grzechuuu205 pisze:
Olej wymianilem jakies pol roku temu Elfem (i butelki juz mialy taka jakby slomke)
trzeba galke od ukl. kierowniczego tez zdejmowac?, moze sie uda poprostu piatse odgjąc na tej gałce... zobacze.
i zastanawiam sie czy trzeba tez wyjmowac os ze zwrotnicy, bo jak odsune cale kolo to i automatycznie powinno tez sie wysunac polos. a ta zwrotnica jest dosyc "elastyczna"
PS. gdzies wyczytalem ze musze po wyjeciu walku włozyc tam jakies specjalne narzedzie ze kola zebate w dyferu nie wylecialy???? prawda????
i klucz do jakiego czyjnika???? bo nierozumie./
wystarczy że odkręcisz gałkę i wybijesz z góry, gdyby był z tym problem (obraca się) - to podeprzyj ją od dołu podnośnikiem
nie robiłem nigdy w ten sposób tzn bez wyjmowania połosi ze zwrotnicy, ale może się uda
nic nie wkładałem, wyjąć i włożyć się da - co do tego narzędzia to nie umiem nic powiedzieć
gdybyś dolewał olej - to najłatwiej wykręcić czujnik/włącznik biegu wstecznego na skrzyni i tamtędy wlać - robi się to kluczem oczkowym 22, przynajmniej taki rozmiar miałem na skrzyni do TU ale myślę w XU jest to samo