iPad - ktoś używa?
-
- Maniak
- Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
- Numer Gadu-gadu: 10911568
- Kontakt:
Re: iPad - ktoś używa?
Uważam, że system ANDROID jest dużo lepszy od iOS-a. Na codzień posługuję się IPadem a od niedawna smartfonem Samsung Galaxy S+ i szczerze bardziej mi pasuje Galaxy z sysetem android. Nic nie trzeba łamać, kombinować.. a możliwości są nieograniczone :]
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Numer Gadu-gadu: 1958447
- Kontakt:
dobrze parawi dać mu wódki
Wg mnie produkty " i " są przereklamowane i płaci sie własnie za to " i ", a jest dużo produktów innych firm, które są rownie dobre albo nawet lepsze
http://youtu.be/kConUPB_okw

Wg mnie produkty " i " są przereklamowane i płaci sie własnie za to " i ", a jest dużo produktów innych firm, które są rownie dobre albo nawet lepsze

http://youtu.be/kConUPB_okw
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Każdy ma swoje preferencje, ja tam jestem w 100% przekonany do produktów Apple, jakościowo są nie do pobicia. Poza tym nie zapominajmy od kogo pochodzą te wszystkie pomysły, a kto próbuje je podrobic 

- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Kontakt:
Można o tym prowadzić bardzo długa dyskusje
i nie każdy dalej będzie przy swoim 
Ja jestem po prostu zdania, że niema co przepłacać za sprzęt z jabłuszkiem tylko dlatego, że w założeniu jest "innowacyjny".
Co do jakości jakiś czas temu widziałem na YT porównanie IPhona i Galaxy, na zasadzie wytrzymałości na upadki (jak znajde to zapodam
), ale konsensus był taki, że galaxy przetrwał a jabłuszko już nie 
Ale mniejsza o to każdy ma swoje zdanie, moje jest dość proste > Jeżeli mam płacić więcej tylko dlatego że ma jabłuszko i wpadli pierwsi na jakiś pomysł to chwała im za to ale...

Ja jestem po prostu zdania, że niema co przepłacać za sprzęt z jabłuszkiem tylko dlatego, że w założeniu jest "innowacyjny".
Co do jakości jakiś czas temu widziałem na YT porównanie IPhona i Galaxy, na zasadzie wytrzymałości na upadki (jak znajde to zapodam

Ale mniejsza o to każdy ma swoje zdanie, moje jest dość proste > Jeżeli mam płacić więcej tylko dlatego że ma jabłuszko i wpadli pierwsi na jakiś pomysł to chwała im za to ale...

- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
W kwestii telefonów Galaxy S II jest milion razy lepszy od iPhone'a (każdego), ale w tabletach iPada nic nie przebije.
-
- Maniak
- Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
- Numer Gadu-gadu: 10911568
- Kontakt:
Ale przyznać trzeba że produkty z pod znaku jabłuszka mają to "coś" i są nie do pobicia
Ja mam szajsunga galaxy a Fcia ma ajfona-srajfona i razem się dopełniają :]

Ja mam szajsunga galaxy a Fcia ma ajfona-srajfona i razem się dopełniają :]
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
wg mnie tym "czymś" było innowacyjne podejście Jobsa do promocji, i to spowodował, że mimo iż (wg mnie oczywiście) te produkty niczym szczególnym sie nie odznaczają zostały okrzyknięte kultowymi i są po prostu modne, a zaczęło sie od ipoda, który wcale nie był najlepszym odtwarzaczem na rynku 

- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Nie był najlepszy, dopóki 50 cent go w teledysku nie pokazał 

- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
iOS == porządny UNIX (BSD) + świetny język programowania (Objective C) + ładne GUI komponowane szybko przez GPU
Android == kiepski wyrób unixopodobny (Linux) + kiepski język programowania (Java) + ładne GUI komponowane wolno przez CPU
Dodatkowo, niektóre Androidy zawierają rootkit produkowany przez CarrierIQ
Android == kiepski wyrób unixopodobny (Linux) + kiepski język programowania (Java) + ładne GUI komponowane wolno przez CPU
Dodatkowo, niektóre Androidy zawierają rootkit produkowany przez CarrierIQ
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Podpisuję się pod słowami Florka
Miałem iPhone 3G, rozsypał mi się
Teraz często używam szajsunga z androidem i muszę przyznać, że ilość przydatnych funkcji jest znacznie większa niż w iPhone 

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko
https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...

Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko

- MichalKowalski
- Junior
- Posiadany PUG: 205 cabriolet '94 (TU3MC/Z), 205 Gentry manual '90 (XU9J1), 205 Roland Garros '90 (TU3M)
Jak juz jestesmy przy wytrzymalosci, to rowno tydzien temu moje Galaxy wysunelo sie z kieszeni gdy stalem...na wagonie. Wagon ok. 3.8 metra wysokosci, kieszen na klacie, wiec jakies dodatkowe 1.5 metra. Upadek na beton...
...i nic. Pisze teraz z tego telefonu jak gdyby nigdy nic. Za to wiekszosc znajomych, mimo ze zawodowo ani prywatnie nie chodza po wagonach ma potluczone szyby w swoich jablkach. Nawet smiejemy sie ze znajonymi bez jablek, ze jablko z cala szyba to obiach, dopiero spersonalizowane przez stluczenie wyraza Twoja innowacyjnosc i kreatywnosc.
Dla mnie produkty apple`a sa nie do przyjecia przez ich zamknietosc: Karty pamieci nie wcisniesz, monitora do macbooka jak czlowiek nie podlaczysz, nawet karty SIM sa inne itp.
MK
...i nic. Pisze teraz z tego telefonu jak gdyby nigdy nic. Za to wiekszosc znajomych, mimo ze zawodowo ani prywatnie nie chodza po wagonach ma potluczone szyby w swoich jablkach. Nawet smiejemy sie ze znajonymi bez jablek, ze jablko z cala szyba to obiach, dopiero spersonalizowane przez stluczenie wyraza Twoja innowacyjnosc i kreatywnosc.
Dla mnie produkty apple`a sa nie do przyjecia przez ich zamknietosc: Karty pamieci nie wcisniesz, monitora do macbooka jak czlowiek nie podlaczysz, nawet karty SIM sa inne itp.
MK
- kubagti
- Junior
- Posiadany PUG: GTI 1.6 i 1.9
- Numer Gadu-gadu: 2332343
Ja jestem 1000% fanem appla, już od iphona I przerobiłem wszystkie generacje tego telefonu. i mimo że po jakimś czasie, błądzę i kupuje różne nowinki samsunga np. omnie hd , galaxy II to zawsze wracam do appla. Owszem wiem że iphony maja swoje wady np itunes, przerabianie filmów itp. to jak biorę do reki iphona to czuje się jak w domu wszystko jest pod ręką i intuicyjne dotyk działa świetnie i to jest to !!!!
Wiem że nigdy nie przekonam ludzi którzy nie lubią appla, poprostu każdy lubi co innego, i nigdy produkt nie zaspokoi wszystkich oczekiwań, co do trwałości to miałem 5 iphonów i żaden mnie nie zawiódł a nie jestem delikatnym użytkownikiem , poprostu to nie jest woreczek do rzucania
. Para świetny wybór, miłej zabawy i Witaj w Rodzinie
.

- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Ja od dawna jestem fanem Apple, nie ślepo i nie kupuje wszystkiego co promują. Ostrożnie i rozważnie wybieram to co dobre bo przecież te rzeczy tanie nie są, w pracy używam Mac pro, w domu miałem iMac'a i teraz mam macbook'a pro na którym pracuje i nie wyobrażam sobie pracować na niczym innym niż Mac OS.
Pierwszego ipad'a nie kupiłem bo wiedziałem ze zaraz będzie drugi. Kupiłem 2ke z karta sim, mam pytanko jaka Polska karta sim będzie najlepsza do ipada?
Co do wytrzymałości to koleżanka ma ipada2 po którym jej 2 letnie dziecko skacze regularnie i nic sie jeszcze z nim nie stało, znajomy z pracy ma najnowszego macbook'a pro 13" po którym przejechał samochodem po tym jak go zapomniał załadować do bagażnika z parkingu,. Monitor padł ale wszystko dalej działa po podłączeniu do jakiegokolwiek monitora, więc o wytrzymałości produktów apple jestem przekonany.
Pierwszego ipad'a nie kupiłem bo wiedziałem ze zaraz będzie drugi. Kupiłem 2ke z karta sim, mam pytanko jaka Polska karta sim będzie najlepsza do ipada?
Co do wytrzymałości to koleżanka ma ipada2 po którym jej 2 letnie dziecko skacze regularnie i nic sie jeszcze z nim nie stało, znajomy z pracy ma najnowszego macbook'a pro 13" po którym przejechał samochodem po tym jak go zapomniał załadować do bagażnika z parkingu,. Monitor padł ale wszystko dalej działa po podłączeniu do jakiegokolwiek monitora, więc o wytrzymałości produktów apple jestem przekonany.
- MichalKowalski
- Junior
- Posiadany PUG: 205 cabriolet '94 (TU3MC/Z), 205 Gentry manual '90 (XU9J1), 205 Roland Garros '90 (TU3M)
Zgadza się MacBooki i iPady wydają się być solidne. Szkoda, że są tak zamknięte - nawet dwóch baterii w podróż wziąć nie możesz...Para pisze:Ja od dawna jestem fanem Apple, nie ślepo i nie kupuje wszystkiego co promują. Ostrożnie i rozważnie wybieram to co dobre bo przecież te rzeczy tanie nie są, w pracy używam Mac pro, w domu miałem iMac'a i teraz mam macbook'a pro na którym pracuje i nie wyobrażam sobie pracować na niczym innym niż Mac OS.
Jeśli chodzi o internet w Polsce, to najtańszy jest ten w aero2 - bo darmowy. Wyni http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawie ... dowie.html wynika, że nawet powinien działać z iPadem. Oczywiście ograniczeniem jest zasięg (do sprawdzenia na stronie polsatu cyfrowego).
O innych się nie wypowiem, bo z moich 4 kart sim, których używam 3 są w Plusie, 1 właśnie w aero2.
MK
MK
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
No to widzę Para, że jesteś zagorzałym fanem Jabłuszka 
ja miałem przez chwile iPoda i w powiem szczerze zgrywanie piosenek z pc-ta działało mi na nerwy
miałem macbook'a nawet nie wiem dokładnie jakiego, ale też denerwowało mnie to, że prawie nic nie było kompatybilne
a iPhone mimo iz jestem bardzo ostrożnym użytkownikiem upadł mi raz i musiałem zmieniać szybę
dlatego wróciłem do HTC Tytn II 
ja sie wypowiadam tylko o swoich subiektywnych odczuciach
Ale jak by mi wpadł w ręce iPad chętnie bym go po testował z czystej ciekawości, ale napewno bym go nie kupił

ja miałem przez chwile iPoda i w powiem szczerze zgrywanie piosenek z pc-ta działało mi na nerwy

miałem macbook'a nawet nie wiem dokładnie jakiego, ale też denerwowało mnie to, że prawie nic nie było kompatybilne

a iPhone mimo iz jestem bardzo ostrożnym użytkownikiem upadł mi raz i musiałem zmieniać szybę

ja sie wypowiadam tylko o swoich subiektywnych odczuciach

Ale jak by mi wpadł w ręce iPad chętnie bym go po testował z czystej ciekawości, ale napewno bym go nie kupił