MADE IN CHINA

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
vynalazek
Junior
Numer Gadu-gadu: 72175

Re: MADE IN CHINA

Post autor: vynalazek »

Jarek 205 GT pisze: I co Wy na to?
tak z ciekawości... na ile Nm była dociągnięta ?
nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne...
Jarek 205 GT
Junior
Posiadany PUG: BRAK
Numer Gadu-gadu: 6399124

Post autor: Jarek 205 GT »

Nie wiem na ile. Wiem że była tak dociągnięta jak z drugiej strony. A z drugiej strony jest wszystko w porządku bo jest oryginalna nakrętka.
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: grzesiek309 »

Podepnę się pod temat i przedstawię swoją przygodę. Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć jak wygląda tarcza sprzęgła po przejechaniu UWAGA ok. 4 km 8)7
Tarcza firmy 4-MAX kupiona w inter-cars. Na szczęście producent uznał reklamację i zwrócił pieniądze :)
Dodam, że przyczyną nie był wadliwy montaż a słaba jakość produktu. Całe szczęście, że to sprzęgło wymienialiśmy z ojcem w 205 znajomego bo wkurzyło by nas, że musimy za darmo robić dwa razy to samo :Y
Załączniki
dsc00720d.jpg
dsc00721t.jpg
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

coz, jakbys robil obcemu to jego problem ze kupil taka czesc i wtedy 2x placilby
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Jarek 205 GT
Junior
Posiadany PUG: BRAK
Numer Gadu-gadu: 6399124

Post autor: Jarek 205 GT »

WOW materiał pierwsza klasa 8)7
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Numer Gadu-gadu: 1958447
Kontakt:

Post autor: Florek2b »

z tego co mi wiadomo produkty 4max z założenia sa regenerowane i dlatego tej firmy takich części jak sprzęgła czy półosie sie raczej nie kupuje 4maxa jedyne co bym kupił to tarcze hamulcowe bo tego nieda sie regenerować a i zjebać też sie nie bardzo da jedyne niebezpieczeństwo to to ze skończą sie razem z klockami :D
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

Post autor: skola »

4max >>>> nie kupwoac tego lerpiej ... półoś wytrzymała 6 miesięcy ...
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Właściciel tego 205 to stary dziadek, więc jemu zależało żeby było jak najtaniej dlatego do wymiany poszła sama tarcza. Niestety w i-c na magazynie mieli tylko tą a że mamy tam zniżki to nie szukaliśmy nigdzie indziej. Styczność z tą firmą mieliśmy na szczęście pierwszy i ostatni raz.
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
Awatar użytkownika
vynalazek
Junior

grzesiek309 pisze:Właściciel tego 205 to stary dziadek, więc jemu zależało żeby było jak najtaniej dlatego do wymiany poszła sama tarcza. Niestety w i-c na magazynie mieli tylko tą a że mamy tam zniżki to nie szukaliśmy nigdzie indziej. Styczność z tą firmą mieliśmy na szczęście pierwszy i ostatni raz.
dotyczy to też marki JC Auto wykupionej przez IC,
niedawno miałem zakładać do Lanosa bębny,
odpadły z powodu braku... gwintów.
Do 205-ki wymieniałem niedawno łożyska MaxGear, w trakcie montażu rozsypały się...
Generalnie te marki omijać szerokim łukiem.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Florek2b pisze:z tego co mi wiadomo produkty 4max z założenia sa regenerowane i dlatego tej firmy takich części jak sprzęgła czy półosie sie raczej nie kupuje 4maxa jedyne co bym kupił to tarcze hamulcowe bo tego nieda sie regenerować a i zjebać też sie nie bardzo da jedyne niebezpieczeństwo to to ze skończą sie razem z klockami :D
A myślicie, że sprzęgła np Valeo po 300zl, to są nówki? Tak samo refabrykowane. Pastwić się nad 4maxem nie należy bo złych rzeczy nie robią -cena adekwatna do jakości.
Awatar użytkownika
vynalazek
Junior

Banita pisze: A myślicie, że sprzęgła np Valeo po 300zl, to są nówki? Tak samo refabrykowane. Pastwić się nad 4maxem nie należy bo złych rzeczy nie robią -cena adekwatna do jakości.
Jak mogę stwierdzić, że nie, skoro wspomniany wyżej JC Auto to właśnie 4Max...;]
Co mi po cenie jak nie ma jakości żadnej?
A jak dobrze policzysz to czasem dołożysz drugie tyle z powodu ponownej wymiany części
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

mam akumulator 4max i mimo że nie regenerowany siadł mi po roku - kupiem na wiosnę 2009 i na przełomie 2009/2010 musiałem go na noc wyjmować z auta bo było słabo jak diabli - więc przed zimą nie mam wyjścia muszę wymienić - na pewno nie na 4 max'a (użytkuję w skodzie felicji)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
vynalazek
Junior

Marin205 pisze:mam akumulator 4max i mimo że nie regenerowany siadł mi po roku - kupiem na wiosnę 2009 i na przełomie 2009/2010 musiałem go na noc wyjmować z auta bo było słabo jak diabli - więc przed zimą nie mam wyjścia muszę wymienić - na pewno nie na 4 max'a (użytkuję w skodzie felicji)
jak kupisz choćby GigaWatt-a to nie pożałujesz,
niby niższa (tańsza) linia Bosch-a, ale całkiem normalny
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Muszę wam powiedzieć że ta tarcza nie była wcale tania jak na taką jakość 105zł po max zniżkach. Z akumulatorami jest ostatnio totalna lipa dla ojca siadły 2 Auto-party w ciągu dwóch lat 8)7 Samochód cały czas jeździł i miał sprawne ładowanie więc nie miały od czego ale padły. Co ciekawe omedze mamy motorcrafta, który przyjechał kilka lat temu z niemiec w innym aucie i ostatniej zimy nic mu nie dolegało :D
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

Post autor: skola »

Ja mam aku banera nawet z moim audio raczej nic sie z nim nie dzieje, centra futra padla mi po roku :P
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
ODPOWIEDZ