nie mam pojęcia jaki silnik
chętnie wziąłbym diesla ale nie wiem czy nie będe miał z nim kłopotów w sensie że będzie się psuł a o 1.8 w benzynie z kolei słyszałem że mól straszny jest i co tu robić doradżcie jaki by tu silniczek dobrać do 406 aby malo palil i miał względnego kopa
no i oczywiście aby się nie sypał zbyt często

potrzebuje jakieś większe autko i padło na peugeota 406 wersje przed liftem , to już będzie 3 peugeot na podwórku no ale co zrobić jakoś szkoda pozbywać się 205-tek

-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 rallye,205 rallye bikera,było 309GTI,405srd-t 405grd-t
- Numer Gadu-gadu: 0
- Login tlen: hryno
ja proponuje 406 po liftingu 2.1td..dobrze sie sprawuje zawieszenie ma małe bolączki(łączniki stabilizatora) i to wszystko.silnik za........la i stosunkowo do osiagów mało pali.a jak znajdziesz wersje kombi na 7 osób to bedziesz miał gdzie wozić teściową(w bagażniku).to auto dobrze zachowuje sie na drodze,jest wygodne i duże,szybkie.jabym wybrał 406...wybór należy do ciebie..
-
- Junior
to że będzie to 406 jestem w 100% pewny tylko nie wiem z jakim silnikiem , co do wersji poliftingowej to chętnie bym takową zakupil ale niestety fundusze na to nie pozwalają bo na 406-ke mam tak 8 do max 9 tysiaków , kombii nie , aż tak dużego auta nie potrzebuje , pozatym sedan bardziej mi się podoba
EDIT
a jedna 406 po lifcie się znalazl co o nim powiecie ??
http://moto.allegro.pl/item494398007_mo ... zedam.html

EDIT
a jedna 406 po lifcie się znalazl co o nim powiecie ??
http://moto.allegro.pl/item494398007_mo ... zedam.html
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
Z tego co ja slyszalem, to silnik 1.8 to jedna z najmniej udanych konsturcji peugeota. Ja bym sobie odpuscil ten samochod, tymbardziej, ze uszkodzony.
Jak szukac to cos w dieslu - jezeli chcesz miec ekonomie, to tylko hdi , albo 3.0 v6 i wstawic gaz
Wszystko zalezy od tego jak jezdzisz, ile jezdzisz i do czego potrzebujesz samochodu.
Jak szukac to cos w dieslu - jezeli chcesz miec ekonomie, to tylko hdi , albo 3.0 v6 i wstawic gaz
Wszystko zalezy od tego jak jezdzisz, ile jezdzisz i do czego potrzebujesz samochodu.
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTI 2.0T, 205 GT, 604 GTI, R5 GT TURBO, CITROEN CX TURBO 2, CITROEN 2CV 78r.
- Login tlen: daro406
- Kontakt:
Po liftingu to już nie bedzie 2.1td.2.0 hdi 90KM i 110KM i taki radziłbym szukać bo 90KM to trochę za słaby albo 2.2 hdi 136KM ale to już inna cena i koszty wieksze jak Ci siądzie filtr FAP już to u siebie przeżyłem.ja proponuje 406 po liftingu 2.1td
-
- Junior
no do 9 tys. nic (oprócz tego co podałem wyżej) po liftingu nie znalazłem a na allegro prawie same angliki
więc nikłe szanse są że ustrzelę coś po lifcie z HDI
więc jaki silnik polecacie w wersji PRZED liftem ??

więc jaki silnik polecacie w wersji PRZED liftem ??
-
- Junior
no ok a jak z awaryjnościa tego diesla i cenami częsci ??
P.S.a czy istnieje jakiś benzynowy ekonomiczny silniczek i w miarę nie zamulający ??czy 1.8 16V 110KM lub 1.8 i 16V 116KM są takimi silnikami czy niezbyt ??
P.S.a czy istnieje jakiś benzynowy ekonomiczny silniczek i w miarę nie zamulający ??czy 1.8 16V 110KM lub 1.8 i 16V 116KM są takimi silnikami czy niezbyt ??
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
Dwa tygodnie temu sprzedałam 406 z 98 roku za 7 tyś.... ehhh....
Pytasz o awaryjność, przez półtora roku nic się nie działo (i nie dzieje
). Jeśli dbasz o silnik, wymieniasz oleje, paski na bieżąco to nie pozostaje Ci nic innego jak cieszyć się komfortową jazdą.
Jeśli chodzi o ceny części.... tak jak w naszych 205 są RÓŻNE.
Pytasz o awaryjność, przez półtora roku nic się nie działo (i nie dzieje

Jeśli chodzi o ceny części.... tak jak w naszych 205 są RÓŻNE.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
-
- Junior
kurde szkoda że wcześniej nie wiedzalem że sprzedajesz bo pewnie bym od ciebie kupił no i za 7 tys. ajajajajakurde.. no ale co zrobić
a jeszcze co do dieselka to mocno hałasuje ??
EDIT
a no i jak z tymi benzyniakami wie ktoś ile palą i jak u nich z dynamicznością?

EDIT
a no i jak z tymi benzyniakami wie ktoś ile palą i jak u nich z dynamicznością?
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
bullet666 pisze:a jeszcze co do dieselka to mocno hałasuje ??
podjechałam kiedyś na orlen i podjazdowy chciał mi benzyny nalać tłumaczył się że "on tak cicho chodzi, myślałem że to benzyniak".
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
2,1td jak sie rozgrzeje to cichutko mruczy
Jedyne co moze zepsuc ten silnik to skrzynia taka jak w XMach - krotkie pierwsze biegi, potem dluuuuuuuuuuugo... 3/4 jazdy w miescie jezdzisz na 3 lub 4, bo 1 i 2 sa tak krotkie, ze 40km/h na 2 jest meczace, a 5 sie nie oplaca wrzucac, bo 4 jest taaaaka dluga 

Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTI 2.0T, 205 GT, 604 GTI, R5 GT TURBO, CITROEN CX TURBO 2, CITROEN 2CV 78r.
- Login tlen: daro406
- Kontakt:
Jeśli nie zależy Ci na mocy to proponuje 1.9td przed liftem prosty oszczędny i bez awaryjny,kiedyś miałem takiego i żadnego problemu tylko jak dla mnie troche za słaby.A 2.1td ma juz pompe wtryskową ster. elektronicznie i czasami są z nią problemy.Benzynowe też ok tylko jak chcesz montować gaz to zwróć uwage na kolektor ssący bo niektóre miały plastikowe i koszt instalacji jest o wiele wiekszy.