Heh ... tylni naped

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Heh ... tylni naped

Post autor: Pieraś »

http://motoryzacja.interia.pl/news/mlod ... ed,1511804

Poczytalem i daje do myslenia ... jak patrzylem sobie na 3 filmik to faktycznie przy takim obrocie zdarzen to z tylnim napedem dupa zbita i nie wyprowadzisz auta.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
cienki
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 6928887

Re: Heh ... tylni naped

Post autor: cienki »

Bardzo Cię proszę nie rób syfu. Czy to RWD, FWD czy AWD nie ma siły na debila !! Żaden system czy typ napędu nie pomorze na idiotę. Jak będzie chciał sie zabić to zabijesz sie albo polecieć 180 i zawinąć szalik na drzwie to zawiniesz. Także pokazać 3 zdjecia BMW rozbitych i pokazać że RWD jest bleeee to "chyt metetingowy" takie rzeczy to tylko w Polsce.
Nie bij piany na RWD. 8)7
Sprzedam dużo części do skrzyń biegów BE1/BE3 (dzwony, korpusy, koła zębate, dyferencjały itd)
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

true - równie dobrze mogli opisać jak to przestraszony kierowca 205GTI , Clio Williams i innych małych szybkich - ściąga nogę z gazu przed zakrętem i ląduje dupą w rowie itd...
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Ja dzis mialem mase zabawy jadac w deszczu do pracy E36 , piekna sprawa zawijanie bokiem gdzie sie da :W
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

no nie wiem ... raz slyszalem jak radiowoz RWD polecial na zakrecie na mokrym i osobiscie jak pajaca z RWD zawinelo na rondzie ... mam wrazenie jednak, ze przednionapedowcem latwiej wyjsc z zakretu np. przy lekko spoznionej reakji niz tylnionapedowcem
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Powiem tyle, jezdze tym E36 od paru tygodni , w sumie to pierwsze mocne tylno napedowe auto jakim sie poruszam. Dzis rano w ulewnym deszczu niezle sie bawilem jadac powoli i bawiac sie gazem na 2-gim biegu. Na kazdym zakrecie dupa slicznie zamiatala i ogolnie masa frajdy.

Ale tez mi troche BMW zblokowalo zabawe gdy wyjezdzajac z duzego ronda troche sie zapomnialem i bedac jeszcze w zakrecie zaczalem przyspieszac .... Dupa znowu poleciala, przod auta znalazl sie niebezpiecznie blisko kraweznika, potem kontra i tak ze 2 razy mnie pobujalo jeszcze , dopiero po tym jak zawinal ogonem 2 razy w kazda strone udalo mi sie wyprowadzic auto na prosta 8)7 8)7 8)7

Niezlego stracha mi narobil :|
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
cienki
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 6928887

Post autor: cienki »

Pieraś pisze:no nie wiem ... raz slyszalem jak radiowoz RWD polecial na zakrecie na mokrym i osobiscie jak pajaca z RWD zawinelo na rondzie ... mam wrazenie jednak, ze przednionapedowcem latwiej wyjsc z zakretu np. przy lekko spoznionej reakji niz tylnionapedowcem
FWD jest autem dużo prostszym w prowadzeniu niz RWD ale już nie szybszym. Oba typy napędów mają swoje plusy i minusy.
Sprzedam dużo części do skrzyń biegów BE1/BE3 (dzwony, korpusy, koła zębate, dyferencjały itd)
ODPOWIEDZ