Bezsensowna dyskusja o wiedzy moderatora i psich karmach

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
Numer Gadu-gadu: 1295187
Kontakt:

Re: Bezsensowna dyskusja o wiedzy moderatora i psich karmach

Post autor: MiceK »

Komentarze, które zacytowałeś z mojej i Orfiego wypowiedzi, są nie na miejscu, ale Wasze (mówię ogółem, nie wyszczególniając nikogo) są jak najbardziej w porządku ? Język na wodzy mamy trzymać tylko my, podczas, gdy "normalni" użytkownicy mogą pisać co im się żywnie podoba ?

Florku, co do Twojego problemu w kwestii "forum a poprawność języka" - znowu muszę powtarzać, że nie da się czytać wypowiedzi, które nie mają "rąk i nóg" ? Mnie to na przykład bardzo przeszkadza i czasami mam problemy ze zrozumieniem niektórych postów. Zdarza się, że źle postawiony przecinek potrafi zmienić sens wypowiedzi. Poza tym chyba każde z Was chodziło do szkoły i umie pisać polskie znaki ? Rozumiem, że ktoś pisze z telefonu, bo nie siedzi przy kompie...OK, wygodniej się pisze bez ogonków. Za to na normalnej pecetowej/laptopowej klawiaturze idzie to tak samo szybko, zarówno z ALTem, czy też bez.
Forum to nie jest Gadu-Gadu, czy SMS... Tutaj więcej ludzi czyta wiadomości i chyba warto zadbać, aby każdy zrozumiał o co nam chodziło. Czy to naprawdę takie trudne ?

...a teraz do cejota - wydaje mi się, że nie ja, a Ty zachowałeś się trochę nietaktownie w stosunku do mnie. Zadałem pytanie, które Ty skwitowałeś brakiem mojej wiedzy, tego, że jestem moderatorem i pasjonatem. To, że jestem posiadaczem 205 nie ZMUSZA mnie to posiadania informacji na temat wszystkiego co jest związane z naszym modelem. Baaa, na forum mogę siedzieć tylko "po prostu", poczytać, a niekoniecznie się udzielając.
Ciężko było podać - wystarczy - jedną zasadniczą różnicę między Mi16, a Mi16 od Gutmanna ? Albo chociaż linka (od razu, a nie po 2 - 3 postach, jak to miało miejsce) do konkretnych informacji ? Zapytałem tutaj, nie szukając gdzieś indziej, mając nadzieję, że ktoś wytłumaczy mi to po swojemu, bez zbędnego zapętlania i czytania, Bóg wie jak długich, artykułów.
parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/
taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/
Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: krzyska »

Atmosfera to sie popsuła od czasu sprawy Moraleza. Osobiście, mimo ciętego stylu wypowiedzi Moraleza w postach, nie zgadzam się z banem dla niego. Kto jeszcze tak uważa???

Co do reszty, to zgadzam sie ze stwierdzeniem, że nie trzeba mieć wiedzy absolutnej o 205-tce i wystarczy nieraz wpisać jedno zdanie aby odpowiedzieć na postawione pytanie. Chyba, że łatwiej kogoś zbyc i odesłać do wujka Google. Ale to jeszcze jeden problem na tym forum - pozorna anonimowość w internecie.
GTI_Efekt Masy Obrazek
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

babelo pisze:może to jakieś przesilenie wiosenne,
Miauuuu... :mrgreen:
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

Orfister pisze:A najdziwniejsze jest to, ze im się chce wchodzić na forum tylko dlatego by popluć jadem :roll:
Trochę smutno mi, że jedynie tak na to patrzysz. :roll: Ja mam trochę głębsze przemyślenia.

Zwróćcie uwagę na to, że moderator jak mu się coś nie podoba może edytować czyjegoś posta, może go usunąć, przenieść temat, dać ostrzeżenie za niezgodność z regulaminem. Zwykły użytkownik może jedynie wyrażać swoje niezadowolenie. Ludzie robią to za pomocą różnych słów, bo mają różne usposobienie. Dlatego myślę, że warto przyjrzeć się szczególnie temu co chcą przekazać, a nie jakich słów i stylu używają.
Panowie moderatorzy, skoro używacie ogólników to ja też powiem ogólnikowo. Nie jesteście bez winy, a to wy powinniście świecić przykładem i być wzorem dla zwykłych użytkowników.

Micek, jeśli mówimy o taktownym zachowaniu to nakazywałoby ono napisanie przez Ciebie PW z prośbą o wyjaśnienia w tej sprawie.
Bycie posiadaczem 205 do niczego Cię nie zmusza, nawet do zaglądania na forum. Jednak skoro zostałeś moderatorem to już pewnych zasad powinieneś się trzymać. W takiej sytuacji chwalenie się, że możesz po prostu czytać i się nie udzielać nie jest raczej niczym pozytywnym.
cejot pisze:
MiceK pisze:Czym się różni ten Mi16 Gutmanna od "zwykłego" ?
Wersja light: Na przykład ma fajniejszy napis. ;)
Tu masz jedną prostą odpowiedź. Napis Gutmann sam w sobie jest zapowiedzią czegoś nietuzinkowego. Szczegóły techniczne? W dziale technicznym.
Tak na przykład zrobił Marin, który zaciekawiony plastikowym kolektorem w GTI napisał posta: http://www.forum.peugeot205.pl/viewtopi ... 16#p246616

Jeśli mogę Ci jeszcze coś wytłumaczyć i jakoś pomóc to pisz śmiało. :)

krzyska pisze:Atmosfera to sie popsuła od czasu sprawy Moraleza. Osobiście, mimo ciętego stylu wypowiedzi Moraleza w postach, nie zgadzam się z banem dla niego. Kto jeszcze tak uważa???
Była ankieta dotycząca z pytaniem w stylu "czy byłeś zadowolony z moraleza jako moderatora?". Zdecydowana większość wyraziła poparcie dla moraleza. Ankieta została usunięta przez moderację.
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Awatar użytkownika
Stopx
Uzalezniony
Posiadany PUG: Gejtry

Post autor: Stopx »

Mam wrazenie, ze ten temat i temat "Witamy nowych moderatorow" jest o tym samym.....
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

stopx pisze:Mam wrazenie, ze ten temat i temat "Witamy nowych moderatorow" jest o tym samym.....
w wyżej wspomnianym temacie nie wklejałem przesłania Gracjana

więc obecny temat to już nowa jakość :)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Macie racje, ta dyskusja jest bezsensowna :W
Zablokowany