Dylemat...
Nie mogę nigdzie znależć bloku silnika do GTI 1.9 128 KM... A stary nie nadaje sie do niczego pozostale mi jedynie glowica, kolektor wiazka skrzynia i wszystko inne procz bloku co znajduje sie w tej wersji pod maska itp...
I teraz pytanie czy to wszystko mozna oprzec na bloku z CTI badz wersji Export ?
Prosze o szybka odpowiedz...
Pozdro
PODOBNO , bo tego nie robiłem a dowiadywałem się od Kaktusa, przy dole z CTi i glowicy z 128 km wersji ( musi być nie ruszana, w stanie oryginał nie planowana) uzyskasz sprężanie na poziomie 1:10,6 więc dużo. Z powodu tego że Jetronic jest troche mniej zaawansowany od motronica musiałbyś lać tylko 98 oktanową benzynę.
martinop pisze:PODOBNO , bo tego nie robiłem a dowiadywałem się od Kaktusa, przy dole z CTi i glowicy z 128 km wersji ( musi być nie ruszana, w stanie oryginał nie planowana) uzyskasz sprężanie na poziomie 1:10,6 więc dużo. Z powodu tego że Jetronic jest troche mniej zaawansowany od motronica musiałbyś lać tylko 98 oktanową benzynę.
Z tym, ze ja twierdze, ze blok jest taki sam, a nie bebechy...
Banita, ja nie twierdze, że blok jest inny.
Na pewno wiesz lepiej, bo ja niedługo w tym wszystkim siedze.
Po prostu jakąś wiedzę posiadam na temat silnika z CTi i chciałem się nią podzielić
martinop pisze:Banita, ja nie twierdze, że blok jest inny.
Na pewno wiesz lepiej, bo ja niedługo w tym wszystkim siedze.
Po prostu jakąś wiedzę posiadam na temat silnika z CTi i chciałem się nią podzielić
kris_rally pisze:Dylemat...
Nie mogę nigdzie znależć bloku silnika do GTI 1.9 128 KM... A stary nie nadaje sie do niczego pozostale mi jedynie glowica, kolektor wiazka skrzynia i wszystko inne procz bloku co znajduje sie w tej wersji pod maska itp...
I teraz pytanie czy to wszystko mozna oprzec na bloku z CTI badz wersji Export ?
Prosze o szybka odpowiedz...
Pozdro
Szukasz bloku do GTI 128KM XU9JA , blok z XU9J1 (102KM) ,XU9JAZ (120KM) jest ten sam wiec nie powinno byc problemow z podpasowaniem gory. Te silniki roznily sie glownie wtryskiem i stopniem sprezania.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU