A ja jestem troche rozczarowanym gti-kiem. Niby książkowo powinien iśc ponad 200 a w rzeczywistości z tym cięzko, pomimo że silnik mam w stanie idealnym. Do 180 idzie jak burza a potem to już tylko noga w podłodze i nudne czekanie. W końcu udało mi się osiągnąć licznikowe 200 na 3 pasmowym odcinku krakowskiej obwodnicy, ale dlatego że lekka górka była. Nie czułem się ani troche niepewnie dopóki nie postanowiłem zahamować. Ze skrajnie prawego pasa przeleciałem na skrajny lewy:) Dobrze że odpusciłem hamulec bo bym chyba przeleciał nad barierką. Jak uda się zamontować pod maską mi16 i przede wszystkim lepsze hamulce to można będzie spróbować zawalczyć o coś wiecej. No i proste felgi by się przydały:) Ale i tak wydaje mi się że jaki by silnik nie był to dla tej kanciastej obudowy 220 to absolutny max. Podwozie z silnikiem pojedzie dalej a bude zwieje:)
No w sumie może nie, ale przy tej prędkości mogłem mieć zaburzony pogląd (szyba wygięta do środa od naporu powietrza;)) Tak nawiasem mówiąc to zanim tam zacząłem testować Vmax nigdy nie przypuszczałem że zakręty na autostradzie mogą się wydawać za ostre:). A zjeżdżając z górek mozna niewiarygodne rzeczy osiągać. Kiedyś na zakopiance mój stary pug 1.8 D z 86roku ciągnący ledwo na 3 cylindrach poszedł 180+ (zamknięty licznik)
Hehe dobre. Jeśli o zabytkach to Lada 1500S z 1978 z lekko dłubniętym silnikiem poszła 180 i pewnie byłoby więcej gdyby nie to że aparat zapłonowy w mak się rozleciał od zapewne za dużych obrotów. Autostrada zaczynała się wtedy w Tyńcu
Ory pisze:Dzieki
Czyli tak jak myslałem nic ciekawego ten safranek
Dobra wróćmy do pugów
Szybko nie pojedzie bo to kawał wielkiej fury, niepozorny z zewnątrz a w środku jest mega przepastnie zaj... wypasiony. Jeździłem takim tylko z silnikiem 2.5 5 cyl od Volvo 850 i silnika praktycznie nie słychać. A V6 jest jeszcze cichsza. A w wersji Baccara cieżko znaleźć tak ładnie i z tak dobrym materiałów samochód za tak śmieszną kasę .
Peugeot 1.1 wtrysk V-MAX 180-190 już nie pamiętam dokładnie:)
Za to mój 2 wózek Fiat Bravo 2.0 HGT V-MAX 240 (niewiem też ile było dokładnie bo licznik się zablokował a obroty szły dalej) podejrzewam ,że koło 250 było:)