KONTO E-BAY.PL.....o co kaman?

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
arti
Junior
Numer Gadu-gadu: 8196186
Login tlen: kapela_avanti

KONTO E-BAY.PL.....o co kaman?

Post autor: arti »

Założyłem konto na e-bay.pl
Udało mi się zalicytować w jednej aukcji i na razie jestem "na wierzchu". Po jakimś czasie chciałem podwyżzyć kwotę jaką chcę dać za przedmiot i wywaliło mi po szwabsku jakiś komunikat, z którego wydukałem, że ebay telefonicznie potwierdzi ważnosć konta czy cuś takiego....i teraz pytanie: jak i w jakim formacie powinien być wpisany "podstawowy numer tel." aby oni mogli się do mnie dodzwonić? Dodam że jako numer wpisałem komórkę i w pierwszym okienku do wpisania numeru dałem 606 zgonie z moim numerem...potem pomyślałem że może należy wpisać "+48" ale wtedy reszta numeru nie mieści się w drugim okienku do podania numeru...
teraz nie wiem całkiem jak to ma być, a więc i nie mogę cały czas podwyższyć swojej kwoty w aukcji...czy ktoś z kolegów kuma o czym mówie i potrafi mi to łopatologicznie wyklarować? 8)7
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Re: KONTO E-BAY.PL.....o co kaman?

Post autor: Jarmarek »

Przy rejestracji podałeś że jesteś z polski - jeżeli nie ma miejsca na wpisanie kodu tel. kraju oznacza to że system ma automatycznie przypisane do danego kraju kody - w naszym wypadku +48

Nie pamiętam już jak to było na ebay.pl - zazwyczaj takie telefoniczne potwierdzenia odbywają się poprzez automat. Dostajesz literki i cyferki które musisz gdzieś przepisać.
Awatar użytkownika
arti
Junior

no to tym bardziej nie wiem w czy rzecz...wpisałem swój istniejący nr komórki a oni odmawiają potwierdzenia bo "nicht cośtam..."
chyba jakiegoś tłumacza poproszę...nakładka niby po polsku, ale tylko do pewnego poziomu - komunikaty o których mówie są w uroczym języku Wertera i Gethego :(
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Taka mala ciekawostka, niewiem czy to jeszcze dziala na ebay ale kiedys tak bylo ze jak zalozylo sie konto z Polski to nie moznabylo licytowac na zagranicznych stronach ebay. Trzeba bylo potwierdzic nowy adres (zagraniczny) i wtedy heja.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

kurcze ja mam konto, koło 30 przedmiotów kupiłem z zagranicy ale nie miałem nigdy takiego problemu..
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
arti
Junior

panowie, temat sie wyjasnił sam...

prawdopodobnie całkowite zakończenie procedur rejestracyjnych w siedzibie ebaja trwa koło 24 godzin...dziś dostałem majla, ze konto jest w pełni aktywne i rzeczywiście mogłem już bez przeszkód zrobić to podbicie oferty, którego wczoraj nijak się nie dało...

dzięki za uwagę, temat do zamknięcia
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

:)
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!