dziwne zdarzenie przed moją klatką
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
dziwne zdarzenie przed moją klatką
a wiec, dzisij wieczorem wraałem od znajomych i moja sąsiadka miała niemiłe zdarzenie. wszystko rozegrało sie na drodze wewnętrznej pośród bloków. Auto sąsiadki stało w połowie na drodze (która jest drogą wew. spółdzielni mieszkaniowej) oraz połąwą na jakby trawniku. Tóż za autem był zakręt 90st. i jakis (uzył bym tu cenzuralnego słowa) Pan stwierdział ze nie wyrobi tego zakretu bo auto sąsiadki mu zawęża droge i otarł sie o zaparkowne ów Auto. (gdzie normalnie miesci sie tam nawet smieciarka) Wezwał policje i wine poniosła włascicielka auta kótre bylo zaparkowane ;/ sytuacja mnie strasznie wkurzyła, poniewaz jezdrzą po polkich drogach deb... kótrzy nawet nie potrafią sobie poradzic w troche trudniekjszych sytuacjach a do tego są na tyle bezczelni zeby wzywac policje...... co sądzicie o tym? czy dostała mandat załużenie???
pozdrawiam!
pozdrawiam!
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: dziwne zdarzenie przed moją klatką
pewnie podciagneli to pod postoj na skrzyzowaniu. Nie pamietam tylko czy policja juz moze rozstrzygac na drogach niepublicznych, czy dopiero bedzie mogla.
- Dervozavilus
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
A nie jest tak, że na auto nie można najechać nawet jak stanie na środku drogi??? Wtedy mandat oczywiście za parkowanie w niedozwolonym miejscu, ale i mandat, za spowodowanie "zdarzenia drogowego".
Policja może rozstrzygać o winie na drogach niepublicznych i wlepiać mandaty, ale nie ma za to punktów. Tak było, jak mnie koleś stuknął cofając na drodze wewnętrznej.
Jeżeli jest tak, jak pisze Grzechu, to chyba kupię sobie zdezelowanego malucha i będę rozpierniczał auta u mnie pod domem - stają tam tacy popaprańcy, że już kilka razy musiałem na około podjeżdżać do domu.
Policja może rozstrzygać o winie na drogach niepublicznych i wlepiać mandaty, ale nie ma za to punktów. Tak było, jak mnie koleś stuknął cofając na drodze wewnętrznej.
Jeżeli jest tak, jak pisze Grzechu, to chyba kupię sobie zdezelowanego malucha i będę rozpierniczał auta u mnie pod domem - stają tam tacy popaprańcy, że już kilka razy musiałem na około podjeżdżać do domu.
- Zuza
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS i 205 GTI
- Numer Gadu-gadu: 4656949
Niestety też mieliśmy takie zdarzenie w tamtą zimę.
Tylko w nas wjechała śmieciarka
My wezwaliśmy policje , i dowiedzieliśmy się że to nasza wina bo auto stało tak że uniemożliwiało wjazd.
No i Pan policjant powiedział że albo się nie widzieliśmy i po sprawie albo się widzieliśmy i dostajemy mandat za złe parkowanie i dochodzimy w sądzie że wina była śmieciarki.
Tylko w nas wjechała śmieciarka

My wezwaliśmy policje , i dowiedzieliśmy się że to nasza wina bo auto stało tak że uniemożliwiało wjazd.
No i Pan policjant powiedział że albo się nie widzieliśmy i po sprawie albo się widzieliśmy i dostajemy mandat za złe parkowanie i dochodzimy w sądzie że wina była śmieciarki.
- Dervozavilus
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
- Kontakt:
- Krzysiek511
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 Green
Ja jestem wielkim fanem wszelkich programów typu: Drogówka,Uwaga Pirat i Przypadek Wypadek. Z tego co pamiętam w drogówce był taki przypadek gościu źle zaparkował i inny delikwent próbował wjechać i go zarysował. Rozstrzygnięcie było takie, że wina była tego co zarysował. Dodatkowo policjant motywował to tym, że nawet jeśli ktoś źle zaparkuje to nie powód żeby się pchać i mu auto porysować a jeśli nie wiedział czy się zmieści mógł sobie wziąć 3 osobę. Czyli wszystko zależy od człowieka. A u nas jak się śmieciarka nie mieści to stoją i trąbią aż ktoś nie wyjdzie. albo poprostu biegną po kosze i sobie pchają do auta. Ciekawy jestem co by było gdyby sąsiadka jechała z przeciwka i nie mogli by się minąć pewnie wina byłaby gostka bo ona przecież zjechała aż na trawnik i się zatrzymała.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Tylko ze obok pana policjanta stala kamera i na pewno sie bardzo staral zeby byc przepisowy 

- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
rozstrzygniecie na korzysc rysujacego byloby mocno nie poprawne medialnie 

- grzechuuu205
- Maniak
wiec widzę ze mamy podobne zdanie, najgorsze jest to ze po spasaniu tego kolesia policja go pusciła (????) a włascicielke zaparkowanego auta dalej spisywali...
jakos moje szczątkowe zaufanie w "Pana władze" u mnie znika...
jakos moje szczątkowe zaufanie w "Pana władze" u mnie znika...
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
grzechuuu205 pisze: jakos moje szczątkowe zaufanie w "Pana władze" u mnie znika...

- dominik19866
- Junior
- Posiadany PUG: RG cabrio + RG
- Numer Gadu-gadu: 6499027
moje juz dawno zniknęło jak tylko dostałem mandat za to że "pękła mi półoś" (400zł) od tamtej pory uprzykrzam im życie gdy tylko sie da co do sprawy wyczaił bym jego auto i zrobił rewanż mścić sie to świństwo ale czasem trzeba zrobić wyjątek
- grzechuuu205
- Maniak
ja mam (miałem) szczętne bo jak widze kiboli czy jakis innych "debili" to wole juz zeby niebiescy ich lali......
poprostu lubie spokój i sprawiedliwość , kótra jednak nawet juz u niebieskich zanika.....
poprostu lubie spokój i sprawiedliwość , kótra jednak nawet juz u niebieskich zanika.....
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Nie myl pojec miedzy "kibolami" a debilami 

- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
kibol najczesciej = debil