jak podnieść auto

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
zen81
Uzalezniony
Posiadany PUG: Clio

jak podnieść auto

Post autor: zen81 »

Krew mnie zalewa jezdzac juz do np. Gdańska gdzie uwazac tzreba na auta na ulicy- wyskakujacych ze wszad pieszych oraz koleiny, studzienki i rozjechane koty na drodze. Chce - musze podnieść przód auta tak by moc w miare bezproblemowo poruszac sie po polonistycznych drogach budowanych za gierka 8)7

Jakie springi załozyc- od czego>? moze 205 gti lub moze nowe amorki kupic- nie wiem jak sobie z tym poradzic. Wiem tyle ze nastepnym razem urew cały zderzak lub wachacz - no zeby nie było skrzynią tez przycierm koleiny.
Qrwa jak ja nienawidzę tego po czym jezdze :cry:

p.s mam 405 kombi xu10j2
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
2mouse
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Re: jak podnieść auto

Post autor: 2mouse »

Dlatego naszym kolejnym samochodem po Berlingu będzie terenówka, a konkretnie Suzuki Jimny. :Y XU10 to dosyć ciężki silnik, nie jestem pewien czy sprężyny z GTI to już nie masz w serii...
Jeździsz do Gdańska, pojedź do Tomka Traskiewicza na Starowiejską 65/67 i wstaw polibusze pomiędzy sprężynę a miskę. Jeśli będzie trzeba użyć amorków o dłuższym skoku, to Trasek pewno coś dobierze, ma przedstawicielstwo, bodaj Koni. A jeśli mój pomysł jest do luftu, to będziesz u jednego z najlepszych fachowców od budowy terenówek w tym kraju i na pewno coś wymyśli... :Y
ODPOWIEDZ