jaki telefon wybrać? czyli B7300 Omnia Lite vs Galaxy i5700

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Numer Gadu-gadu: 1958447
Kontakt:

jaki telefon wybrać? czyli B7300 Omnia Lite vs Galaxy i5700

Post autor: Florek2b »

nie miałem styczności z tymi telefonami i niestety nikt ze znajomych tez nie dlatego chciał bym się dowiedzieć czegoś o jednym i o drugim może ktoś ma tel a Androidem bo ja do tej pory posługuje sie Win mobile i jestem zadowolony
telefon miał by mi też robić za navi i dlatego skłaniam sie jednak nam Omnią Lite bo jest na Win czyli AutoMapa
nie mam pojęcia jaka bezpłatna navi działa pod Androidem w Galaxy

reasumując będę wdzięczny za wszelkie opinie, a tak dlaczego te dwa bo przenoszę sie do play i te dwa w miarę spełniają moje oczekiwania i sa w przystępnych cenach
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Re: jaki telefon wybrać? czyli B7300 Omnia Lite vs Galaxy i5

Post autor: Pieraś »

hej, ja mam GT-i5700 i nie ma od kilku miesiecy upgrade'u softu. Generalnie tel. ok .. jakbys chcial to wypale Ci plytke do GPSa z cala EU ;-)

Minusy:
- czesto przy pisaniu SMS spowalniaja sie klawisze (nie nadaza za Toba)
- zdarza sie ze jak wybierasz kontakt do polaczenia z historii rozmow i np. konczysz rozmowe po czym chcesz wybrac inny nr z tej listy to telefon potrafi zaczac wybierac inny nr bo nie zdazyl odswiezyc tej listy po skonczonej rozmowe (powoduje to czasem, ze zaczyna wybierac a jak dajesz rozlacz to okolo minuty czekasz by moc wybrac ponownie inny nr - w tym czasie zachowuje sie jakby wybieral ten nie wlasciwy mimo, ze tego nie robi)
- ekran dotykowy na przeplyw pradu (rysikiem nie zdzialasz - ale to i tak niepotrzebne)
- czasem jak odblokowujesz go 1 klawiszem to generalnie odblokowanie polega na przytrzymaniu go 2s, ale czasem mam wrazenie ze jest w dziwnym stanie bo trzymasz i nic, musisz puscic i znow 2 s (pewnie wynika to z tego, ze jak lekko go dotkniesz i puscisz to podswietla Ci sie tel. z czasem na ekranie i tym, ze jest zablokowany ... wiec pewnie tu sie gubi)
- brak aparatu z przodu (nie pogadasz w 3g video rozmowy)
- chu...y support samsunga !!!! na soft czekamy wieki

Plusy:
- spora bateria
- duzy ekran
- WIFI / GPS (korzystam)
- bardzo duzo darmowych programow dostepnych przez www i z samego telefonu (ja lacze sie z siecia przez WiFI)
- czuly mikrofon dyktafonu (mi sie to podoba)
- mozliwosc odtwarzania filmow DIVX i chyba jakichs w formacie H.264 (nie mylic z HD) ... ale ja nic nie ogladalem
- mozliwosc zaladowania fajnych gierek itp
- wbudowany zyroskop (dokladnosc 95%... poziomice zainstalowalem i raz poziom byl jak pokazywalo 0,2 zamiast 0,0)

Nie wiem, czy OMNIA nie lepsza ale nie mam porownania.
To nowy model co podajesz?
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

Pieraś pisze:hej, ja mam GT-i5700 i nie ma od kilku miesiecy upgrade'u softu. Generalnie tel. ok .. jakbys chcial to wypale Ci plytke do GPSa z cala EU ;-)

Minusy:
- czesto przy pisaniu SMS spowalniaja sie klawisze (nie nadaza za Toba)
- zdarza sie ze jak wybierasz kontakt do polaczenia z historii rozmow i np. konczysz rozmowe po czym chcesz wybrac inny nr z tej listy to telefon potrafi zaczac wybierac inny nr bo nie zdazyl odswiezyc tej listy po skonczonej rozmowe (powoduje to czasem, ze zaczyna wybierac a jak dajesz rozlacz to okolo minuty czekasz by moc wybrac ponownie inny nr - w tym czasie zachowuje sie jakby wybieral ten nie wlasciwy mimo, ze tego nie robi)
- ekran dotykowy na przeplyw pradu (rysikiem nie zdzialasz - ale to i tak niepotrzebne)
- czasem jak odblokowujesz go 1 klawiszem to generalnie odblokowanie polega na przytrzymaniu go 2s, ale czasem mam wrazenie ze jest w dziwnym stanie bo trzymasz i nic, musisz puscic i znow 2 s (pewnie wynika to z tego, ze jak lekko go dotkniesz i puscisz to podswietla Ci sie tel. z czasem na ekranie i tym, ze jest zablokowany ... wiec pewnie tu sie gubi)
- brak aparatu z przodu (nie pogadasz w 3g video rozmowy)
- chu...y support samsunga !!!! na soft czekamy wieki

Plusy:
- spora bateria
- duzy ekran
- WIFI / GPS (korzystam)
- bardzo duzo darmowych programow dostepnych przez www i z samego telefonu (ja lacze sie z siecia przez WiFI)
- czuly mikrofon dyktafonu (mi sie to podoba)
- mozliwosc odtwarzania filmow DIVX i chyba jakichs w formacie H.264 (nie mylic z HD) ... ale ja nic nie ogladalem
- mozliwosc zaladowania fajnych gierek itp
- wbudowany zyroskop (dokladnosc 95%... poziomice zainstalowalem i raz poziom byl jak pokazywalo 0,2 zamiast 0,0)

Nie wiem, czy OMNIA nie lepsza ale nie mam porownania.
To nowy model co podajesz?

BIERZ GALAXY, ZAJEBISTY

A teraz uwagi ode mnie w nawiązaniu do Pierasia.

Klawiatura sie nie wiesza na sofcie 2.1. Samsung wydał oficjalny soft. Pisze się super.
Aplikacji multum.

Reszta w miarę sie zgadza :) Omnii nie widziałęm to nie mam pojęcia
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Kontakt:

a co z plikami pod officem? bo duzo korzystam z plikow word-a i prezenatacji power point no i pdf tez musi mieć na tym tez dużo pracuje
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

O ile sie nie myle sa programy ktore to odczytaja, sprawdze to dzis dla Ciebie ale po pracy bo bateria padla.

KuKita ale nie ma oficjalnego softu ;-) Tylko to co wycieklo bokiem, trzymajmy sie wersji oficjalnej :) Ja podpinalem tel do NEW PC STUDIO w ubieglym tyg. i oficjalnej wersji nie bylo ... bleee

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Dervozavilus »

Florek2b pisze:skłaniam sie jednak nam Omnią Lite bo jest na Win czyli AutoMapa
nie mam pojęcia jaka bezpłatna navi działa pod Androidem w Galaxy
Florek, ale AM nie jest darmowa ;)
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

ja generalnie korzystam z Samsung Omnia I i jeśli nie przeszkadza komuś zabawa rysikiem to Omnia I jest OK - bawiłem się modelem Omnia II i można pisać smsy palcem czego nie zrobisz w poprzednim modelu, ja generalnie wybrałem ten telefon ze względu na Ms Office i własnie Auto Mapę która była dodawana do telefonu

ja korzystam z dodatkowego opragramowania jeszcze: nagrywanie rozmów i filtrowanie - czyli np po 21:00 z numerów które się nie identyfikują nikt się do mnie nie dodzwoni :)
i masa innych opcji
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

Florek2b ... nie ma czegos takiego jak darmowa mapa GPS. To tylko bedziesz mial jak kupisz NOKIE bo NOKIA udostepnia darmowe mapy dla swoich klientow

Mam soft i mapy dla calej europy pod androida i to jest tylko copy paste ... wiec jesli to jedyne kryterium to wysylam Ci DVD i po zawodach :W

Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Kontakt:

pieraś zobacz sobie na to:

http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=13336

Co do map to polecam Sygic Mobile Maps 10 :)
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

ja mam te mape o ktorej piszesz wlasnie

Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Kontakt:

oj źle sie wyraziłem chodziło mi raczej o łatwy dostęp przez net (w tym sensie darmowa) 8)7
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

troche szukalem ale latwiej mi bylo znalezc pelna europe i zaciagnac ja dla GALAXY niz nawigacji LARK :)

Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Kontakt:

a patrzyłeś Pieraś na tego linka?
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

no koles w pracy tez mi to pokazywal, ladowal ODINem. Dzis chce tez sprobowac

Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Kontakt:

ja też ODINem i działa ok :) Tylko załaduj sobie od razu LauncherPro
ODPOWIEDZ