Czy ktoś spał już w swojej 205 ?? :)

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
trekpio88
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
Numer Gadu-gadu: 4204075

Czy ktoś spał już w swojej 205 ?? :)

Post autor: trekpio88 »

Hmm. Czy ktoś z was opanował już najwygodniejszą pozycję spania?? :D 8)7 Proszę podzielić się doświadczeniami :)
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D

Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)

FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654

VW Obrazek GOLF
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Re: Czy ktoś spał już w swojej 205 ?? :)

Post autor: Marin205 »

spaniem bym tego nie nazwał ale tak. Najbardziej żenujące jest kręceniem kółkiem od fotela - trochę to trwa. W hondzie jest wajcha. robisz cyk i fotel leży - i możną z zaskoczenia.

Plusem Cabrio zwłaszcza w lecie jest możliwość odsłonięcia dachu - dzięki temu jest więcej miejsca a w zwykłym no cóż - mogą się zrobić wgięcia na zewnątrz. :)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Ja kiedys spalem 4h jak jechalem na wycieczke do Rumunii, przy granicy Rumunsko-Wegierskiej. Nie polecam.Zwlaszcza w 3 osoby. Nie pamietam zeby kiedys mi sie tak niewygodnie spalo gdziekolwiek:) Przy nastepnych wyjazdach, w Slowenii czy we Wloszech kladlem juz karimate kolo auta i spalem na niej. Wolalem zmarznac niz zeby mnie pogielo na maksa na tych fotelach.
Za to na Bieszczadzkim tripie Agnieszka spala u siebie w 205 czesciowo na zlozonych tylnich fotelach a czesciowo w bagazniku. Z tego co mowila to bylo bardzo wygodnie.
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

a o takie spanie chodziło.... no takie to nie
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Beda
Nowicjusz
Posiadany PUG: 405 Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Beda »

Kiedyś na wypadzie w inne miasto spaliśmy we dwójke w maluchu.
Komfortowo nie było, ale w porównaniu, to 205 wypada jak limuzyna :)
Wyszło tylko 400 sztuk :) Peugeot 405 Raland Garros
A oto jedna z tych 400 :) Peugeot 405 RG by Beda
Awatar użytkownika
Małysz
Uzalezniony
Posiadany PUG: 307 2.0 90HDI; dawniej 205 GT 1.6 i 1.8D
Numer Gadu-gadu: 4121955
Login tlen: adamdrozdzu
Kontakt:

Post autor: Małysz »

Mnie się zdarzyło raz spać z tyłu całą noc we dwie osoby. Powiem - całkiem wygodnie. Siedzenia przednie max do przodu,oparcia na prosto,złożona tylna kanapa, do tego koc i pościel -i jest wygodnie i elegancko :)
Przy moim wzroście (171cm) troszeczkę zahaczałem o tylną klapę, ale wystarczy się położyć bardziej po przekątnej i jest git.
Podsumowując: osoby o niewielkim wzroście mogą wygodnie się wyspać w 205tce.
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Fotel do tylu na maksa, rozlozyc oparcie i calkiem niezle mozna sie wyspac, pare razy sprawdzalem.
Zdecydowanie lepiej ma pasazer, bo po stronie kierowcy zahacza sie o pedaly.
Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: kubas »

Ja osobiście nie spałem ale przypomniała mi się pewna sytuacja.
Rok 2009, maj, trackday tor lublin. Dżon Młody Papież wraz z kumplem przyjechali dzień wcześniej i chcieli się gdzieś kimnąć w lublinie oczywiście w nocy nigdzie nie znaleźli miejsca... Dżon spał w 205 gti które miało we wnętrzu tylko jeden fotel do tego kubełkowy więc w nim nie dało się spać a po za tym miał komplet 4 kół speedline z 1,9 gti rozłożone po podłodze... No i spał na tych kołach. Kolega był deltą w która oprócz kubła posiadała rozkładany fotel więc na nim się kimną. Rano jak zajechaliśmy na tor to chłopaki trochę powykrzywiani chodzili 8)7 :mrgreen:
Awatar użytkownika
Altowiolistka
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 1.9D forever

Post autor: Altowiolistka »

ja spałam z Kamilem... na majówce nad morzem...daje rade spac, przednie fotele max do przodu i opuszczone na przod, tylna kanape rozklada sie, problemem jest nierownosc, wiec trzeba poupychac kocami i jakimis klamotami...i jest ok:)..zawsze mozna sobie tylne szybki odchylic..elegancja francja :D :)

aaaa.... jeszcze najlepsza opcje wymyslil Haku z Agnes4-ever. Spali w aucie ale... wszystko rozlozone jak u nas, tylko na tyl wrzucili materac dmuchany:) meeeega. tylko ze wykonalne przy zwyklych budach, nie za bardzo cabrio, no i jakiekolwiek klamoty nie maja za bardzo miesca.... do tego poduszeczki kocyki i lepiej niz w domku w łóżku:)
Marin205 pisze:a o takie spanie chodziło.... no takie to nie
8)7 :P
Ostatnio zmieniony 14 sty czw, 2010 8:05 pm przez Altowiolistka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Marin205 pisze:a o takie spanie chodziło.... no takie to nie
Marin ty odkad wyprowadziles sie na prowincje to tylko jedno Ci w glowie;) Nie liczac tematu o kosciele 205 ( w ktorym nota bede obiecywales chyba dziewice dla kazdego;) ) to albo skojarzenia masz jednoznaczne albo zakladasz tematy np o cyckach w teledyskach:) Widac ze poklady energii masz niewyczerpalne - wypada tylko ta energie skierowac w kierunku 205 ktora chyba dalej stoi jak stala, co? hehe
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Fox pisze:- wypada tylko ta energie skierowac w kierunku 205 ktora chyba dalej stoi jak stala, co? hehe
Co może się skończyć czymś bardzo złym i chyba nawet nie chce sobie tego wyobrażać :mrgreen:
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Post autor: minta »

Opanowałam spanie i "spanie" w obu wersjach nadwozia haha.

Cabrio baaaaardzo wygodne szczególnie ze złożonym dachem i mówię to jako KOBIETA. :mrgreen: 8)7 :oops: nie ma przynajmniej guza na głowie.

Pamiętam że w greenie też zdarzało mi się kilka razy zdrzemnąć.

Parę lat temu byłam z moim mężulkiem nad morzem... Spotkaliśmy się z Prezesem w Gdyni... Wieczorem planowaliśmy znaleźć nocleg w Sopocie (niestety z miernym skutkiem) i byliśmy zmuszeni spać w samochodzie.
Pug załadowany na maxa (łącznie z namiotem, garnkami, talerzami o ubraniach nie wspomnę... ale po zasłonięciu szyb, zawinięciu się w śpiwór było wspaniale... przeszkadzała mi jedynie kierownica, ale dało się przeżyć.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Post autor: Pluto »

Ja jak w wakacje kimałem to fotel kierowcy na maxa do tyłu wraz z oparciem i kima. Było nawet wygodnie bo mam kanapowe fotele :P
Raz nad jeziorkiem to spałem w bagażniku, tylną kanapę rozłożyłem, kocyk i lulu :)
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
Awatar użytkownika
Slavko
Junior
Posiadany PUG: 205 XRD 91`
Numer Gadu-gadu: 6259259
Kontakt:

Post autor: Slavko »

Kiedyś w greenie uskuteczniałem "spanie" na tylnych siedzeniach z fotelami przednimi na maksa do przodu. Było mega nie wygodnie. Nikomu nie polecam. Ale, ze bylo to moje pierwsze auto wypadało zeby bylo ochrzczone 8)7
Co do zwykłego spania nigdy mi się nie zdarzyło. Wiem napewno, że dobrze się w imprezuje w 205 :wink: klimat auta robi swoje :P
Ostatnio zmieniony 12 sty wt, 2010 10:46 pm przez Slavko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bananowiec
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI TURBOGNÓJ , 205 1.8 dturbo forever
Numer Gadu-gadu: 4940298
Kontakt:

Post autor: bananowiec »

Podczas zeszłorocznego urlopu zerwała się taka ulewa, że w namiocie obudził mnie kapiący sufit i woda na podłodze :) Szybka reakcja i biegiem do Puga wraz ze śpiworem i poduszeczką.Po odsunięciu fotela pasażera maks do tyłu i położenia oparcia udało się wygodnie ułożyć moje 188cm wzrostu na miękkim fotelu.Obudziłem się po 6 godzinach snu ze zdrętwiałymi nogami i totalnie zaparowanymi od wewnątrz szybami :/
ODPOWIEDZ