Witam wszystkich
Co prawda nie jestem posiadaczem 205, ale 306, mam w związku z tym sprawę

Zna ktoś może lub ma możliwość zmierzenia wałku rozrządu z silnika XU9JAZ/XU9JAK? Chodzi mi głównie o wysokość krzywek. Posiadam silnik 1,8 XU7JP 103km. Niedawno przeszedł remont i tak się zastanawiam, co w silnikach 1,9 jest takiego, co powoduje nawet prawie 30km większą moc

I wpadłem na pomysł, żeby sprawdzić wałek, czy aby nie jest inny, może ostrzejszy. Rozbierałem kiedyś 1,9 na gaźniku z 405 i z tego, co zaobserwowałem silnik różni się jedynie skokiem tłoka. Głowica taka sama, nie przyszło mi wtedy niestety do głowy porównać wałki rozrządu :/
Od jakiegoś czasu przeglądam cały internet na temat tuningu XU7 i XU9 8V i nie znalazłem specjalnie dużo informacji. Zastanawiam się czy można wogólę dostać wałek sportowy do tych silników
Jeszcze pytanie u boku: Głowice od 1,9 i 2,0 Mi16/S16 się czymś różniły? Wiem, że w XU10 oprócz innego skoku była też inna średnica tłoka, więc się zastanawiam...
Jakiś czas temu napadło mnie spróbować zrobić 1.8 z głowicą 1,9 mi16

Skoro XU7 i XU9 te same bloki, tłoki, korby(prosze mnie poprawić, jak jestem w błedzie) to powinien jakieś mody poważniejsze wytrzymać
Z góry dzięki za ew wskazówki i informacje