Ople to słabe auta

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
waldemarek_b
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Ople to słabe auta

Post autor: waldemarek_b »

Chyba sie wszyscy zgadzają ?
Załączniki
Opel.jpg
Opel.jpg (228.17 KiB) Przejrzano 7187 razy
P205 1.8D 1984 XUD7
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

taaak bardzo słąbe szybko gniją :):):) ropadają sie bez niczyjej pomocy a z silnika 1,4 monowtrysk mają tylko 60KM :D:D:D :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

większego zdjęcia nie miałeś :?:
do Vectry II nic nie mam, do GTS też nic, ale zdarza im się umrzeć przedwcześnie.
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
Moderator

P.S. waldemarek_b czy ty prowadzisz jakąś kolekcje rozbitych Opli bo to już drugi który wstawiasz :?: :?: :?: :mrgreen:

Ferguss

Post autor: Ferguss »

Fajnie wygląda 6-letni Opel zżarty przez rdzę i obok 20-letni Pug bez śladu rdzy :D
Awatar użytkownika
waldemarek_b
Junior

Post autor: waldemarek_b »

JoT_JoT pisze:P.S. waldemarek_b czy ty prowadzisz jakąś kolekcje rozbitych Opli bo to już drugi który wstawiasz :?: :?: :?: :mrgreen:
kolekcje nie ale mam specyficzną pracę i czasami uda zrobić się fajne foto a że dwa razy opel to 100% przypadku :D
P205 1.8D 1984 XUD7
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Hmm pracujesz w ubezpieczalni czy cóś takiego :) czy w straży pożanej :) :mrgreen:

Awatar użytkownika
205_Winner
Junior
Kontakt:

Post autor: 205_Winner »

ropadają sie bez niczyjej pomocy
Niestety jestem pewnień, że Pug 205 w crash testach też nie wypada ciekawie. I zapewnie podobnie wyglądał by 205 jak ten opel, gdyby spotkała go taka sama przeszkoda. Zapewne zaraz posypie sie krytyka "że co, że jak" ale taka prawda panowie, od konstrukcji z 1983r nie ma co dużo oczekiwać. Oczywistym jest jednak to, że Peugeoty nie korodują (oczywiście te ocynkowane) ale to chyba w znikomym stopniu wpływa na wygląd auta po wypadku.
.:: Winner czyli Zwycięzca ::.

Mój Peugeot 205 Winner
Mój Citroen Saxo
kfjatuszek

Post autor: kfjatuszek »

Już od dawna jest tak między właścicielami Opli a Peugeotów, że się nie lubią i wzajemnie uważają przeciwną markę za beznadziejną :roll: Dziwi mnie to :shock: I tak pewnie każdy zawsze będzie uważał swoją furkę za najlepszą :wink: A ja mam Peugeocika i mogę tylko z bólem, lecz szczerze stwierdzić, że jest skarbonką bez dna, non stop się coś psuje, przynajmniej u mnie :( Pa
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

wierzyc mi sie nie chce, przeciez diesle sie nie pusja!**

**wypowiedz ta nie dotyczy elementow zwiazanych z zawieszeniem samochodu =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
205_Winner
Junior
Kontakt:

Post autor: 205_Winner »

Moj mi sie tam prawie wcale nie psuł - tyle że to wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Jak to auto szanuje i uzytkuje.
.:: Winner czyli Zwycięzca ::.

Mój Peugeot 205 Winner
Mój Citroen Saxo
kfjatuszek

Post autor: kfjatuszek »

Przeraża mnie to Wasze zapatrzenie w swoje autka i w ogóle w markę Peugeota :shock: Każdy poza Wami powie, że autka francuskie tylko ładnie wyglądają, ale psują się o wiele częściej od niemieckich. Ja może trafiłam na jakiś słaby egzemplarz, ale normalnie wymieniłam już tam połowę możliwych części i na pewno nie przez brak dbałości o moją furkę :|
Awatar użytkownika
Jitter
Junior
Posiadany PUG: był: 205 Junior (restyled)

Post autor: Jitter »

kfjatuszek pisze:Przeraża mnie to Wasze zapatrzenie w swoje autka i w ogóle w markę Peugeota :shock: Każdy poza Wami powie, że autka francuskie tylko ładnie wyglądają, ale psują się o wiele częściej od niemieckich. Ja może trafiłam na jakiś słaby egzemplarz, ale normalnie wymieniłam już tam połowę możliwych części i na pewno nie przez brak dbałości o moją furkę :|
Jesteśmy zapatrzeni w swoje auta - fakt. Dlatego jest Klub, Strona WWW i tętniące życiem Forum. Kochamy 205-tki za to, jakie są i mimo tego, jak nieznośne czasami bywają :-) To trochę tak, jak z kobietami :-)
...:: Postrach Zielonogórskich Ulic ::...
............Przerażająca Moc 45KM.............

Był: Peugeot 205 "Junior" '91, biały, 5d, TU9/K 954ccm
Jest: Ford Fusion "Trend Gold-X" '09, niebieski, 5d, FXJA 1488ccm
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

kfjatuszek pisze:Przeraża mnie to Wasze zapatrzenie w swoje autka i w ogóle w markę Peugeota :shock: Każdy poza Wami powie, że autka francuskie tylko ładnie wyglądają, ale psują się o wiele częściej od niemieckich. Ja może trafiłam na jakiś słaby egzemplarz, ale normalnie wymieniłam już tam połowę możliwych części i na pewno nie przez brak dbałości o moją furkę :|
masz 4 lata mlodsze auto od mojego, z tym samym silnikiem i mowisz ze wymienialas juz polowe mozliwych czesci... takze wedlug mnie autko jest podejrzane =/ u mnie jest pod wzgledem awaryjnosci elegancko, auto ma 14 lat !
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Ja mam narazie autko od 1,5 roku to po zakupie musiałem wymienić tylko sprzęgło ale to sie zurzywa w każdym aucie. I teraz musze wymienić tulejki w wahaczu koszt jakieś 60 zł bez robocizny bo bede robił to sam i tyle reszta to moja fantazja czyli odmiana środka itd

Auta niemieckie psują sie tak samo jak każde inne Wcale nie sa jakieś lepsze a pod względem blach to zostają nawet z tyłu a zwłaszcza opel. Niemieckie auta są wylansowane tylko przez gazety które są w większości przypadków stronnicze. Istnieje także wiele mitów skad wysokie ceny aut VW a w sumie nie potrzebnie zadbany VW oczywiście bedzie dobrze służył ale tak samo jak i zadbany Pug

ODPOWIEDZ