Kupno NOTEBOOKA....

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.

Jakiego lapa?

FUJITSU-SIEMENS
4
15%
HP
5
19%
LENOVO/IBM
7
26%
TOSHIBA
11
41%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

na lapach w nowszych grach trzeba wylaczyc aa i jak jakas znosna karta jest to rzeczywiscie cos tam mozna pograc...

te karty wyciagaja ok 1300 w 3dmarku03 i 450 w 3dmarku05 =] jesli chodzi o mw i carbona to jesli plynnie to wedlug mnie 640x480 jesli sie da, jesli nie 800x600 i co mozliawe wylaczone =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
smug
Uzalezniony

Post autor: smug »

Raczej nikt na tym nie bedzie gral.
Rozchodzi i sie o internet,filmy,zdjecia,muzyka,word itp...
Za te pieniadze nie moglem znalesc nic takiego co by mialo niezintegrowana karte.
I mowie tutaj o wyzej wymienionych markach.
Ja mam durona 1.4,Radeona 9000pro,512ramu i MW chula....na najnizszych detalach...
Ostatnio zmieniony 10 sty śr, 2007 11:58 pm przez smug, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

To sobie odpal na integrze film w HD -zobaczysz, ze brak sprzetowego dekodera da sie we znaki...
cala seria gf 7xxx ma purevideo...

PS 3dmark to parodia benchmarka -ma sie nijak do mocy obliczeniowej
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Banita pisze:PS 3dmark to parodia benchmarka -ma sie nijak do mocy obliczeniowej
owszem, bo w karcie graficznej nie tylko o moc obliczeniowa chodzi.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

a co jeszcze (bo zabrzmialo nieco tajemniczo...)
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

kolor plytki. (czerwone lepsze)
ObrazekObrazekObrazek

krzycho

Post autor: krzycho »

IBM i tylko IBM
IBM po 10 latach wygląda dobrze a cała reszta już po 2-3 latach wygląda jak kupa złomu. Plastik najwyższej jakości, to samo klawiatura i touchpad.

Nie wspomne o zaj..... diodzie LED podswietlającej klawiature - jak jade pociągiem w nocy to innym szczeny w dół ;-)

Kolejna rzecz - MutliBay 2000. Czego tam nie mozna włożyć - np. drugą baterie i laptop zasuwa np. 8 godzin bez pradu ;-)

A jezeli ktoś raz widział oprogramowanie dołączane do IBM to wie że tego nie ma ani w Toshibie ani w Delu i HP. Zarabisty automatyczny update, zarządzanie profilami, backup systemu, i najlepsze z najlepszych zarządzanie energią. Dzięki temu mój laptop z zarąbaną baterią nadal chodzi 3 godziny przy odpowiednich ustawieniach.

Do tego dodać (w modelach Txx) tytanowe chassis dzięki czemu laptop mimo że cieniutki to jest wytrzymały i nie skrzypi jak inne laptopy.

A jezeli chodzi o nowe Toshiby to własnie jedna jest u mnie w serwisie ;-)

IBM IBM IBM IBM :D
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

r50e skrzypi =] co do reszty sie zgodze. ale cos w rodzaju multibay'a jest tez w dellu. moge wrzuci druga baterie, wymiana napedu trwa 3 sekundy, etc =]

obawiam sie ze lenovo to juz nie bedzie to samo.
ObrazekObrazekObrazek

krzycho

r50e jak wskazuje literka "e" to niestety full ekonomik i tytanu w nim niet. Ja mam R40 1.5 Centrino i jestem zadowolony. Teraz zapodałem mu dysk Hitachi 7200 obr. i przezywa teraz drugą młodość.

A co do Lenowo to niestety zauwazyłem ze zrobili przepaść pomiędzy modelami tanimi i prestizowymi. IBM wszystkie modele trzymał na odpowiednim poziomie a Lenowo juz oszczedza (zarąbali diode !!!)
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

thinklight =]

jako ortodoksyjny zwolennik txx nie przyznasz chyba racji ze seria t30 to niewypal? =]
ObrazekObrazekObrazek

krzycho

ja miłuje przede wszystkim t4x, starą 380 no i mojego r40 . T30 faktycznie były takie jakieś siakies nijakieś
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Dokładnie..diode mogliby zostawić...mały gadżet a cieszy ...u mnie go niestety nie ma... 8)7
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

Post autor: lukasss »

ja pisze właśnie z amilo pro hehe i klawisz emam na swoim miejscu;) heh jestem raczej laikiem jesli chodzi kompy ale ramu 1 twardego 80 procesor 420 ekran ten bardziej "szklany" prostok ątny i karta wifi zapłąciłem 2530 jakis miesiac temu albo 2 i jestem zadowolony z wydajności pracuje szybciej niz brata stacjonarny z procesorem 2,8 . narazie mi nic nie odpadło ani nie popękało także jestem zadowolony:)
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Solidny sprzęt to HP - jeśli miałbym teraz kupić to HP model Compaq nx7400 T2250 dlaczego: bardzo dobra matryca BrightView panoramiczna - jedyna wada dla innych - dla mnie zaleta to ciemna matryca - super na nim widać aplikacje dzięki temu, ma 1GB pamięci to jest minimum dla komfortowej pracy, ma dysk 80GB szybki i do tego nagrywarkę DVD z Lightscribem, ma wi-fi, karta graficzna zespolona - czerpiąca z pamięci kompa - ale prawda jest taka by pograć na laptopie to musisz wydać 6000 tyś - a tu za około 3700 ma sprzęcik naprawdę super , nie zestarzeje się , robi automatyczny backup danych więc spokojnie spisz

jedyne rozsądny wybór - ani IBM ani nic innego nic w tych pieniążkach Ci nie zapewni - jedynie na wyrost jest w nim procesor (dwurdzeniowy) ale warto dopłacić jedynie ASUS czy ACER może być tak doposażony w tych pieniążkach ale nie są to marki solidne - zwłaszcza jeśli chodzi o serwis - tyle - dopłać i weż HP

ma naprawdę wszystko - kupisz w Karen Notebook

Dodano po 2 minutach:

Toshiba i IBM te sa ok ale nie maja teraz nic do zaoferowania
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
smug
Uzalezniony

Post autor: smug »

Ehh..........
Ponoc notebooki maja znacznie staniec.
Wiec jeszcze zaczekam.Ale HP absolutnie mnie nie przekonuje.One sie wyginaja jak by byly z gumy.Mozliwe ze serwis i tym podobne zeczy maja ok ale nie chodzi o to by komp lezakowal czekajac az ktos go naprawi :P .Wydaje mi sie ze kazdy ma troszke racji w tym co mowi.Doszedlem do wniosku ze "marka" jest droga i czasami niestety zawodna.Natomiast Acery i reszta to kompy na ktorych sie nie traci,(mozna jedynie zyskac trafiajac na forta),a jesli juz to sa to mniejsze pieniadze.
A co za tym idzie (chyba pisze bez wiekszego sensu 8)7 )poczekam i zobacze co bedzie :P .Ale i tak trzema markami liczacymi w mojeje zakutej pale 8)7 sa:
1.TOSHIBA
2.IBM
3.ASUS

Dzieki za pomoc.

(Generalnie juz mialem w rekach tego lenovo ale niestety(a moze stety)wynikly pewne powiklania w Karen Notebook i przyjechalel lekko poddenerwowany z pustymi rekoma.)
Pozdrawiam i dzieki :W
ODPOWIEDZ