Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Nie raz czytalem ze 309 sie prowadzi lepiej niz 205, osobiscie sie nie wypowiem na ten temat bo nawet nie pamietam jak 309GTI sie prowadzi, kiedys kolega mi dal do sprobowania a mial w stanie igla. Jezeli tak faktycznie jest to baza dobra do rajdowki:)
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Konkretna maszyna, coś więcej możesz o niej powiedzieć ? Ile sztuk wyprodukowano i w jakich latach ?
O tym 309 jest na 205gtidrivers, koleś odbudowywuje sprzęt.
Konkretnie było tak, że można było zamówić kit turbo na 185/190 koni heble apracing. Fura waży około 780 kg i popyla znacznie.
Co do ilości to trudno powiedzieć, ale wychodziły z salonu normalne drogowe 309 GTi turbo w budzie mk.2 w okolicach 1990-1991 roku. Jeszcze, żadnej nie widziałem do sprzedania. Poszukam, bo mam gdzieś skany z francuskiej gazety (porównanie GTI, GTI16 i GTI turbo). Jak znajdę to wkleje na forum.
"Only available in Danmark in 1988, the 309 Rallye was fitted with the 1.6l engine developping 92hp. 309 Rallye differed from the 205 Rallye. It did have a white paint, white steel wheels and specific stickers all round but interior was similar to the GTX model sold in Spain."