tak z ciekawości... na ile Nm była dociągnięta ?Jarek 205 GT pisze: I co Wy na to?
MADE IN CHINA
- vynalazek
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 72175
Re: MADE IN CHINA
nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne...
-
- Junior
- Posiadany PUG: BRAK
- Numer Gadu-gadu: 6399124
Nie wiem na ile. Wiem że była tak dociągnięta jak z drugiej strony. A z drugiej strony jest wszystko w porządku bo jest oryginalna nakrętka.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Podepnę się pod temat i przedstawię swoją przygodę. Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć jak wygląda tarcza sprzęgła po przejechaniu UWAGA ok. 4 km
Tarcza firmy 4-MAX kupiona w inter-cars. Na szczęście producent uznał reklamację i zwrócił pieniądze
Dodam, że przyczyną nie był wadliwy montaż a słaba jakość produktu. Całe szczęście, że to sprzęgło wymienialiśmy z ojcem w 205 znajomego bo wkurzyło by nas, że musimy za darmo robić dwa razy to samo

Tarcza firmy 4-MAX kupiona w inter-cars. Na szczęście producent uznał reklamację i zwrócił pieniądze

Dodam, że przyczyną nie był wadliwy montaż a słaba jakość produktu. Całe szczęście, że to sprzęgło wymienialiśmy z ojcem w 205 znajomego bo wkurzyło by nas, że musimy za darmo robić dwa razy to samo

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko
https://www.facebook.com/205renovation/

- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
coz, jakbys robil obcemu to jego problem ze kupil taka czesc i wtedy 2x placilby
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
-
- Junior
- Posiadany PUG: BRAK
- Numer Gadu-gadu: 6399124
WOW materiał pierwsza klasa 

- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Numer Gadu-gadu: 1958447
- Kontakt:
z tego co mi wiadomo produkty 4max z założenia sa regenerowane i dlatego tej firmy takich części jak sprzęgła czy półosie sie raczej nie kupuje 4maxa jedyne co bym kupił to tarcze hamulcowe bo tego nieda sie regenerować a i zjebać też sie nie bardzo da jedyne niebezpieczeństwo to to ze skończą sie razem z klockami 

- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
4max >>>> nie kupwoac tego lerpiej ... półoś wytrzymała 6 miesięcy ...
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
-
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Właściciel tego 205 to stary dziadek, więc jemu zależało żeby było jak najtaniej dlatego do wymiany poszła sama tarcza. Niestety w i-c na magazynie mieli tylko tą a że mamy tam zniżki to nie szukaliśmy nigdzie indziej. Styczność z tą firmą mieliśmy na szczęście pierwszy i ostatni raz.

- vynalazek
- Junior
dotyczy to też marki JC Auto wykupionej przez IC,grzesiek309 pisze:Właściciel tego 205 to stary dziadek, więc jemu zależało żeby było jak najtaniej dlatego do wymiany poszła sama tarcza. Niestety w i-c na magazynie mieli tylko tą a że mamy tam zniżki to nie szukaliśmy nigdzie indziej. Styczność z tą firmą mieliśmy na szczęście pierwszy i ostatni raz.
niedawno miałem zakładać do Lanosa bębny,
odpadły z powodu braku... gwintów.
Do 205-ki wymieniałem niedawno łożyska MaxGear, w trakcie montażu rozsypały się...
Generalnie te marki omijać szerokim łukiem.
A myślicie, że sprzęgła np Valeo po 300zl, to są nówki? Tak samo refabrykowane. Pastwić się nad 4maxem nie należy bo złych rzeczy nie robią -cena adekwatna do jakości.Florek2b pisze:z tego co mi wiadomo produkty 4max z założenia sa regenerowane i dlatego tej firmy takich części jak sprzęgła czy półosie sie raczej nie kupuje 4maxa jedyne co bym kupił to tarcze hamulcowe bo tego nieda sie regenerować a i zjebać też sie nie bardzo da jedyne niebezpieczeństwo to to ze skończą sie razem z klockami
- vynalazek
- Junior
Jak mogę stwierdzić, że nie, skoro wspomniany wyżej JC Auto to właśnie 4Max...;]Banita pisze: A myślicie, że sprzęgła np Valeo po 300zl, to są nówki? Tak samo refabrykowane. Pastwić się nad 4maxem nie należy bo złych rzeczy nie robią -cena adekwatna do jakości.
Co mi po cenie jak nie ma jakości żadnej?
A jak dobrze policzysz to czasem dołożysz drugie tyle z powodu ponownej wymiany części
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
mam akumulator 4max i mimo że nie regenerowany siadł mi po roku - kupiem na wiosnę 2009 i na przełomie 2009/2010 musiałem go na noc wyjmować z auta bo było słabo jak diabli - więc przed zimą nie mam wyjścia muszę wymienić - na pewno nie na 4 max'a (użytkuję w skodzie felicji)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- vynalazek
- Junior
jak kupisz choćby GigaWatt-a to nie pożałujesz,Marin205 pisze:mam akumulator 4max i mimo że nie regenerowany siadł mi po roku - kupiem na wiosnę 2009 i na przełomie 2009/2010 musiałem go na noc wyjmować z auta bo było słabo jak diabli - więc przed zimą nie mam wyjścia muszę wymienić - na pewno nie na 4 max'a (użytkuję w skodzie felicji)
niby niższa (tańsza) linia Bosch-a, ale całkiem normalny
-
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Muszę wam powiedzieć że ta tarcza nie była wcale tania jak na taką jakość 105zł po max zniżkach. Z akumulatorami jest ostatnio totalna lipa dla ojca siadły 2 Auto-party w ciągu dwóch lat
Samochód cały czas jeździł i miał sprawne ładowanie więc nie miały od czego ale padły. Co ciekawe omedze mamy motorcrafta, który przyjechał kilka lat temu z niemiec w innym aucie i ostatniej zimy nic mu nie dolegało 

- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
Ja mam aku banera nawet z moim audio raczej nic sie z nim nie dzieje, centra futra padla mi po roku 

http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619