Komentarze, które zacytowałeś z mojej i Orfiego wypowiedzi, są nie na miejscu, ale Wasze (mówię ogółem, nie wyszczególniając nikogo) są jak najbardziej w porządku ? Język na wodzy mamy trzymać tylko my, podczas, gdy "normalni" użytkownicy mogą pisać co im się żywnie podoba ?
Florku, co do Twojego problemu w kwestii "forum a poprawność języka" - znowu muszę powtarzać, że nie da się czytać wypowiedzi, które nie mają "rąk i nóg" ? Mnie to na przykład bardzo przeszkadza i czasami mam problemy ze zrozumieniem niektórych postów. Zdarza się, że źle postawiony przecinek potrafi zmienić sens wypowiedzi. Poza tym chyba każde z Was chodziło do szkoły i umie pisać polskie znaki ? Rozumiem, że ktoś pisze z telefonu, bo nie siedzi przy kompie...OK, wygodniej się pisze bez ogonków. Za to na normalnej pecetowej/laptopowej klawiaturze idzie to tak samo szybko, zarówno z ALTem, czy też bez.
Forum to nie jest Gadu-Gadu, czy SMS... Tutaj więcej ludzi czyta wiadomości i chyba warto zadbać, aby każdy zrozumiał o co nam chodziło. Czy to naprawdę takie trudne ?
...a teraz do cejota - wydaje mi się, że nie ja, a Ty zachowałeś się trochę nietaktownie w stosunku do mnie. Zadałem pytanie, które Ty skwitowałeś brakiem mojej wiedzy, tego, że jestem moderatorem i pasjonatem. To, że jestem posiadaczem 205 nie ZMUSZA mnie to posiadania informacji na temat wszystkiego co jest związane z naszym modelem. Baaa, na forum mogę siedzieć tylko "po prostu", poczytać, a niekoniecznie się udzielając.
Ciężko było podać - wystarczy - jedną zasadniczą różnicę między Mi16, a Mi16 od Gutmanna ? Albo chociaż linka (od razu, a nie po 2 - 3 postach, jak to miało miejsce) do konkretnych informacji ? Zapytałem tutaj, nie szukając gdzieś indziej, mając nadzieję, że ktoś wytłumaczy mi to po swojemu, bez zbędnego zapętlania i czytania, Bóg wie jak długich, artykułów.
Bezsensowna dyskusja o wiedzy moderatora i psich karmach
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Bezsensowna dyskusja o wiedzy moderatora i psich karmach
Atmosfera to sie popsuła od czasu sprawy Moraleza. Osobiście, mimo ciętego stylu wypowiedzi Moraleza w postach, nie zgadzam się z banem dla niego. Kto jeszcze tak uważa???
Co do reszty, to zgadzam sie ze stwierdzeniem, że nie trzeba mieć wiedzy absolutnej o 205-tce i wystarczy nieraz wpisać jedno zdanie aby odpowiedzieć na postawione pytanie. Chyba, że łatwiej kogoś zbyc i odesłać do wujka Google. Ale to jeszcze jeden problem na tym forum - pozorna anonimowość w internecie.
Co do reszty, to zgadzam sie ze stwierdzeniem, że nie trzeba mieć wiedzy absolutnej o 205-tce i wystarczy nieraz wpisać jedno zdanie aby odpowiedzieć na postawione pytanie. Chyba, że łatwiej kogoś zbyc i odesłać do wujka Google. Ale to jeszcze jeden problem na tym forum - pozorna anonimowość w internecie.
GTI_Efekt Masy 
Miauuuu...babelo pisze:może to jakieś przesilenie wiosenne,

- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Trochę smutno mi, że jedynie tak na to patrzysz.Orfister pisze:A najdziwniejsze jest to, ze im się chce wchodzić na forum tylko dlatego by popluć jadem

Zwróćcie uwagę na to, że moderator jak mu się coś nie podoba może edytować czyjegoś posta, może go usunąć, przenieść temat, dać ostrzeżenie za niezgodność z regulaminem. Zwykły użytkownik może jedynie wyrażać swoje niezadowolenie. Ludzie robią to za pomocą różnych słów, bo mają różne usposobienie. Dlatego myślę, że warto przyjrzeć się szczególnie temu co chcą przekazać, a nie jakich słów i stylu używają.
Panowie moderatorzy, skoro używacie ogólników to ja też powiem ogólnikowo. Nie jesteście bez winy, a to wy powinniście świecić przykładem i być wzorem dla zwykłych użytkowników.
Micek, jeśli mówimy o taktownym zachowaniu to nakazywałoby ono napisanie przez Ciebie PW z prośbą o wyjaśnienia w tej sprawie.
Bycie posiadaczem 205 do niczego Cię nie zmusza, nawet do zaglądania na forum. Jednak skoro zostałeś moderatorem to już pewnych zasad powinieneś się trzymać. W takiej sytuacji chwalenie się, że możesz po prostu czytać i się nie udzielać nie jest raczej niczym pozytywnym.
Tu masz jedną prostą odpowiedź. Napis Gutmann sam w sobie jest zapowiedzią czegoś nietuzinkowego. Szczegóły techniczne? W dziale technicznym.cejot pisze:Wersja light: Na przykład ma fajniejszy napis.MiceK pisze:Czym się różni ten Mi16 Gutmanna od "zwykłego" ?
Tak na przykład zrobił Marin, który zaciekawiony plastikowym kolektorem w GTI napisał posta: http://www.forum.peugeot205.pl/viewtopi ... 16#p246616
Jeśli mogę Ci jeszcze coś wytłumaczyć i jakoś pomóc to pisz śmiało.

Była ankieta dotycząca z pytaniem w stylu "czy byłeś zadowolony z moraleza jako moderatora?". Zdecydowana większość wyraziła poparcie dla moraleza. Ankieta została usunięta przez moderację.krzyska pisze:Atmosfera to sie popsuła od czasu sprawy Moraleza. Osobiście, mimo ciętego stylu wypowiedzi Moraleza w postach, nie zgadzam się z banem dla niego. Kto jeszcze tak uważa???
- Stopx
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Gejtry
Mam wrazenie, ze ten temat i temat "Witamy nowych moderatorow" jest o tym samym.....
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
w wyżej wspomnianym temacie nie wklejałem przesłania Gracjanastopx pisze:Mam wrazenie, ze ten temat i temat "Witamy nowych moderatorow" jest o tym samym.....
więc obecny temat to już nowa jakość

http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Macie racje, ta dyskusja jest bezsensowna