Pali ile wlezie
Re: Pali ile wlezie
Dzięki wielkie, książkę właśnie ściągnełem i przeglądam, no i szukam dalej na forum 

- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
No i nie walisz jej do masy na stale, tylko odpowiednio dotykasz, itd. W ksiazce napewno to jest opisane.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

kurcze, tylko nie mogę otworzyć ( rozpakować ) tej książki, a już się cieszyłem. Chce ode mnie jakieś hasło. Kurcze może ja głupi jestem jakiś, ale jak wpisałem hasło Etzold to mi wyskakuje jakiś wątek o zmianie oleju. Może ja szukać nie potrafię 

Dobra już mam, ale straciłem na to prawie pół godziny
teraz biorę się za czytanie 

-
- Junior
- Posiadany PUG: 205
- Numer Gadu-gadu: 0
a jeszcze takie pytanie, czy jak jest uszkodzona sonda lambda, to na gazie tez bedzie duzo palił ?
Sprawdziłem błędy i wyszło mi że jest błąd nr 34 czyli Zawór elektromagnetyczny odsysania par benzyny. Gdzie to zlokalizować, czy się ro wymienia, naprawia? Po zresetowaniu kompa lampka zapalila się po przejechaniu przez wyboje więc mże coś nie łączy. Wychodzi mi ze sporo ponad 12l pali ;(
Małe sprostowanie, po restarcie jest przez chwilę ok po czym silnik jakby szarpnie i kontrolka zapala się ponownie. Wyboje były chyba zbiegiem okoliczności bo czynnośc powtarzałem kilkakrotnie. Co do spalania to na 30 litrach zrobiłem 220 km 
Byłem u gazownika żeby zapytać o ceny instalacji 2200zł powiedział, chyba mnie nie stać. Kurcze polubiłem to auto bardzo, ale jak będzie tak spalał to chyba długo go nie potrzymam

Byłem u gazownika żeby zapytać o ceny instalacji 2200zł powiedział, chyba mnie nie stać. Kurcze polubiłem to auto bardzo, ale jak będzie tak spalał to chyba długo go nie potrzymam

- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
jak nie dajesz sobie sam rady to może poszukaj pomocy u innych
No sam na razie nie nic nie wymysliłem. Mam szukac pomocy u innych czyli kogo? Jakies konkrety?
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
zależy skąd jesteś wtedy mógłbyś kogoś poszukać, ewentualnie okoliczni mechanicy/elektrycy
warszawa, jechać do warsztatu pierwszego lepszego to ja nie chce. W niekótrych za samo wjechanie za brame się płaci więc dziękuję. Sam jestem mechanikiem, jednak nie miałem wczesniej stycznosći z 205. Moim konikiem sa vw, głownie transportery a także wszechobecne silniki diesla.
Zadając pytania na forum liczę na konkretne podpowiedzi ludzi, którzy mieli z tym doczynienia a nie odpowiedzi w stylu podjedź do warsztatu.
Zadając pytania na forum liczę na konkretne podpowiedzi ludzi, którzy mieli z tym doczynienia a nie odpowiedzi w stylu podjedź do warsztatu.
1.Czujnik temp silnika sprawdz. Opis masz w w/w ksiazce.
2.Sonde lambda sprawdz
Podepnij multimetr do czarnego kabelka w jednej z 2 kostek idacych z sondy, a drugi do masy. Na jalowych obrotach po nagrzaniu powinien oscylowac miedyz 0.2, a 0.5V, a pod pelnym obciazeniem na wysokich obrotach miedzy 0.8, a 0.89V.
Jak to wykonasz, to bedziemy myslec dalej.
2.Sonde lambda sprawdz
Podepnij multimetr do czarnego kabelka w jednej z 2 kostek idacych z sondy, a drugi do masy. Na jalowych obrotach po nagrzaniu powinien oscylowac miedyz 0.2, a 0.5V, a pod pelnym obciazeniem na wysokich obrotach miedzy 0.8, a 0.89V.
Jak to wykonasz, to bedziemy myslec dalej.
A to nie jest tak że pokazało by inny błąd?
Pamietaj, ze ten komputer opracowano okolo 20 lat temu 

No tak, ale.... Pryz okazji wymiany wahaczy zauważyłem że jest odłączone coś w rodzaju zbiorniczka na wielkość pudełka od jajka niespodzianki
Spadło chyba z wężyka. Podłączyłem, zresetowałem i.... i dalej to samo, jutro będę mierzył sondę