Ople to słabe auta

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Re: Ople to słabe auta

Post autor: Marin205 »

TymczaS pisze:Dlatego chce się dowiedzieć dlaczego uważacie Pugi za dobre samochody :) ......
205tki mają to coś
TymczaS pisze:...... Dla mnie liczy się bezawryjnośc i małe spalanie, ......
dla mnie też dlatego 205 to hobby
TymczaS pisze:....A mój Pug nie ma ani jednego ani drugiego...niestety..........)
kup sobie Hondę z salonu

[quote="TymczaS"............Fakt dla mnie Astra też jest bezpłciowa, i nijaka. A Pug ma charakter charakter ale co z tego jak mój charakterny samochodzik stoi w garażu od dwóch miesięcy i się kurzy :)[/quote] - bo 205tkę trzeba kochać
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
Numer Gadu-gadu: 1295187
Kontakt:

Post autor: MiceK »

A ja powiem tak - wolę mieć 205, które może i jest awaryjne, ale sprawia cholernie olbrzymią radochę z jazdy niż emerycką Astrę, którą byle auto wciągnie nosem...bo liczy się przede wszystkim przyjemność z jazdy.
parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/
taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/
Awatar użytkownika
TymczaS
Uzalezniony
Posiadany PUG: lepiej nie wiedzieć :P
Numer Gadu-gadu: 3402152

Post autor: TymczaS »

każdy jest inny... :D:)
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

grzesiek309 pisze:
Marin205 pisze:jak tu kochać ople jak w każdym plastiki badziewne
Akurat tu się nie zgodzę. Mamy w rodzinie omegę A i B i w obydwu wnętrze jest bardzo dobrej jakości. ......

OMEGA to :) wyższa półka OPLA :)

grzesiek309 pisze:.......Często mam okazję posiedzieć w samochodach w aso opla i nie stwierdziłbym, że plastiki mają słabe.....
to zależy.... ale prawda że Yugo i Moskwicze to Opel biję w kategorii plastików, z tej perspektywy są luksusowe

moja mama długi czas była dyrektorem finansowym w Euromarkecie - takie ASO Opla w Krakowie i tez się nasiedziałem w oplach

porównaj plastiki opla do jakiegokolwiek auta z japonii :)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Kontakt:

Dobra, skończmy już dyskusję, która nigdzie nie prowadzi. Każdy teraz chce udowodnić, że ma rację. Jednym Ople się podobają, drugim nie...i niech tak zostanie. W ogóle wydaje mi się, że ten temat jest bez sensu, dlatego jeżeli Orfi (tudzież reszta) mnie poprze, jestem za tym, żeby go zamknąć.
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Z Opli, to ja bardzo chętnie bym jeździł Omegą, albo Senatorem. Nie rozumiem, nie lubię i w ogóle jestem przeciwnikiem napędu na tył (tak...zlinczujcie mnie...za każdym razem jak jadę samochodem z takim napędem, to czuje zero przyjemności z jazdy...), ale jakoś ich design (lata 80 pełną gębą, a Omega B FL jest nawet ładna) mi się podoba na tyle, że mógłbym mieć taki czołg pod domem ;) Ew. Opel Rekord z tym dziwacznym garbem na masce.
Do tego jeszcze Lotus Omega,Opel Insignia i do tego Kadetty B i C.
Reszta Opli...hm...nie widzę w nich nic ciekawego. Jedno wiem - rdzewieją porównywalnie z Fordami, czyli pod tym względem jest tragedia. Co do innych spraw, to nie mam pojęcia. Nie znam się, nie jeździłem żadnym. Kuzyn ojca miał Kadetta komhi i jedynie ładował kasę w benzynę (a raczej ropę) i olej (porównywalne ilości co ropy), a nakręcił z milion km. Samochód straszył małe dzieci i co bardziej wrażliwe kobiety, ale jeździł.
TymczaS pisze:Dlatego chce się dowiedzieć dlaczego uważacie Pugi za dobre samochody :) ......
Bo w mojego od kupna przez dwa lata nie wydałem na części więcej niż 100zł (guma na przegubie, o której wiedziałem w dniu kupna). Później jakieś 2500zł łącznie na części i przejeździła Indiana ze mną 30-40kkm i tylko raz zawiodła, jak ze starości i wilgoci rozpadła się kostka elektryczna pod maską i raz jak urwało mi sworzeń wahacza (i tutaj ponad połowa z tej wcześniej wymienionej kwoty poszła, w tym 700zł za lawetę...do teraz to pamiętam i umieram z nerwów)...
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Post autor: Wojtek »

Micek, jakie zamykać?! Pierwszy od nie pamiętam kiedy temat, w którym w kilka minut zapełniły się trzy strony. Poza tym jest związany z tematem, który tu jest od 6 lat więc nie przesadzajmy z tym zamykaniem. Nikt się z nikim nie kłóci, jest fajna rozmowa więc nic nie zamykajcie. Inaczej to forum umrze jak się będzie trzymać tego OT ( które wg mnie w pewnym sensie zabija każde forum ).

pzdr

P.S o mały włos zamiast puga jeździłbym tym:

Opel Kadett D z 1982 r w rzadkiej wersji z klapą otwieraną bez szyby:

Obrazek

Ponadto do 1997 roku rodzice byli właścicielami Kadetta C z 1978 roku z silnikiem 1.2 :)
Ostatnio zmieniony 10 maja wt, 2011 10:53 pm przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Nie zamykamy, mi też się podoba. Coś się o Oplach może dowiem ;) Jakieś rajdowe sukcesy ???
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
2mouse
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: 2mouse »

Para pisze:Jakieś rajdowe sukcesy ???
Manta 400 czyli B grupa. Potem lokalne 4 i 5 miejsca Astrą GSI, która jest chyba jedynym ciekawym przedstawicielem gatunku... Zdaje się że mamy forumowego speca od Mant?...
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator

Manta też fajna, ale u Niemców wyśmiewana tak jak Golf u nas :P
Kiedyś projektanci chcieli wprowadzić wersję Manty tak wąską, że można by zastosować dwa zimne łokcie, ale z pomysłu szybko zrezygnowano, gdy okazało się, że na tylnej szybie nie zmieści się naklejka Pioneer ani Blaupunkt.
Obrazek
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Aaa faktycznie, zapomniałem o Astrze GSI :) Wojtek, fajny Kadet, takie też wychodziły w wersji GSI
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
2mouse
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: 2mouse »

DJPreZes pisze:Manta też fajna, ale u Niemców wyśmiewana tak jak Golf u nas
Całkowicie niezasłużenie. Oto jak się powozi Mantą:

Na filmie Ari Vatanen, zanim przesiadł się do jedynie słusznego samochodu rajdowego
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Kontakt:

Takiego Kadzia i u mnie stary miał...białego :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Post autor: Wojtek »

Para pisze:Nie zamykamy, mi też się podoba. Coś się o Oplach może dowiem ;) Jakieś rajdowe sukcesy ???

auto mojej babci, jeździła nim 15 lat, sprowadzony z Holandii. Babcia co 4 lata robiła generalny remont nadwozia, ostatni zakończył się zmianą koloru z brązowego na granatowy z gamy Opla. Niestety auto było stuknięte z przodu po spotkaniu z sarną i dwa razy walnięte z tyłu ( dwa razy w taki sam sposób - babcia stała na światłach i ktoś nie wyhamował ) . Sprzedany za śmieszne pieniądze do Dąbrowy Górniczej i znalazłem go ostatnio na forum naglebie.pl :|
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator

Wiem, że niezasłużenie. Tak samo jak Calibra wcale taka brzydka nie jest póki jej jakiś nawiedzony fan tuningu nie dotknie...
Obrazek
ODPOWIEDZ