Oleje na Allegro ??
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Oleje na Allegro ??
dokładnie, poza paplaniną jest sporo ciekawych info. właśnie stamtąd dowiedziałem się dlaczego oleje castrol w XX wieku były świetnymi syntetycznymi olejami a gdzieś na przełomie wieków stały się mineralnymi syntetykami. Od tamtej pory chyba tylko TWS był naprawdę syntetyczny na estrach ale aktualnie tez już chyba nie jest. W latach 95-98 latałem na Castrolu RS i był mega z.......sty ale w którymś momencie jak polski importer zmienił się z ul Królowej Marysieńki na ul Puławską to olej stał się rzadszy i stracił swój specyficzny zapach.
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
- golas9
- Junior
- Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Oleje na Allegro ??
przy okazji - trzy lata wstecz kupiłem 5 litrowego castrola 10w/40 z allegro (niby niemiecki) oraz 4 litrową bańkę z Polski w jakimś hipermarkecie. Do Mercewicza wchodziło coś ok. 7-8 litrów o ile dobrze pamiętam. Gdy wymieniałem olej okazało się, że "niemiecki" castrol jest ciemniejszy i bardziej gęsty. Różnica była bez problemu zauważalna. Mimo, że nazwa i oznaczenia na opakowaniu były takie same.
Od tamtego czasu dałem sobie spokój z olejami z allegro.
Od tamtego czasu dałem sobie spokój z olejami z allegro.